El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern aixeca totes les restriccions però no reobrirà l’oci nocturn
  • CA

El Catalunya retirarà totes les restriccions d’horaris i aforaments aquest divendres, però mantindrà l’oci nocturn tancat, segons ha avançat Catalunya Ràdio i ha confirmat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja. Les autoritats sanitàries han decidit posar fi a les restriccions en un moment en el qual la sisena onada ha arribat al pic de contagis i, malgrat que els casos es mantenen en xifres de rècord, la situació a l’atenció primària i als hospitals s’ha estabilitzat. També estan valorant seriosament retirar l’ús del passaport Covid per entrar a alguns establiments, tot i que encara no s’ha pres una decisió definitiva.

La setmana passada el Procicat va autoritzar l’aixecament del toc de queda i ara fa un pas més i acaba amb la resta de restriccions: s’acaba amb la limitació de les reunions a un màxim de 10 persones i les limitacions dels aforaments als bars i restaurants, els teatres, cinemes, sales de concert i també a les cerimònies religioses i civils. L’única mesura que es mantindrà en vigor és el tancament de l’oci nocturn, que es podria allargar encara un parell de setmanes més després que el Govern hagi aprovat un paquet d’ajudes de 20 milions per compensar les empreses.

Pel que fa a l’ús del passaport Covid, el departament de Salut va encarregar la setmana passada un informe al Comitè Científic Assessor del Govern per estudiar si val la pena mantenir-lo ara que la variant Òmicron és majoritària. Els experts consideren que el certificat Covid tenia sentit quan la variant Delta predominava, ja que la pauta vacunació protegia contra la infecció, però l’arribada de l’Òmicron ha obligat a replantejar el seu ús. Les vacunes existents continuen protegint contra els símptomes greus, però han perdut eficàcia per evitar contagis.

El passaport Covid va entrar en vigor a principis d’octubre, quan es va reobrir l’oci nocturn, i al desembre el seu ús es va estendre a residències de gent gran, gimnasos i a l’interior de restaurants per intentar frenar l’expansió de la sisena onada, malgrat que l’elevada transmissibilitat de la variant Òmicron ha posat en dubte la seva necessitat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: A veure si espavilen a gener 25, 2022 | 09:20
    A veure si espavilen gener 25, 2022 | 09:20
    Ja tarden.
  2. Icona del comentari de: Uno simpre se troncha a gener 25, 2022 | 11:05
    Uno simpre se troncha gener 25, 2022 | 11:05
    NO ES UN PASAPORTE. Es sólo un pase, un poco más de cultura. A ver a quién votará la hostelería en las próximas elecciones.
  3. Icona del comentari de: Espavileu a gener 25, 2022 | 15:41
    Espavileu gener 25, 2022 | 15:41
    Això si, el metro obert de bat a bat oi?? Sou una colla d'ineptes hipòcrites.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa