El TSJC avala el toc de queda per frenar l’expansió de la Covid

El confinament nocturn entra en vigor aquesta nit

El Tribunal de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat aquest divendres el toc de queda per a 161 municipis que havia demanat el Govern. El tribunal accepta així les mesures de l’executiu per intentar frenar l’expansió de la Covid-19 a Catalunya. El Govern esperava que la resolució fos positiva pel precedent del País Valencià i la necessitat de tallar l’explosió de casos registrada en els darrers dies. Així, el toc de queda d’1 a 6 del matí se suma a les mesures vigents que el TSJC va aprovar aquest dimecres: limitació de reunions de 10 persones, prohibició de menjar i beure a l’aire lliure i tancament dels espais públics a les 00:30.

Un cop conegut el vistiplau del tribunal, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha publicat un missatge a Twitter assegurant que el confinament nocturn “és una mesura difícil, però necessària per frenar els contagis, per protegir vides i el sistema sanitari”. Aragonès ha confirmat que entra en vigor aquesta nit. “Entre tots, tombarem la corba de la Covid-19”, ha afegit.

La Fiscalia Superior de Catalunya s’havia posicionat a favor d’avalar les mesures de confinament nocturn en 161 municipis catalans proposades per la Generalitat. El ministeri públic considera adequades i proporcionals les mesures, atenent els informes tècnics i sanitaris aportats pel Govern. En el seu escrit de 15 pàgines, la fiscalia recorda que l’experiència internacional i local demostra que les mesures preventives de reducció de la mobilitat i el contacte entre persones han estat “efectives” en la contenció de la transmissió del virus. El ministeri fiscal cita jurisprudència del Tribunal Constitucional i del Suprem, i fins i tot la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que fa uns dies va autoritzar un mesura similar.

Comentaris

  Gecko 16/07/2021 1:25 pm
  A partir de demà, dissabte, la mascareta torna a ésser obligatòria a Catalunya Nord
  rd 16/07/2021 5:16 pm
  confinament i toc de queda a les 23.00
  Luisnomeacuerdo 16/07/2021 5:31 pm
  Cataluña norte que es Lérida?

Nou comentari