Argimon diu que és “qüestió de dies” l’aparició del primer cas d’Òmicron a Catalunya

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha advertit aquest dilluns que l’aparició del primer cas de la nova variant Òmicron a Catalunya és “qüestó de dies”. En una entrevists a El Matí de Catalunya Ràdio, Argimon ha dit que “pots tancar fronteres per endarrerir una mica” l’arribada, però ja és pràcticament impossible. El conseller de Salut diu que els països rics s’ho han de “fer mirar” perquè “tanquem ràpid, però en canvi no enviem vacunes” als països pobres. “Des d’un punt de vista egoista —ha afegit— ho hauríem de fer perquè les noves variants apareixen quan el virus circula i en llocs on no hi ha vacunació o el percentatge de cobertura és molt baix el virus circularà molt més”. De moment, a Catalunya no s’ha identificat cap cas de la nova variant que ha aixecat alerta mundial.

Argimon ha explicat que la incidència a Catalunya en aquest moment és més elevada en el grup de nens i nenes per sota dels12 anys, que “no estan vacunats” i ambé en les franges d’edat de qui és suposa que són “pares i mares”. El conseller ha recordat que la vacuna dels nens de 5 a 11 anys s’ha aprovat per part de l’EMA i que la seva arribada a Catalunya depèn de la compra que s’ha de fer a nivell europeu. “No hi ha vacuna d’entrada per tota la canalla”, ha assegurat Argimon.

Abans de començar a administrar a aquest grup “s’ha de decidir si es posa on o es posa” en el marc de la Ponència de Vacunes. “La data dependrà d’aspectes logístics”, ha afegit, però ha considerat que serà abans que acabi el curs escolar. El conseller diu que és partidari de veure “què diuen els experts” sobre la necessitat de vacunar els més petits. “És una opinió personal”, ha subratllat.

Pel que fa al passaport covid, Argimon ha dit que la comissió delegada es reuneix aquesta tarda per decidir quan es reactiva la norma. El conseller ha dit que aquest setmana ja estarà resolt el problema tècnic. Ha afirmat que les problemes es van produir per l’activació de protocols de seguretat per l’allau de connexions i també per algunes “malicioses” que no van arribar a ser un ciberatac, però que van generar l’activació de protocols de seguretat que van causar la lentitud del sistema. Argimon ha explicat que va demanar suspendre la norma quan les persones van començar a anar als CAPs a demanar còpies impreses del certificat.

Comentaris

    Doctor Strangelove Novembre 29, 2021 | 13:59
    Aquest individu NO és Einstein, us ho dic, els veig d'una hora lluny! Doc.

Nou comentari