El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Laura Borràs, condemnada a quatre anys i mig de presó però amb proposta d’indult

La presidenta suspesa del Parlament, Laura Borràs, ha estat condemnada, segons ha avançat El Món i acaba de confirmar la publicació oficial de la sentència, a quatre anys i mig de presó pel delicte de falsedat documental, però amb petició d’indult per rebaixar la pena a dos anys, una petició que fa la mateixa Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) perquè es pugui suspendre i no hagi d’ingressar en un centre penitenciari. Aquest mecanisme el preveu la llei per a casos en què el tribunal entén que per les regles de la mètrica penal ha d’imposar una pena determinada, però, alhora, la considera excessiva per les especificitats del cas –bé per dilacions indegudes o bé per altres circumstàncies. La condemna també inclou 13 anys de pena d’inhabilitació, 9 pel delicte de prevaricació i 4 pel de falsedat.

Vot particular que demana que la pena de presó es limiti a 21 mesos

La sentència també incorpora un vot particular de la magistrada María Jesús Manzano, que creu que els fets només mereixen una pena de 21 mesos de presó per a Borràs, ja que segons aquesta magistrada només va ser inductora del delicte de falsedat, que és el que comporta presó i els altres dos acusats en serien els autors materials. A més, Manzano veu dilacions indegudes en el procediment. Per tot plegat, manifesta que la condemna a presó hauria de ser molt més reduïda del que fixen els magistrats de la majoria, Jesús María Barrientos i Fernando Lacaba.

Els magistrats consideren que la presidenta de Junts per Catalunya va incórrer en un delicte de prevaricació en atorgar a l’informàtic Isaías Herrero –que va reconèixer els fets gràcies a un acord amb la Fiscalia– els 18 contractes per a la posada en marxa i manteniment dels webs dels anys literaris i de promoció de la Institució de les Lletres Catalanes. Però el tribunal també considera que la pena és excessiva i d’aquí que demani un indult de rebaixa de pena.

El detall de les penes imposades a Borràs

 • Per delicte continuat de falsedat en document oficial i inducció d’un delicte continuat de falsedat en document mercantil: 4 anys, 6 mesos i un dia de presó, més una multa de 15 mesos i un dia amb una quota diària de 80 euros (uns 36.000 euros), més inhabilitació especial per a l’exercici de llocs de treball o càrrecs públics electius i de funcions de govern o administració, en l’àmbit local, provincial, autonòmic, estatal o supranacional per 4 anys i un dia.
 • Per prevaricació administrativa: inhabilitació especial per a l’exercici de llocs de treball o càrrecs públics electius i de funcions de govern o administració, siguin a l’àmbit local, provincial, autonòmic, estatal o supranacional per temps de 9 anys.
La presidenta suspesa del Parlament, Laura Borràs, arribant al Palau de Justícia per a la segona jornada del seu judici / ACN
La presidenta suspesa del Parlament, Laura Borràs, arribant al Palau de Justícia per a la segona jornada del seu judici / ACN

Les penes que demanava la Fiscalia

La Fiscalia demanava per a Borràs sis anys de presó i 21 anys d’inhabilitació, així com 144.000 euros de multa pels delictes de prevaricació i falsedat documental en destí. En canvi, a Herrero que inicialment tenia la mateixa petició de pena, la fiscal va acabar demanant-li 2 anys de presó –que és la que finalment se li ha imposat, per tant, es pot suspendre– i 4 anys i sis mesos d’inhabilitació pel delicte de prevaricació i una multa de 7 mesos –a una quota diària de 10 euros–, així com 1 any i deu mesos d’inhabilitació per falsedat documental. Per al tercer acusat, Andreu Pujol, la pena es reduïa inicialment a 3 anys de presó i 30.000 euros de multes a 3 anys i un mes d’inhabilitació. Després del pacte, va quedar en 1 any i dos mesos de presó –que és la que se li ha imposat– i quatre anys i tres mesos d’inhabilitació, i una multa de 2.250 euros.

Un cas ple de qüestions prèvies

La vista, però, no es va limitar a incidir sobre els fets, sinó que s’hi va debatre si es podia considerar vàlida la prova recollida per les policies judicials, tant els Mossos d’Esquadra com la Guàrdia Civil, i d’altres d’aportades per la Fiscalia. De fet, el president del tribunal, Jesús María Barrientos, fins i tot va eliminar del sumari una de les proves documentals aportades pel ministeri públic perquè no se n’aclaria la procedència. Les defenses d’Herrero i Pujol van mostrar la seva plena conformitat amb la petició de condemna de la Fiscalia, després de declarar a favor de les seves tesis i d’assegurar que “Borràs va fer un contracte laboral encobert” a Herrero, una afirmació que va fer arrufar el nas al mateix tribunal.

En canvi, la defensa de la presidenta de la cambra, ara condemnada, va reclamar-ne la lliure absolució. Els seus arguments eren que no hi havia unitat funcional dels contractes signats per Borràs amb Herrero, per tant, no hi podia haver fraccionament i no se la podia acusar de prevaricació.

Per altra banda, un dels punts amb més tensió del judici va ser el canvi d’estratègia dels tres acusats. Si des d’un principi, durant tota la instrucció del cas, compartien estratègia, pocs dies abans de la vista oral, Herrero i Pujol se’n van desentendre i es van estimar més un pacte de conformitat amb el ministeri públic. Una situació que va deixar Borràs en solitari i es va veure obligada a canviar de tàctica processal.

