El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Villarejo, sobre l’Operació Catalunya: “Es van fer coses ‘xungues'”
  • CA

L’excomissari José Manuel Villarejo ha assegurat que durant l’Operació Catalunya que el govern del PP va muntar contra l’independentisme català el 2012 es van cometre tota mena d’il·legalitats. “Es van fer coses xungues i es van alterar proves”, ha dit Villarejo en una entrevista al FAQS de TV3. L’excomissari ha reconegut que l’ordre de fabricar informes i muntar una campanya de descrèdit contra la família Pujol i Artur Mas va venir de dalt.

Enmig de la polèmica per les últimes filtracions de les seves converses amb Cospedal i altres membres del govern del PP, el controvertit policia ha explicat que una “unitat de crisis” formada pel llavors president del govern espanyol, Mariano Rajoy; el vicepresident, el director del DNI, el director de la Policia Nacional i diversos ministres va donar llum verda a l’Operació Catalunya, de la qual Villarejo diu que només va ser una part. “He estat una baula més de l’estructura de l’Estat”, ha dit.

Tothom vol les converses gravades per Villarejo

L’excomissari afirma que li van donar un pressupost d’entre 7 i 8 milions d’euros, però no ha aportat proves que donin suport a les seves acusacions. “Les meves notes d’intel·ligència s’han declarat secret d’Estat. Jo els informes els passava al ministeri d’Interior (al secretari d’Estat) i al CNI”, ha justificat. Quan va ser detingut el 2017, la policia va comissar una vintena de discs durs amb centenars d’hores de converses amb polítics, empresaris i periodistes.

Villarejo ha denunciat que ha passat “tres anys i mig sota tortures” i que a mitjans del 2018 fins i tot el van intentar matar. “Si tingués còpia del que tenen podria comparar. No tinc res a Espanya. Totes les gravacions que han sortit em perjudiquen”, ha afegit.

L’Operació Catalunya volia debilitar CiU

La missió principal era debilitar CiU i Artur Mas, que en aquella època negociaven a Madrid un nou pacte fiscal i, davant la negativa de Rajoy a fer cap concessió, van decidir avançar eleccions a Catalunya. “Si CiU aconseguia la majoria absoluta, llavors CIU si hauria tingut una estructura per poder fer-li un pols a l’Estat”, ha confessat. Però en aquelles eleccions el partit de Mas va baixar de 62 a 50 escons i va haver de pactar amb ERC per formar govern.

Villarejo, que té diverses causes judicials pendents, ha tret pit sobre la seva dilatada trajectòria com a “solucionador” d’embolics i ha insistit que a Espanya, “una democràcia tutelada”, són els serveis d’intel·ligència els qui “controlen i decideixen el que passa al país”. També ha dit que no es penedeix del que va fer i que estaria disposat a “tornar a cometre” il·legalitats. “Jo era el solucionador, però no només del PP, sinó també l’any 93 del PSOE quan em demanen que torni. Jo he passat per 10 ministres d’Interior, per 5 caps del CNI…”

L’excomissari ha repetit que ell només era un intermediari disposat a arremangar-se quan calgués. “Als últims anys la meva tasca era d’intel·ligència i reportava a la cúpula dels diferents governs (amb el director de la policia, secretaris d’estat, ministres…) perquè eren qüestions delicades i jo ho feia amb cobertura autoritzada”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Àcrata a maig 22, 2022 | 10:11
    Àcrata maig 22, 2022 | 10:11
    I encara creieu aquestes rondalles de la llei i de la Justícia?. sou una colla de rucs.
  2. Icona del comentari de: I aquí pau i desprès glòria. a maig 22, 2022 | 10:20
    I aquí pau i desprès glòria. maig 22, 2022 | 10:20
    I segueixen fent coses xungues! Primer hi han posat a l'Aragonés de MHP(diputat amunt, diputat avall, oi?) i ara se li pixen a la cara i li diuen que plou. Reació? Cap altra que posar la seva típica cara de sorprés, rebre al preparao com a bon republicà, asseure's davant d'una taula llardosa i abandonada pel seu amo i viure del "cuento" mentres "la indepedencia ni está ni se le espera".
    • Icona del comentari de: Anònim a maig 22, 2022 | 13:18
      Anònim maig 22, 2022 | 13:18
      I no oblidis mai que qui va desproclamar la independència, ho va fer per seure amb el estado putañol a dialogar. Torna a veure el vídeo i després queixat
  3. Icona del comentari de: Preguntes freqüents a maig 22, 2022 | 12:09
    Preguntes freqüents maig 22, 2022 | 12:09
    Normalitzant la putrefacció del estado entrevistant a un sicari? Posats al tròs, per què no busqueu a en BilliElNiño, que el trobareu ben viu, i l'hi feu una entrevista per que vingui a fer-se la víctima? O als torturadors de ViaLaietana, o als fatxes amb pals que corren per Barcelona protegits per les policíes? Veurem mai a TV3 debats sobre com i quan aixecar la DUI, com trencar la servitud i covardia dels que hi ha a la Generalitat155. A parlar de com els partitspartdelestado han aceptat les eleccions imposades, han evitat defensar al poble català, evitat defensar el resultat del Referèndum d'Independència, com han claudicat i continuat el 155 com si no passés rès? Ara Tv3 és un tercer canal espanol, castellanitzador i amb mentalitat d'esclau panxacontent, plè de paràssits a sou de villaycorte, com la Generalitat, com els Mossos. Aneualamerda.
  4. Icona del comentari de: Gentuza a maig 22, 2022 | 12:59
    Gentuza maig 22, 2022 | 12:59
    PUTA ESPAÑA CRIMINALS I ASSASSINS
  5. Icona del comentari de: Ricard a maig 22, 2022 | 15:31
    Ricard maig 22, 2022 | 15:31
    Villarejo demostra com reaccionen els castellans quan se'ls amenaça amb la presó. Abans callats, fatxendes. Ara xerraires per covards. Aquest individu diu que és un patriota. Però un patriota cagat de por. Jo me'l crec. Més que res perquè xerra molt, moltes vegades, i no és contradictori. Però als seus compatriotes els interessa deixar-lo de mentider o boig. A mi el que més m'escandalitza és la complicitat dels racistes amb els atemptats islamistes, mai desmentits pels castellanistes. Miserables!
  6. Icona del comentari de: L'OBSERVADOR ASTORAT a maig 22, 2022 | 19:57
    L'OBSERVADOR ASTORAT maig 22, 2022 | 19:57
    ÉS METAFÍSICAMENT IMPOSSIBLE QUE EL PÚTRID I PESTILENT ESTAT-CLAVEGUERA Ñ (BORBÒNIC-FRANQUISTA 2.0), HEREU I CONTINUADOR D'UN ESTAT GENOCIDA-FEIXISTA, PUGUI INVESTIGAR I/O JUTJAR LES SEVES INSTITUCIONS-CLAVEGUERES. ES UN CAS PALMARI DE LA PLENA I TOTAL COINCIDÈNCIA DE "JUTGE I PART".
  7. Icona del comentari de: Aneualamerda a maig 22, 2022 | 23:11
    Aneualamerda maig 22, 2022 | 23:11
    Cal utilitzar la caverna contra el nostres traïdors, per que ells l'utilitzen contra Catalunya per perpetuar-se: jo fotría al molt HFP Aragonès a la presó amb el seu Panxacontenent i el Villarejo a la mateixa cela.
  8. Icona del comentari de: Així no a maig 22, 2022 | 23:50
    Així no maig 22, 2022 | 23:50
    Una entrevista que no serví per a res, tot el què va dir aquest individu ja se sabia. Sembla mentida que la nostra televisió publica pugui fer una entrevista d'aquesta mena. Aquest paio "actiu" des 1972, en època de la dictadura de franco, reciclat i aprofitat per la transició espanyola (un procés inacabat de la dictadura a la democràcia) ha comés un munt d'accions il·legals i delictius i fraus contra catalans i contra representants dels catalans i ho va dir, ja ho havia dit, sense miraments ni escrúpols. Sens dubte (masculí : el dubte, un dubte) als catalans ens manca sentit d'estat. En un país normal aquesta persona seria non grata. Els catalans cornuts i a sobre li paguem el veure a aquest espia. La periodista que el va entrevistar i el periodista d'aquest diari, que el "segueix" s'han passat molt portant-lo a Tv3. No és això companys, no és això.
  9. Icona del comentari de: Gavanenc a maig 23, 2022 | 00:04
    Gavanenc maig 23, 2022 | 00:04
    El sistema Villareco d'espiar "enemics d'Espanya" i alhora altres persones per a subornar-les o per treure's un sobresou amb "feinetes" per a particulars, no és nou a Espanya. Repasseu, per exemple, les hemeroteques de l'any 1995... Sabreu el perquè hi ha espies que expliquen "secrets d'estat espanyol", principalment per ressentiment i per a defensar-se d'altres infraccions comeses. Allò que no té cap sentit ni justificació és que Villareco hagi estat entrevistat en un mitjà català i a sobre públic. Com diuen altres comentaristes, als catalans ens manca molt sentit d'estat. És com si a algú que li han entrat a casa seva i li han registrat i regirat tot i li han robat objectes de valor, algú el convidés a casa seva a explicar a la propietat, en part, com ho va fer i a sobre dir que per "Espanya" ho tornaria a fer. A la persona que li han entrat a casa seva li quedaria cara de moniato, és el que ens va esdevenir a molts de catalans dissabte passat, i doncs, vàrem apagar la tv o canviar de programa.
  10. Icona del comentari de: ton c. a maig 23, 2022 | 08:13
    ton c. maig 23, 2022 | 08:13
    aquest que es la quota que s´ha de pagar per els indults?
  11. Icona del comentari de: MHP a maig 23, 2022 | 12:56
    MHP maig 23, 2022 | 12:56
    Sou una mica (bastant) babaus, Villarejo us ven la seva investigació als mafiòsos Pujol com un atac del "malvat" estat español i deseguida ho compreu, no aneu bé. ¡ Viva España !
    • Icona del comentari de: Anònim a maig 23, 2022 | 13:41
      Anònim maig 23, 2022 | 13:41
      Viva, i viva França i viva Itàlia i viva alemanya i VISCA CATALUNYA LLIURE ben desempellegada del estat putañols.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa