Les dones treballaran gratis des d’aquest dijous fins a finals d’any

Les dones treballaran gratis des d’aquest dijous 18 de novembre fins al 31 de desembre. Aquest és el principal missatge de la campanya #JoTreballoGratis, impulsada per la UGT per denunciar la bretxa salarial. Aquesta iniciativa pretén conscienciar els treballadors sobre aquesta discriminació per raó de sexe, amb una “repercussió severa” en els salaris de les dones, més evident després de la jubilació. Així mateix, la pandèmia ha donat visibilitat a sectors fortament feminitzats, que han estat al capdavant de la crisi sanitària amb salaris baixos i condicions de treball més precàries que les dels companys homes. La bretxa salarial és d’un 11,95% a l’Estat espanyol.

D’acord amb aquestes dades, les dones de l’Estat comencen a treballar gratis a partir del 18 de novembre, 43 dies de més que els homes. La UGT ha alertat que, al ritme de progrés actual, l’eliminació de la bretxa salarial no es produirà fins al 2104, tot i que fa 45 anys que existeix la legislació europea en matèria d’igualtat salarial. De fet, actualment la bretxa salarial a la Unió Europea és del 14,1%, per sobre de la mitjana estatal.

a crisi del coronavirus ha amplificat la bretxa salarial i ha penalitzat el creixement de la dona en el mercat laboral. La directora de la consultora Igualando, Mar Gaya, atribueix aquest fenomen a la gestió del teletreball durant el confiament, l’impacte de la pandèmia en sectors com l’hostaleria o l’augment de les reduccions de jornades per part de les dones. A Catalunya, la diferència de sou entre homes i dones és del 22,2% i afecta especialment el sector de serveis. En el dia internacional de la igualtat salarial, diverses expertes proposen mesures per revertir aquesta situació, com incrementar la presència de dones en els llocs de direcció o impulsar polítiques actives per augmentar la corresponsabilitat en les feines de cures.

La bretxa salarial és el “reflex” de les desigualtats existents en el mercat laboral. Una de les causes d’aquest fenomen és la “segregació vertical” o l’escassa presència de dones en els llocs de responsabilitat. Una altra és la “segregació horitzontal” i la distribució desigual dels homes i dones entre els diferents sectors. “Les feines més feminitzades gaudeixen de menys prestigi i això comporta una menor retribució”, explica.

Nou comentari