El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sánchez tira pilotes fora sobre l’indult a Borràs

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha tirat pilotes fora sobre concedir un possible indult a Laura Borràs. Condemnada a quatre anys i mig de presó, Borràs podria veure reduïda la condemna a només dos anys —i evitar la presó— si prospera el procés d’indult que ha posat en marxa pel mateix Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Sánchez, està de viatge oficial a la Xina, ha evitat posicionar-se, però sí que ha enviat un missatge molt contundent sobre la condemna de Borràs: “És important recordar que estem parlant d’un cas flagrant de prevaricació i de mal ús de recursos públics”.

D’aquesta manera, Sánchez ha deixat molt clar que el cas de Borràs no és com el dels presos polítics i ha vinculat la seva pena als delictes de corrupció, un senyal que alguns han interpretat com una possible negativa a concedir els indults. No obstant això, quan se li ha preguntat, Sánchez ha tirat pilotes fora. “No és perquè no tingui posició, simplement perquè crec que he de ser respectuós amb el procediment que té marcat el nostre estat de dret”, ha dit. La sentència a Borràs no es ferma i encara ha de passar pel Suprem abans no pugui tractar-se al Consell de Ministres. La majoria d’analistes consideren que això serà la pròxima legislatura.

La presidenta de Junts, Laura Borràs, arriba al TSJC per ser jutjada / Mireia Comas (El Món)

Sánchez ha fet les declaracions des de l’ambaixada espanyola a Pequín després d’haver-se entrevistat amb el president xinès, Xi Jinping. “Entenc que [la sentència] s’haurà d’elevar al Tribunal Suprem i després s’hauran de pronunciar les diferents instàncies judicials i finalment haurà de ser objecte de discussió al Consell de Ministres”. A Borràs li ha caigut quatre anys i mig pels delictes de falsedat documental i prevaricació comesos entre el 2013 i el 2017 mentre estava al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gonzalo a març 31, 2023 | 14:27
    Gonzalo març 31, 2023 | 14:27
    Es que son pardillos los Lazinazis, jajaja!, haberse hecho llamar L.Borrás, jamás la habrían pillado, ja, ja, ja, cojones.
  2. Icona del comentari de: La vida te da sorpresas. De puta de lujo a puta penitenciaria. a març 31, 2023 | 15:04
    La vida te da sorpresas. De puta de lujo a puta penitenciaria. març 31, 2023 | 15:04
    ¿ Indulto ? ,sin la más mínima duda ,se va a jugar la posibilidad de volver a ser Presidente por una grandísima puta corrupta. Y además cómo JxCat no la " bote" no pasarán de conseguir los pocos votos de los corrupgentes que aún queden vivos.
  3. Icona del comentari de: Borinot a març 31, 2023 | 15:18
    Borinot març 31, 2023 | 15:18
    el sanchez és un farsant, un vassall del todo atado y bien atado
  4. Icona del comentari de: Pedo Sanchez a març 31, 2023 | 15:30
    Pedo Sanchez març 31, 2023 | 15:30
    Ara prevaricació? Ja no saben que inventar-se.
  5. Icona del comentari de: Moc Strangelove a març 31, 2023 | 15:49
    Moc Strangelove març 31, 2023 | 15:49
    I els casos dels criminals que han presidit Espanya per quan sr. Sánchez? Aznar, criminal de guerra. Gonzalez terrorista polític. M.Rajoy lider d'una banda criminal. Miserables espanols que tindiren que estar entre reixes a Guantanamo. Per cert, vist l'historial delictiu de les espanyes, que li depararà el futur a aquest home? Té cara de prevaricador també.
  6. Icona del comentari de: El cit campejador a març 31, 2023 | 16:28
    El cit campejador març 31, 2023 | 16:28
    Le indultará. Tranquilos. Eso sí, luego dirá que ella no lo ha pedido, que ella es inocente, etc... Pero gracias a Pedro Sánchez no entrarà en prisión. Recordarlo indepres. Igual que el regreso de la que tiene que ir al logopeda, Clara Ponsatí. Ha vuelto gracias a Pedro Sánchez y su negociación con ERC. Porque Pedro Sánchez es un flojo. Recordarlo, indepes
  7. Icona del comentari de: Borràs ho té fotut a març 31, 2023 | 17:17
    Borràs ho té fotut març 31, 2023 | 17:17
    Alguns creuen que la pilota la té Sánchez, i pot ser. De moment se l'ha d'empassar la senyora Borràs, i si no vigila la veurem entre reixes. Sempre queda l'opció de negociar...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa