La Covid-19 s’instal·la en un escenari de calma tensa a Catalunya

Baixa la pressió hospitalària, el risc de rebrot, la velocitat de propagació i la incidència acumulada

La Covid-19 s’instal·la en un escenari de calma tensa a Catalunya, amb la majoria d’indicadors a la baixa, però amb l’amenaça de nous increments a causa de l’impacte de la variant britànica. De moment, però, la tercera onada perd pistonada. Segons les dades del Departament de Salut d’aquest dimecres, els pacients ingressats als hospitals es redueix en les darreres 24 hores en 71 persones i només una persona ha ingressat a la UCI.

Els contagis confirmats per proves PCR/TA aquest dimarts se situen en 2.752 i pel que fa al número de morts la xifra es notifiquen 71 defuncions més, deixant el total en 19.304.

El risc de rebrot segueix baixant amb 511 punts (-8) i la velocitat de propagació és queda en el mateix punt, 0,92. La incidència acumulada a 14 dies (casos confirmats per cada 100.000 habitants) continua desinflant-se, passant de 586,46 a 577,10, 9,36 punts menys que ahir.

Pel que fa a la vacunació, 66.186 ja han rebut les dues dosis i 190.150 només la primera.

Comentaris

    Vicenç Ramoneda 02/02/2021 6:12 pm
    La vacuna russa Sputnik contra la covid-19 té una eficàcia del 91,6%, segons un estudi preliminar. L’Agència Europea del Medicament no preveu iniciar, per ara, el procés formal de revisió que permeti el seu ús a la UE.
    Delfí Artós 02/02/2021 2:35 pm
    Algú ens ho pot aclarir ? Resulta que la justícia espanyola obliga a fer les eleccions el 14 de febrer d'enguany. Però si rebeu un" cita" per a ésser president o vocal o substitut 1r o 2n d'una mesa electoral i en voleu presentar una al·legació per a no ésser-ho, aleshores us indiquen ben gros que no ho podeu fer PRESENCIALMENT, no admeten al·legacions a la Junta Electoral de Zona de forma presencial... però, sí admeten que els presidents i vocals de mesa s'estiguin de "forma presencial" 12 hores, amb el risc que comporta, en un col·legi electoral ? Quina barra la justícia lawfare espanyola. Ningú és capaç de mostrar-los les contradiccions i trampes que fan, tot per creure, des del deep state espanyol que tenen una "altra" oportunitat per a vencer l'independentisme a les urnes ? Omplim les urnes de vots independnetistes.

Nou comentari