El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Salut admet dificultats per frenar la sisena onada

El Departament de Salut ha admès aquest dilluns que està tenint dificultats per aturar la sisena onada, que presenta una tendència de creixement sostingut. Les autoritats sanitàries han reiterat que cal aturar la interacció social per frenar la “tendència creixent” que, segons ha dit la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, “ens preocupa molt”. De fet, Salut activa la fase de mitigació, que suposa un seguit de mesures per alleugerir l’impacte de la pandèmia sobre el sistema sanitari. “Tot i que les dades de la sisena onada són millors que les d’anteriors onades hi continuen havent molts cassos i, tot i que els percentatges siguin baixos, estan produint pressió en el sistema sanitari i necessitem col·laborar tots per frenar aquesta situació”, ha advertit Cabezas.

En una roda de premsa sobre la situació epidemiològica, la directora del CatSalut, Gemma Craywinckel, ha dit que al nostre entorn “es pot tenir la sensació que no estem en pandèmia”, però ha assegurat que “hem de reconèixer que sí ho estem”. Craywinckel afirma que “el sistema sanitari està aquí”, però ha alertar que en aquests moments “està sent molt pressionat”. De fet, la directora del CatSalut ha reconegut que “cada vegada se’ns fa més difícil contenir l’onada si la ciutadania no entén que estem en una situació molt complexa perquè la pandèmia no ens ha abandonat”.

Craywinckel ha insistit que “el que individualment faci cada ciutadà és més rellevant del que pot fer el sistema sanitari” de manera que “el bo seria no haver d’arribar al sistema sanitari”. En aquest sentit, la directora del CatSalut ha recomanat “mantenir tots els criteris de prudència” com són ara la distància física, la ventilació i la interacció social amb grups reduïts”. “Si veiem el que està passant a la resta d’Europa, hem d’apel·lar a la reducció de la interacció social i tan de bo puguem aconseguir frenar la corba”, ha afegit.

Davant de l’augment de contagis, Salut ha activat la fase I de mitigació de l’epidèmia amb mesures sobre vigilància epidemiològica. El seguiment dels contactes que hagin de fer quarantena es reduirà a les trucades del primer i últim dia d’aïllament, s’utilitzarà la versió simplificada de trucades a cas, per tal de reduir el temps d’aquesta. Es farà també un desplegament dels punts de test fora dels centres d’atenció primària, com ja es va fer en la cinquena onada. S’establiran circuits diferenciats de diagnòstic de malalties respiratòries en els centres on sigui possible. Es farà triatge estandarditzat dels pacients i avaluació de la gravetat de la malaltia A més a més, s’aplicarà un reforç de les directrius internes de prevenció i control d’infeccions, especialment en els espais comuns. A més a més, en aquesta fase es procurarà evitar les sessions, congressos i reunions presencials.

D’altra banda, Salut ha obert aquest migdia les cites per vacunar nens de 5 a 11 anys a partir de dimecres. Les cites s’han de demanar a través del web específic.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JOSEP PAGÈS I CANALETA EL AVI CULER DE CARDEDEU a desembre 13, 2021 | 18:58
    JOSEP PAGÈS I CANALETA EL AVI CULER DE CARDEDEU desembre 13, 2021 | 18:58
    LA SISENADA ONADA DE CONTAGIS ,Ve con un Sutnami en molta força no para de pujar els contagis , les UCIS llenas de nou .EL PASSAPORT COVID ,Si no ja moltes mes INSPECCIONS POLICIALS No serviran de molt nomes la POR Que la Policia els pogui atrapar sense PASSAPORT FARA SE LO HAGAN Y ELS LOCALS EL DEMANIN a su clientela..
  2. Icona del comentari de: JOSEP a desembre 13, 2021 | 19:00
    JOSEP desembre 13, 2021 | 19:00
    LA SISENADA ONADA DE CONTAGIS ,Ve con un Sutnami en molta força no para de pujar els contagis , les UCIS llenas de nou .EL PASSAPORT COVID ,Si no ja moltes mes INSPECCIONS POLICIALS No serviran de molt nomes la POR Que la Policia els pogui atrapar sense PASSAPORT FARA SE LO HAGAN Y ELS LOCALS EL DEMANIN a su clientela..

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa