El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Argimon es compromet a “no acomiadar ningú” del sistema sanitari
  • CA

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, s’ha compromès aquest dimecres a no “acomiadar ningú” del sistema sanitari com sí ha anunciat en canvi que farà la Junta de Andalucía amb part del personal sanitari que ha treballat contra la Covid-19. Això sí, Argimon ha advertit de l’elevada despesa que el Govern manté amb l’emergència sanitària i ha citat com exemple els 40 milions d’euros que gasta cada mes per fer proves. Per aquest elevat nivell de despesa a causa de la pandèmia, el conseller ha insistit en la necessitat de disposar l’any que ve dels fons adicionals covid, que permetin mantenir la lluita contra la pandèmia.

Durant la presentació d’un informe de l’Institut d’Estudis Autonòmics (IEA) sobre la gestió de la pandèmia, Argimon també ha comentat la situació epidemiològica. “Ja vam dir que tindríem un cert repunt, el previst és arribar a una Rt de 0,9 i 1,1, hem d’estar amatents dia a dia”. Argimon ha advertit que a països de l’entorn els casos comencen a pujar, com és el cas de França i el Regne Unit, on ha sorgit una mutació de la variant Delta. Sobre aquesta, Argimon ha dit que “no l’estem detectant de manera significativa, la Delta ha tingut moltes mutacions”.

Davant la possibilitat d’un increment sobtat de casos i la necessitat d’estendre el certificat covid a altres àmbits, Argimon ha dit que el sistema sanitari es pot permetre tenir 2.000 o 3.000 contagiats a la setmana. “Aquesta és una xifra assumible per l’atenció primària, i que això no tingui impacte en hospitals si creixen ingressos”. Tot i això, Argimon ha dit que aquesta qüestió serà debatuda pel consell assessor que va crear el mateix Govern, però que no és vinculant.

D’altra banda, Argimon ha recordat que a finals de mes començara la vacunació de reforç i tercera dosi per a majors de 70 anys i que es farà conjuntament amb la vacunació de la grip, fet que suposarà un esforç logístic important.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa