El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Més de 2.000 ingressats per Covid-19 als hospitals
  • CA

La sisena onada manté el seu avanç imparable i els hospitals continuen rebent desenes de pacients nous cada dia. Segons les dades del departament de Salut, el dia de Reis el nombre d’ingressats als hospitals catalans va trencar la barrera de les 2.000 persones, de les quals 471 estan crítiques a les Unitats de Cures Intensives (UCI). En una setmana el nombre d’hospitalitzats per Covid-19 ha crescut en més de 400 persones, un 25% més.

Pocs dies abans de la fi de les vacances de Nadal, Catalunya ha notificat més de 140.000 casos en l’última setmana, més del 10% dels registrats des de l’inici de la pandèmia. L’explosió de la variant Òmicron combinada amb l’augment de les trobades per les festes nadalenques ha triplicat els casos al país, que mantindrà 14 dies més les principals restriccions aprovades abans de Nadal per intentar frenar l’expansió de la sisena onada.

Indicadors disparats

Pel que fa als indicadors epidemiològics, el risc de rebrot torna a estar a punt d’arribar als 4.000 punts, mentre que la velocitat de contagi (Rt) ha baixat a 1,27, sis dècimes menys que la setmana passada. La taxa de positivitat –percentatge de positius respecte al total de proves que es fan– es manté per sobre del 25%, una mostra més que els esforços per lluitar contra la sisena onada se centren a evitar el col·lapse del sistema de salut.

Aquest dijous el departament de Salut va notificar més de 30.000 casos, mentre que divendres només n’ha declarat 12.000, ja que com que el dia de Reis és festiu l’activitat de detecció baixa molt per la menor assistència de persones als centres mèdics. La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha alertat que la situació a l’atenció primària és complicada i que pateix molt la pujada de casos. Només dilluns van atendre 75.000 consultes, un volum de feina que aviat col·lapsarà la primera línia de defensa contra la pandèmia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa