Els contagis continuen disparats i Salut notifica 38 morts

Els indicadors de la pandèmia a Catalunya presenten aquest dimarts xifres preocupants amb un salt tant pel que fa a nous contagis com al número de morts notificats. Segons les dades del Departament de Salut, en les darreres 24 hores s’han declarat 6.221 casos nous confirmats per proves PCR o tests d’antígens (TA), a més a més és notable l’augment del balanç de morts amb 38 defuncions noves comptabilitzades avui. En total en aquesta pandèmia han mort a Catalunya fins ara 24.241 persones.

La pressió hospitalària també experimenta un increment amb 28 pacients més ingressats en centres hospitalaris a causa de la covid-19. Al mateix temps, en un sol dia es notifica que 17 persones més es troben en estat crític i han requerit ser ingressades en unitats de cures intensives (UCIs). L’ocupació de llits de crítics a Catalunya a causa del coronavirus ja arriba als 259. La xifra s’ha multiplicat per dos en el període de només 20 dies.

El risc de rebrot és un dels altres indicadors que empitjora amb 52 punts més i se situa ara en 569, mentre que la incidència acumulada a 14 dies afegeix 45 punts més i es fixa en 486,71 casos per cada 100.000 habitants. La velocitat de propagació o Rt, en canvi, es manté igual que dilluns en 1,20. La taxa de positivitat també puja i ara es troba en el 10,36%.

El Departament de Salut va informar ahir que s’ha activat la fase de mitigació donada la situació de descontrol de l’epidèmia. A la vegada, Salut ha advertit que el sistema no pot aturar l’onada i que requereix de l’ajuda de la població perquè redueixi la interacció social i segueixi totes les mesures de protecció personal davant del virus. Catalunya, com la resta de món, està a les portes de Nadal en alerta per l’entrada de la variant Òmicron que és molt més transmissible que la Delta. La investigadora del grup BIOCOMSC Clara Prats ha dit en una entrevista a El Món que amb aquesta nova variant l’escenari canviar “d’un dia per l’altre”. Demà comença la vacunació infantil mentre hi ha una cursa contrarellotge per administrar terceres dosis al grup de persones de més de 60 anys.

Comentaris

    ja n'hi ha prou Desembre 14, 2021 | 14:20
    Tots vacunats, oi, aquests que estan a punt de morir? Això no té nom!
    Xifres descontextualitzades Desembre 14, 2021 | 17:00
    Per què mai un redactat clar? "38 defuncions noves comptabilitzades avui" vol dir persones mortes entre ahir i avui, o vol dir que avui s'han actualitzat dades? Quines ganes d'induir sempre a interpretacions de part

Nou comentari