El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La pandèmia continua baixant, però la velocitat de propagació voreja l’1
  • CA

La pandèmia de la Covid-19 a Catalunya continua la seva desacceleració aquest dimarts amb els principals indicadors a la baixa, però la velocitat de propagació s’ha enfilat fins a 0,90, pujant gairebé una dècima respecte a dilluns. D’aquesta manera la Rt torna al nivell en què estava la primera setmana de setembre, abans de l’inici del curs escolar.

La pressió hospitalària continua mostrant xifres favorables amb un descens de la presència de malalts amb Covid-19 als hospitals. Així el número total de pacients amb Covid-19 és actualment de 464, 22 menys que el dia anterior. En canvi, les unitats de cures intensives presenten avui un augment lleu de pacients: si ahir hi havia 166 persones ingressades en llits de crítics, avui aquesta xifra ha pujat fins a 170, quatre persones més.

El número de casos nous confirmats per proves PCR i TA són aquest dimarts 532 més que el dia anterior. La incidència acumulada a 14 dies presenta un valor realment baix: ha caigut uns tres punts i se situa en 67,86 casos per cada 100.000 habitants. L’índex de positivitat de les proves que es fan es manté estable en 2,12%. La xifra de morts puja amb 12 defuncions més i el total es col·loca en 23.891.

La vacunació en canvi mostra un estancament important. El percentatge de població diana amb pauta comopleta és d’un 71,8%, mentre que un 74,2% té almenys una primera dosi administrada. En aquest sentit, el Departament de Salut ha anunciat avui que demà explicarà els detalls sobre el desmantellament d’alguns punts de vacunació massius. El de Fira de Barcelona es mantindrà actiu.

Les bones dades epidemiològiques semblen haver animat finalment el Govern a fer un pas endavant en l’oci nocturn. Segons ha avançat RAC 1, s’estaria plantejant la reobertura pel proper 8 d’octubre. Aquesta reobertura probablement es faria fent servir una aplicació que reconegui l’estat vacunal de les persones que volen accedir als locals o bé si tenen un test negatiu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa