El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Clam sindical al director dels Mossos contra la “violència” dels botellots
  • CA

El Sindicat de Policia de Catalunya ha registrat aquest dimarts un escrit al director general de la Policia, Pere Ferrer, per tal de “tallar de soca-rel” les agressions que reben els policies durant els botellot. En un comunicat, el SPC assegura que “una vegada més la integritat física dels Mossos d’Esquadra i de les Policies Locals i Guàrdies Urbanes s’ha posat en risc. “I els que és pitjor: no ha servit per solucionar res”, afegeixen.


El sindicat considera que “sens dubte l’augment de la violència contra els agents de Policia és la suma de diversos factors”. Però en destaca, ” la impunitat en les agressions als policies que acaben massa vegades en quasi res sumat als anuncis públics de la Conselleria de no perseguir i/o reduir les acusacions contra els agressors dels policies a la mínima expressió són dos dels principals“. “Els agressors han de veure que les seves accions tenen conseqüències contundents que generin un efecte dissuasiu per a no repetir-les. Fets com el d’aquest cap de setmana a Llinars, són absolutament intolerables”, avisen.

En aquest sentit, retreuen que el legislador “mira cap un altre costat” quan hi ha agressions d’aquesta mena. “La manca de protecció jurídica i suport institucional per interessos partidistes (més enllà de bones paraules) que patim és inèdita a Europa”, insisteixen. Més enllà dels responsables polítics, el sindicat també aprofita per estirar les orelles als comandaments.“Volem també fer una reflexió adreçada als responsables de la prefectura encarregats de donar les ordres i dissenyar els diferents dispositius“, demanden. “Quin sentit té enviar patrulles de seguretat ciutadana en clara inferioritat numèrica, sense material, ni formació en ordre públic, com va passar a Llinars?”, es pregunten. “Es va posar en greu risc la integritat física dels agents al marge d’imatges de patrulles fugint del lloc per evitar mals majors mentre eren agredits”, subratllen.

” Fa massa temps que la imatge dels Mossos i el principi d’autoritat bàsic en qualsevol societat moderna i democràtica es veu perjudicat per decisions polítiques i operatives. Prou!“, es queixen. En aquesta línia demanen canvis de cara les festes de la Mercè. “Volem destacar el silenci significatiu d’algunes organitzacions subvencionades amb diners públic que diuen vetllar contra la violència, així com partits polítics que la seva obsessió des de fa anys és limitar les actuacions policials“, critiquen. I fins i tot, utilitzen la ironia: “els ciutadans que pateixen les conseqüències els ho agraeixen profundament. Segueixin així”.

En darrer terme, el sindicat clou el comunicat recordant que “lamenten profundament no poder donar el servei que mereixen (i paguen) els veïns i veïnes que pateixen aquesta manca de civisme tolerat extrem i que han de suportar fa massa temps”. “Fem el que podem amb els recursos materials, jurídics i humans que els responsables polítics posen al nostre abast”, reblen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa