El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern es planteja reborir l’oci nocturn el 8 d’octubre
  • CA

El Govern es planteja reobrir l’oci nocturn el 8 d’octubre, segons ha avançat aquest dimarts RAC 1. D’aquesta manera l’Executiu estaria avançant la data en què s’havia plantejat la reobertura, prevista pel 15 d’octubre, malgrat que mai hi ha hagut confirmació oficial. De fet ni Salut ni Protecció Civil, a preguntes de EL MÓN, han volgut confirmar de moment la data.

Fonts de Salut han explicat a EL MÓN que “no hi ha una data fixada” i, “com ja es va dir en el moment de la reobertura dels exteriors i el president Aragonès va explicar, l’objectiu és obrir l’oci nocturn les properes setmanes. Alhora, s’explora la possibilitat de fer-ho amb el certificat Covid”.

Segons RAC 1, la decisió de reobrir l’oci estaria vinculada a la bona evolució de les dades epidemiològiques i també coincideix en un moment de màxima tensió pels macrobotellots a Barcelona que han desencadenat episodis de violència.

Per afrontar aquesta reobertura s’estaria treballant en la possiblitat de fer servir una aplicació mòbil a proposta de la patronal de l’oci nocturn que permetés verificar l’estat vacunal de la persona que vol accedir al local o bé si disposa d’un test negatiu.

Les bones dades epidemiològiques

La pandèmia de la Covid-19 a Catalunya continua la seva desacceleració aquest dimarts amb els principals indicadors a la baixa, però la velocitat de propagació s’ha enfilat fins a 0,90, pujant gairebé una dècima respecte a dilluns. D’aquesta manera la Rt torna al nivell en què estava la primera setmana de setembre, abans de l’inici del curs escolar.

La pressió hospitalària continua mostrant xifres favorables amb un descens de la presència de malalts amb Covid-19 als hospitals. Així el número total de pacients amb Covid-19 és actualment de 464, 22 menys que el dia anterior. En canvi, les unitats de cures intensives presenten avui un augment lleu de pacients: si ahir hi havia 166 persones ingressades en llits de crítics, avui aquesta xifra ha pujat fins a 170, quatre persones més.

El número de casos nous confirmats per proves PCR i TA són aquest dimarts 532 més que el dia anterior. La incidència acumulada a 14 dies presenta un valor realment baix: ha caigut uns tres punts i se situa en 67,86 casos per cada 100.000 habitants. L’índex de positivitat de les proves que es fan es manté estable en 2,12%. La xifra de morts puja amb 12 defuncions més i el total es col·loca en 23.891.

La vacunació en canvi mostra un estancament important. El percentatge de població diana amb pauta comopleta és d’un 71,8%, mentre que un 74,2% té almenys una primera dosi administrada. En aquest sentit, el Departament de Salut ha anunciat avui que demà explicarà els detalls sobre el desmantellament d’alguns punts de vacunació massius. El de Fira de Barcelona es mantindrà actiu.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Local a setembre 28, 2021 | 11:49
    Local setembre 28, 2021 | 11:49
    Sabemos que hay un local en alquiler de 800m2, con teléfono ... . ¿ Que anunciáis, el local en alquiler, o el club? Que periodistas, ¿ esto es lo que hay hoy en día?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa