El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Xavier Antich: “La intromissió de les togues a l’aula és intolerable”

El president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, ha criticat l’ordre d’execució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que dona 15 dies al Govern per implementar el 25% de classes en castellà a les escoles catalanes. “La intromissió de les togues a l’aula és intolerable i antidemocràtica”, ha etzibat Antich, fent referència a l’actuació de la justícia. D’aquesta manera, el president d’Òmnium ha defensat l’escola catalana i ha demanat que no es faci cas a les decisions “d’un 0,01% del alumnat”.

Antich ha reaccionat a la decisió del TSJC amb una piulada a Twitter aquest dilluns. En les seves declaracions ha posat en valor i ha defensat l’escola catalana i ha recriminat que la justícia entri en qüestions de llengua i identitat. De fet, en el mateix tuit ha declarat que no es poden seguir les ordres del que ell ha anomenat com el “0,01% de l’alumnat“, fent referència als alumnes que han demanat el 25% de les classes en castellà, que són una minoria. “No podem permetre que l’arbitrarietat i la pressió d’una petita representació de l’alumnat s’emporti el criteri pedagògic, la convivència i el sentit comú”, ha alertat.

La decisió del TSJC i el recurs de Cambray

Aquest dilluns al matí el TSJC ha anunciat que el govern català té 15 dies per fer un 25% de classes en castellà a les escoles, segons ja va advertir en la sentència que es va presentar fa uns mesos. D’aquesta manera doncs, tots els centres haurien de començar a implementar aquest model d’aquí a dues setmanes. Tot i això, el conseller d’educació, Josep González-Cambray ha fet una compareixença d’urgència per explicar que presentaran un recurs davant d’aquesta ordre d’execució. “Aquesta interlocució no té validesa jurídica i per això aquest departament presentarà un recurs de reposició”, ha dit el conseller.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Tenir Memoria de qui son a maig 09, 2022 | 20:59
    Tenir Memoria de qui son maig 09, 2022 | 20:59
    Un apunt. L'immersió linguïstica era per garantir un equilibri inestable del català, en una pretesa societat bilingüe, on el castellà, domina. Es a dir, els de "l'Asociacion por una Escuela Bilingüe" volen monoliguisme en castella i combaten al català sota una pretesa "igualtat" que no existeix. No volen ni tan sols com diu el seu nom, "bilinguïsme". Volen un altra cosa, que en l'àmbit de l'escola, es un "privilegi" per dret de conquesta.
  2. Icona del comentari de: Vendetta a maig 09, 2022 | 22:37
    Vendetta maig 09, 2022 | 22:37
    I ke faras tros de hippy ploraras molt fort? Kina colla de covards com a ucrania nois com a ucrania

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa