El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La portaveu del Govern situa l’obertura de l’oci nocturn “en les properes setmanes”
  • CA

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha assegurat aquest dimarts en roda de premsa que encara no és possible obrir l’oci nocturn i que l’Executiu treballa per permetre’n la reobertura “tan aviat com sigui possible”. Segons havia informat aquest matí RAC1, el Govern es plantejava reobrir els interiors de les discoteques el 8 d’octubre, però Plaja no ha confirmat cap data. “Avui estem més a prop d’obrir que la setmana passada”, ha manifestat la portaveu governamental.

Plaja ha argumentat que la reobertura no és possible pels indicadors que els experts posen damunt de la taula. “És cert que les dades acompanyen, però esperem el moment que es compleixen tots els requisits epidemiològics, jurídics i tècnics”, ha afegit la portaveu. En els propers dies es continuaran mantenint reunions amb el sector, crític amb la gestió del Govern, a qui ha acusat de no haver treballat a favor de la reobertura en els darrers mesos.

Respecte a la data, Plaja ha dit que “no se n’ha fixat cap” perquè “tots els requisits jurídics i tècnics són molt importants”. La portaveu ha admès que es treballa en una aplicació mòbil que permeti l’accés de les persones a establiments d’oci nocturn en condicions de seguretat. La patronal de l’oci nocturn va presentar aquesta mesura a finals de l’any passat. El Govern s’escuda en la necessitat de tenir l’aval judicial per implantar el certificat Covid-19, una eina que fa mesos que s’utilitza en altres països europeus per reactivar el sector de la restauració i oci.

Sobre la possibilitat que obrir l’oci nocturn serveixi per reduir els macrobotellots, Plaja ha dit que es tracta “d’un fenomen transversal”, però moltes persones que hi participen són joves que no tenen edat per entrar a bars musicals, de manera que segurament seguiran celebrant-se. De moment, el Govern no té previst demanar aquesta setmana al Tribunal Superior de Justíia (TSJC) que es puguin obrir les discoteques pel 8 d’octubre, com aquest matí havia trascendit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa