El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El TSJC avala el toc de queda per frenar l’expansió de la Covid
  • CA

El Tribunal de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat aquest divendres el toc de queda per a 161 municipis que havia demanat el Govern. El tribunal accepta així les mesures de l’executiu per intentar frenar l’expansió de la Covid-19 a Catalunya. El Govern esperava que la resolució fos positiva pel precedent del País Valencià i la necessitat de tallar l’explosió de casos registrada en els darrers dies. Així, el toc de queda d’1 a 6 del matí se suma a les mesures vigents que el TSJC va aprovar aquest dimecres: limitació de reunions de 10 persones, prohibició de menjar i beure a l’aire lliure i tancament dels espais públics a les 00:30.

Un cop conegut el vistiplau del tribunal, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha publicat un missatge a Twitter assegurant que el confinament nocturn “és una mesura difícil, però necessària per frenar els contagis, per protegir vides i el sistema sanitari”. Aragonès ha confirmat que entra en vigor aquesta nit. “Entre tots, tombarem la corba de la Covid-19”, ha afegit.

La Fiscalia Superior de Catalunya s’havia posicionat a favor d’avalar les mesures de confinament nocturn en 161 municipis catalans proposades per la Generalitat. El ministeri públic considera adequades i proporcionals les mesures, atenent els informes tècnics i sanitaris aportats pel Govern. En el seu escrit de 15 pàgines, la fiscalia recorda que l’experiència internacional i local demostra que les mesures preventives de reducció de la mobilitat i el contacte entre persones han estat “efectives” en la contenció de la transmissió del virus. El ministeri fiscal cita jurisprudència del Tribunal Constitucional i del Suprem, i fins i tot la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que fa uns dies va autoritzar un mesura similar.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gecko a juliol 16, 2021 | 13:25
    Gecko juliol 16, 2021 | 13:25
    A partir de demà, dissabte, la mascareta torna a ésser obligatòria a Catalunya Nord
  2. Icona del comentari de: rd a juliol 16, 2021 | 17:16
    rd juliol 16, 2021 | 17:16
    confinament i toc de queda a les 23.00
  3. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a juliol 16, 2021 | 17:31
    Luisnomeacuerdo juliol 16, 2021 | 17:31
    Cataluña norte que es Lérida?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa