El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
En llibertat un agressor sexual no rehabilitat per la llei del ‘només sí és sí’
  • CA

Un agressor sexual no rehabilitat ha sortit de la presó després que l’Audiència de Lleida li rebaixés la pena en aplicació de la nova llei del només sí és sí. En la seva interlocutòria, l’Audiència va ordenar la seva excarceració després de rebaixar-li la condemna de 15 a 9,5 anys per dos intents d’agressió a dues nois de 17 anys i un delicte de robatori amb violència. L’home va ser condemnat el 2010. La resolució de l’Audiència de Lleida encara es pot recórrer davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

La divisió d’Afers Penitenciaris del Departament de Justícia ha activat el protocol per a casos en què consideren que l’intern no està rehabilitat i ha alertat la Fiscalia i els Mossos d’Esquadra perquè presenta un risc alt de reincidència. Ara serà la Fiscalia qui decidirà si se li ha d’aplicar alguna mesura de control. L’Audiència ha mantingut la pena de tres anys pel robatori, però li ha reduït les penes per les dues agressions sexuals en grau de temptativa, que passen de 12 anys a 6,5 anys i li ha imposat una pena d’1,5 anys per un dels intents d’agressió i cinc anys per l’altra.

Imatge d’arxiu dels Mossos d’Esquadra / Europa Press

Dos intents d’agressió sexual en un mes

La primera agressió va tenir lloc el 29 de juny del 2008 al barri de Pardinyes de Lleida, quan l’home, Daniel P.G., va seguir una menor fins a casa seva, la va agafar del coll i la tirar a terra. La mare de la noia va sentir els crits i, quan va sortir, l’agressor va fugir. El segon atac es va produir un mes després, el 28 de juliol, a la zona alta de Lleida. L’agressor també va seguir la víctima fins a casa seva i la va fer baixar a l’aparcament. Allà la va obligar a despullar-se i van intentar agredir-la sexualment, però en sentir uns sorolls va marxar. Abans de fugir, va agafar la noia pel coll, la asfixiar fins que es va desmaiar i li va robar els diners que duia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa