El Govern relaxa les mesures a la restauració i a les competicions esportives

Les taules a l'interior podran tenir 10 comensals

El Procicat anunciara aquesta tarda un relaxament de les mesures contra la Covid-19 en la restauració i a les competicions esportives, segons ha avançat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, aquest dimarts en la roda de premsa posterior a la reunió del consell executiu. En concret, als interiors dels establiments de restauració a les taules hi podrà haver fins a 10 comensals en lloc dels sis permesos ara. D’altra banda, també ampliarà l’aforament en les competicions esportives amb un 60% del públic en espais amb capacitat igual o superior a les 10.000 persones.

En la restauració es va flexibilitzar la setmana passada l’horari d’obertura permetent obrir des de les sis del matí fins a la una de la matinada (segons la llicència que tingui el local), més 30 minuts addicionals per al desallotjament dels clients. La recollida al local i servei a domicili estaven inclosos en aquest canvi d’horari.

Les activitats culturals també es van beneficisr d’algunes flexibilitzacions des de la setmana passada. L’obertura d’aquestes activitats es permet entre les sis del matí i la una de la matinada. Si es fan a l’aire lliure el Procicat permet la congregació d’un màxim de 4.000 persones i, en aquest cas, demana que hi hagi un reforç del copmliment de la distància de seguretat d’1,5 metres en persones.

En el terreny dels esports, la novetat des de divendres passast és que l’obertura de les activitats està permesa fins a la 1 h, sempre que no estiguin sotmeses a un horari més restrictiu per llicència d’activitat. D’altra banda, també hi va haver canvis en els salons de joc, casinos i sales de bingo, que podran obrir de 6 a 1h. Les botigues de conveniència i annexos de benzineres també poden obrir de 6 a 1h.

On no hi haurà canvis aquesta setmana és en l’oci nocturn. El Govern ha confirmat que no té data fixada per reobrir aquests establiments. L’Executiu sosté que no es donen les condicions epidemiològiques, tècniques i jurídiques per reobrir aquest sector.

Nou comentari