El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El TSJC avala la pròrroga del toc de queda dues setmanes més
  • CA

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha autoritzat la pròrroga durant dues setmanes més de les restriccions vigents a Catalunya per intentar frenar la sisena onada de la Covid-19, segons ha anunciat el tribunal. El Govern de la Generalitat havia demanat l’aval del TSJC per allargar el toc de queda i de la limitació de les reunions a un màxim 10 persones, ja que són dues mesures que afecten drets fonamentals.

La fiscalia, escarmentada per l’última vegada, ja havia anunciat que no s’oposava a la pròrroga perquè no introduïa canvis i simplement es limitava a allargar la vigència de les mesures existents. D’aquesta manera, 132 municipis de tot Catalunya –sis que fins ara– tindran un toc de queda entre la 1.00 i les 6.00.

El TSJC ha avalat el criteri vigent, que és aplicar el toc de queda als municipis de més de 10.000 habitants amb una incidència acumulada superior als 250 casos per cada 100.000 habitants durant l’última setmana. Els municipis que entren a la llista són Cunit, el Vendrell, Castell-Platja d’Aro, Salt, Torroella de Montgrí i Mont-roig del Camp.

Així mateix, el tribunal ha donat llum verda a limitar els aforaments dels actes religiosos i les cerimònies civils al 70% de la seva capacitat màxima i a mantenir l’ús del certificat Covid als restaurants i gimnasos. De la mateixa manera, l’interior dels bars i dels restaurants estarà limitat al 50% de l’aforament –es manté el 100% a les terrasses–, mentre que als comerços i serveis serà del 70%. L’oci nocturn seguirà tancat almenys dues setmanes més i el sector cultural haurà de mantenir el seu aforament al 70%.

El Govern espera que durant aquestes dues setmanes la sisena onada arribi al seu pic de contagis, mentre el sistema sanitari segueix molt tensionat i la prioritat és rebaixar la feina als centres d’atenció primària i hospitals, que encara el començament d’any amb una sobrecàrrega de treball important perquè tot i que la variant Òmicron és menys greu que les anteriors, l’explosió de casos durant les festes ha omplert les plantes de pacients greus i crítics.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ciutadà a gener 06, 2022 | 08:38
    ciutadà gener 06, 2022 | 08:38
    Vaja, augmentant la tensió per a què, quan la cosa esclati - vull dir quan el poble digui prou- el patac sigui sonat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa