El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Catalunya supera els dos milions de contagis per Covid
  • CA

Catalunya ha superat els dos milions de contagis per Covid-19 després que el departament de Salut hagi notificat més de 51.000 positius en les últimes 24 hores. Més del 42% de tots els contagis detectats durant la pandèmia s’han registrat en l’últim mes. Les autoritats sanitàries es mantenen en alerta malgrat que les dades indiquen que la sisena onada es troba en una espècie de “carena” i preveu que els nous casos es mantinguin elevats durant unes setmanes més, tot i que no s’espera un augment de la pressió hospitalària.

Aquest mateix dimarts la Generalitat ha anunciat que a partir de divendres eliminarà totes les restriccions d’horaris i aforaments, però no té previst reobrir l’oci nocturn. També s’està estudiant la conveniència d’eliminar l’ús del passaport Covid per entrar a restaurants i altres establiments. La decisió final es prendrà després de conèixer l’informe encarregat al Comitè Científic Assessor del Govern, que s’ha pronunciat sobre la utilitat de la mesura ara que la variant Òmicron és majoritària.

Símptomes de desacceleració

Pel que fa als indicadors epidemiològics, el risc de rebrot ha superat els 6.600 punts, mentre que la velocitat de contagi (Rt) es manté en 1,15 i ja fa una setmana que baixa. Una Rt baixa indica que els infectats cada vegada contagien menys persones de mitjana i, per tant, és un símptoma de l’esperada desacceleració de la sisena onada. La taxa de positivitat –percentatge de positius respecte al total de proves– continua al voltant del 20%.

La situació als hospitals s’està estabilitzant i ara mateix hi ha 2.838 persones ingressades, de les quals 513 estan a les Unitats de Cures Intensives (UCI). Salut també ha notificat 100 morts en les últimes hores i el balanç des de l’inici de la pandèmia puja a 25.419 defuncions. Segons les dades de Salut, el 81,5% dels catalans ha rebut la pauta completa, mentre que la dosi reforç ha arribat només al 40,7% de la població.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa