La UDEF va presumir al jutge de l’operació Volhov d’investigar “en català”

Els agents d’informació insisteixen en la feina que van fer durant tres anys

L’equip 32 de la poderosa Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal del Cos Nacional de Policia (CNP) va investigar durant tres anys el que ha acabat com l’operació Volhov de la Guàrdia Civil. Una feina “ingent” que va voler posar en valor el mateix comissari de la Unitat, Fernando Moré Muñoz, el 7 de març del 2019, en un escrit en què es queixava que apartessin el CNP de la investigació i que consta al sumari.

En l’ofici policial, al qual ha tingut accés El Món, el comissari principal Moré remarcava sobretot que el seu equip, juntament amb la Comissaria General d’Informació i la Unitat de Ciberdelinqüència, havia digitalitzat i analitzat una quantitat “ingent” de documentació. En aquest punt, el cap de la UDEF remarca que tota aquesta “documentació” estava en “català”. Fins i tot, ho escriuen en negreta al mateix informe policial. 

És més, afegeix que tot i la llengua, l’equip d’investigació va “trobar prou indicis de la presumpta comissió de delictes de prevaricació, malversació , tràfic d’influències i falsetat documental”. La voluntat del comissari principal era insistir en la feinada que havia suposat als equips policials que treballen des de Madrid investigar un cas en què la prova és bàsicament documental i en català.

Aquesta argumentació forma part del que va esgrimir Moré en un ofici carregat d’indignació que va enviar al jutge, que havia decidit traslladar la investigació a la Guàrdia Civil, amb el tinent coronel Daniel Baena al capdavant, amb l’argument que la UDEF és a Madrid, a diferència de l’equip de Baena.  

Comentaris

  Raül 01/11/2020 7:30 pm
  Coses dels països com Espanya que s'enorgulleixen de la riquesa cultural. Que parlar un de les seves riques llengües és una fita digna de menció.
  Ferran 01/11/2020 9:34 pm
  Yo creo que lo hicieron en Putonhua...lengua oficial de la República China.
  Presumir, presumir, lo que se decide presumir... 02/11/2020 7:42 am
  Pues como que tampoco. Si yo,por ejemplo, afimo que, desde que el Malvado Conde despidió a Quico de la Vanguardia leo muchos artículos suyos, todos en catalán, estoy haciendo constar un hecho, no jactandome de ello. Y eso que bien que podría presumir. Quico es el Homero del Procés, las cosas como son.
  d'aqui al premi Nobel 02/11/2020 11:38 am
  Que els hi donin un plus i una medalla per l'esforç intel.lectual que han fet.
  Cal dir-ho 02/11/2020 11:41 am
  Encara esperem el dia en que un periodista s'atreveixi a dir a Carrizosa," ens podria repetir la resposta en català ? Si ho fan els espanyols perquè està mal vist si ho fa un mitjà català ?
  No a les ràtzies de les clavegueres d'Espanya 02/11/2020 12:12 pm
  Operació Volhov: Només a de les forces d'ocupació espanyoles, partidàries del nazisme i del que representa com a ideologia, els hi podia sortir del seu cervell aquest nom.
  A l'aguait 02/11/2020 12:13 pm
  Total per parir una merda de document, resultat de les baralles entre comissaris espanyols per guanyar-se un ascens i malgastant hores de sou que paguem els contribuents. Foteu foc a tota aquesta faramalla d'una vegada !!!!
  X*2 02/11/2020 3:35 pm
  No paren d'inventar mentides , aquests merdes que paguem també nosaltres, son uns lladres, ens roben i ens emprenyen, ora gentussa

Nou comentari