El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Entren en vigor noves restriccions contra la Covid-19
  • CA

Aquest dijous 23 de setembre han entrat en vigor les noves restriccions contra la Covid-19. El grup de mesures són les que es mantenen des de fa mesos però hi ha hagut algunes modificacions aquesta setmana. El principal canvi és l’horari de tancament màxima a les 3h, més 30 minuts addiconals per al desallotjament en l’oci nocturn. Només és permesa l’oberta d’espais a l’aire lliure.

Pel que fa a la restauració, el Procicat també ha decidit aquesta setmana flexibilitzar algunes de les condicions amb què es desenvolupa l’activitat ara mateix. L’obertura es permet des de les sis del matí fins a la una de la matinada (segons la llicència que tingui el local), més 30 minuts addicionals per al desallotjament dels clients. La recollida al local i servei a domicili estan inclosos en aquest canvi d’horari.

Les activitats culturals també es beneficien d’algunes flexibilitzacions. L’obertura d’aquestes activitats es permet entre les sis del matí i la una de la matinada. Si es fan a l’aire lliure el Procicat permet la congregació d’un màxim de 4.000 persones i, en aquest cas, demana que hi hagi un reforç del copmliment de la distància de seguretat d’1,5 metres en persones.

En el terreny dels esports, la novetat és que l’obertura de les activitats està permesa fins a la 1 h, sempre que no estiguin sotmeses a un horari més restrictiu per llicència d’activitat. D’altra banda, també hi ha canvis en els salons de joc, casinos i sales de bingo, que podran obrir de 6 a 1h. Les botigues de conveniència i annexos de benzineres també poden obrir de 6 a 1h.

Aquest cap de setmana serà complicat a Barcelona per la celebració de les festes de la Mercè, com també ho està sent a Tarragona on se celebren les festes de Santa Tecla. A Tarragona ja s’han produït botellots i s’espera que a Barcelona també se’n celebrin. La majoria de locals de nit no obriran fins les 3 perquè no tenen espai exterior.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa