El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La pressió hospitalària i la incidència continuen augmentant
  • CA

La pressió hospitalària i la incidència de la Covid-19 continuen augmentant a Catalunya, segons les dades del Departament de Salut aparegudes aquest dilluns. Avui hi ha 35 persones més ingressades per covid en centres hospitalaris del país, passant de 621 a 656 en total. També puja el número de persones en estat greu: hi ha vuit pacients més en unitats de cures intensives, de manera que hi ha 143 persones en llits de crítics.

Els nous casos confirmats per proves PCR o tests antigènics (TA) sumen aquest dilluns 1.220 contagis. Altres indicadors també pugen com el risc de rebrot, que passa de 282 a 301. La incidència acumulada a 14 dies passa de 214,95 a 229,40 casos per cada 100.000 habitants. La velocitat de propagació o Rt es manté en canvi igual que la que es va notificar diumenge, 1,34. La taxa de positivitat també puja fins a 5,87%. Se supera de nou el llindar que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) considera el màxim per considerar l’epidèmia sota control. Pel que fa a morts, la xifra es manté en 24.115.

Aquestes són les dades de la Covid a Catalunya el cap de setmana després en què el passaport no s’hagi aplicat per problemes tècnics. La comissió delegada de la Covid-19 es reuneix aquesta tarda per debatre què cal fer i quan es podrà reactivar la norma. Els problemes tècnics, per allau de sol·licituds, van activar protocols de seguretat que van provocar lentitud del sistema, ha dit aquest dilluns el conseller de Salut, Josep Maria Argimon.

D’altra banda, el conseller també ha explicat que és “qüestió de dies” que la nova variant s’identifiqui a Catalunya. Argimon ha reiterat que és necessari vacunar en els països més pobres perquè es talli la circulació del virus, que és de fet el factor que fa possible que apareguin noves variants. Els experts estan incidint en aquest necessitat, però hi ha problemes logístics a superar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa