El Govern tanca totes les activitats a partir de les 00.30 i limita les reunions

També recomana als ajuntaments que limitin l'accés a llocs on es puguin celebrar botellots

El Govern ha decidit tancar totes les activitats a les 00.30 hores i limitar a 10 el número de persones —a no ser que es tracti de convivents— que es poden reunir en espais privats i públics, ha informat aquest dilluns en roda de premsa. Les mesures no són fermes encara perquè han de ser avalades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ja que alguna afecta drets fonamentals. L’executiu ha justificat les restriccions per les “dades pèssimes” que està registrant la pandèmia a Catalunya, on s’estan complint “les previsions més dolentes”. Les noves mesures, segons el Govern, busquen “l’equilibri de la vida social, econòmica i emocional”. Les mesures també es justifiquen pel fet que la pressió que afectava els CAPs es trasllada ara als hospitals “de manera molt preocupant”. Aquest dilluns ja hi ha 1.091 persones ingressades i 209 a la UCI.

Les mesures busquen limitar la mobilitat i els contactes per frenar la transmissió en les activitats socials “més problemàtiques”, les trobades grupals, les reunions a l’interior i a l’exterior que apleguen un nombre elevat de persones. Una de les principals propostes és el tancament d’activitats a les 00.30 hores, que afecta també la restauració que fa menjar per emportar. La recollida a l’establiment també ha d’acabar a les 00.30 hores. Pel que fa a activitats culturals, totes s’hauran de fer amb públic assegut (i en aquest cas no serà necessari test antígen).

Pel que fa als botellots, el Govern recomana als ajuntaments evitar actes multitudinaris que restringeixin l’accés a parcs i platges de 00.30 a 06.00 hores. Els Mossos han treballat en dispositius conjunts en els municipis on sigui necessari un reforç del control de l’espai públic. A més a més, no estarà permès menjar i beure a la via pública, a excepció d’àpats que es facin en el context d’una activitat escolar. El Govern ha recordat a les organitzacions que els llocs on es facin activitas han de disposar de 2,5 metres quadrats per persona.

Comentaris

  Vendetta 12/07/2021 6:49 pm
  Vacuneu totes les franges de edat dels 12 als 16 tb ara
  Uyuyui 12/07/2021 6:56 pm
  Limitar libertades eso sí que saben...... Lo que diga el gover indepe ...me la trae floja...basta del represion
   Pepitugrillu 12/07/2021 7:46 pm
   El que passa Uyuyui és que tú ets un autèntic exemple de ñordo imbècil. I n'hi ha tants!
    Uyuyui 13/07/2021 8:20 am
    Basta de represión ..... No queremos gobiernos indepes .... Libertad ...
   Baldric 12/07/2021 11:32 pm
   Tontos como tu nos han llevado a la 5ª ola.
   Juan Liria 13/07/2021 8:18 pm
   Hay que centrarse y dejar a banda la catalonofobia, si te infectas aunque seas muy espanyol puedes pringar. No se si sabes que tu libertad condiciona la vida de otras personas. La represion -aparte de otras que conocemos muy bien- puede ser coger la covid y repartirla en familia...
  Georgiana 12/07/2021 8:24 pm
  S'ha de continuar guardant les distancies i duent la mascareta, encara que no sigui obligatoria, encara que s'estigui vacunat. Els xiquets per sota dels 12 anys encara es poden encomanar dels adults i entre ells/es i portar-lo a casa o a l'escola. També hi han adults i xiquets asimptomàtics i gent que no hi creu en les mesures de contenció. No us en refieu,
  Gonzalo 13/07/2021 12:48 am
  Lo mejor de todo: prohibido comer y beber en la vía pública. Vamos.. que con la calor que está cayendo, si te pillan comiendo un helado por la calle, va a ser peor que subirse a un coche de la guardia civil.....menudo desgobierno tenemos en Cataluña....que desastre....los que decían que ellos lo harían mejor, y solo tienen ideas de bombero....!!!!!
   Juan Liria 13/07/2021 8:16 pm
   Nadie lo esta haciendo para tirar cohetes..ni en Catalunya ni en el resto de Espanya. No creo que te multen por comer un helado, todos entendemos que hablan de otra cosa. Pero es muy facil cargar contra Catalunya verdad ?
  Maria García 13/07/2021 9:00 am
  Que espera el Govern de la Genaralitat a imputar a totes les discoteques que han contaminat terroristicament a milers de nois i noies? Cal actuar penalment contra aquests criminals, que tenien les discoteques sense cap mesura. O haurem de imputar penalment al govern per promoure el COVID DE FORMA TERRORISTA? Volem causes penals ja, i petició de presó. PROU ENGANYAR, PROU EL TERRORISME DISCO
   Jacks 13/07/2021 2:52 pm
   També s’ ha de parlar dels joves i no tant joves que es passen les normes pel cul. No deixa que es una salvatjada que estava vist que seria si donaven tantes llibertats,som un país de catetos i ara s’ ha demostrat. Toc de queda a partir de les 00,30 i s’han acabat els botellots. Multes fortes i exemplars pels infractors , incluin els qui es passen el confinament pel cul. Ja ni ha prou de pagar els que intentem fer les coses bé, estic fart de fills de puta.
   Juan Liria 13/07/2021 8:12 pm
   Primer s'haria de demanar responsabiltat a aquesta gent inconscient que va sense masquereta, que es junten en massa i els pares d'aquesta gent tenen alguna cosa a dir ?...no es pot culpar només a discoteques i administració la responsabilitat es individual o per ser joves es pot ser tonto ?
  bs 13/07/2021 9:03 am
  les 00:30h massa tard
  Anònim 13/07/2021 2:58 pm
  Si aquestes altures encara no n’ han après, ja no hi ha res mes a fer que multar i tocar la butxaca. Som uns catetos de cuidado, hi ha jovent i no tant joves que son uns insensats i així comporta perill per la resta que intenta fer bé les coses. Sel’s ha de reprimir perquè ja no ho entenen d’ altre manera. 😤😤🤮🤮🤮🤮😢

Nou comentari