Més notícies
Carme Forcadell saluda Anna Simó abans del judici al TSJC / ACN

L’independentisme fa pinya al TSJC abans del nou judici a la Mesa de Forcadell

Notícia: L’independentisme fa pinya al TSJC abans del nou judici a la Mesa de Forcadell
Comparteix
Representants d'ERC, Junts i la CUP han donat suport a Anna Simó, Lluís Maria Corominas, Ramona Barrrufet y Lluís Guinó
El portaveu de JxCat, Josep Rius, rient amb la presidenta de JxCat, Laura Borràs
Data de publicació: divendres 17 de març del 2023, 10:33
Localització: Barcelona
Autor: Sílvia Jardí

Borràs reivindica Junts com la força que diu “les veritats incòmodes”

Notícia: Borràs reivindica Junts com la força que diu “les veritats incòmodes”
Comparteix
La presidenta del partit critica els pressupostos d'ERC i creu que "no solucionen el present i hipotequen el futur"
La presidenta de Junts, Laura Borràs, en una roda de premsa / ACN

Borràs torna i fa una crida a la confrontació després del judici al TSJC

Notícia: Borràs torna i fa una crida a la confrontació després del judici al TSJC
Comparteix
La presidenta de Junts acusa ERC de fer un gir "de pacte i rendició" i culpa el poder polític "d'estar en connivència" amb el poder judicial"
Laura Borràs, presidenta de Junts / ACN

Els partits marquen perfil amb el relleu de Borràs al Parlament

Notícia: Els partits marquen perfil amb el relleu de Borràs al Parlament
Comparteix
Junts acusa les altres formacions de donar per feta la sentència tot i que, internament, Anna Erra i Marta Madrenas són les millors situades per substituir-la

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Pet riure a març 30, 2023 | 09:59
  Pet riure març 30, 2023 | 09:59
  Previsible. Volen treure-la de la política però sense fer excessiu escàndol. Seria bo que publiquessin algun antecedent d'una condemna així per fraccionament de factures d'una administració.
  39
  Icona de dislike al comentari de: Pet riure a març 30, 2023 | 09:59 47
  Respon
  • Icona del comentari de: Realitat a març 30, 2023 | 11:02
   Realitat març 30, 2023 | 11:02
   Per no fer escàndol era impossible fer-ne més. De fet, sembla que sigui l'única persona condemnada, quan la majoria dels milers que hi ha passen desapercebudes. S'ha aplicat la legislació, i a alguns els hi sembla malament.
   30
   Icona de dislike al comentari de: Realitat a març 30, 2023 | 11:02 14
   Respon
  • Icona del comentari de: Gonzalo a març 30, 2023 | 11:37
   Gonzalo març 30, 2023 | 11:37
   Que el tema no está en fraccionar! Que aparte, es por amañar esa contratación pública! Es que os mean en la boca y decís que está lloviendo! Jajaja! Así os va.
   10
   Icona de dislike al comentari de: Gonzalo a març 30, 2023 | 11:37 26
   Respon
 2. Icona del comentari de: Raül a març 30, 2023 | 10:13
  Raül març 30, 2023 | 10:13
  Amb un parell, la condemnen i li demanen l'indult...
  22
  Icona de dislike al comentari de: Raül a març 30, 2023 | 10:13 11
  Respon
  • Icona del comentari de: Si, clar a març 30, 2023 | 13:14
   Si, clar març 30, 2023 | 13:14
   No volen presoners, de cara al món seria una cosa lletja. Ja varen haver de indultar per la pressió internacional i ara la volen esquivar. Però si que volen venjar-se i sobretot treure-la del mig, que els fa nosa...I això si que queda en afer intern.
   11
   Icona de dislike al comentari de: Si, clar a març 30, 2023 | 13:14 16
   Respon
   • Icona del comentari de: No barregis pomes i peres a març 30, 2023 | 13:55
    No barregis pomes i peres març 30, 2023 | 13:55
    Una cosa és indultar patriotes per posar urnes i un altre de molt diferent és indultar corruptes que es fan dir patriotes.
    16
    Icona de dislike al comentari de: No barregis pomes i peres a març 30, 2023 | 13:55 10
    Respon
    • Icona del comentari de: Vaja, ni el jutge s'ha atrevit. Tu si a març 30, 2023 | 15:51
     Vaja, ni el jutge s'ha atrevit. Tu si març 30, 2023 | 15:51
     Ni la fiscalia demanava pena per corrupció ni el tribunal la condemna per corrupció. I com no la podien imputar per l 'organització del 1 O ni de res que tingues a veure amb la política es van empescar un delicte comú. Però la intenció ha estat sempre la de apartar-la de la vida política. Tant per part de uns com d'alguns altres als que fa nosa.
     • Icona del comentari de: No la condemnan per corrupte? a març 30, 2023 | 21:15
      No la condemnan per corrupte? març 30, 2023 | 21:15
      Fraccionar la mateixa feina per la mateixa persona en varies factures per saltarse el control del Parlament no és CORRUPCIÓ??? Il·luminans...
      5
      Icona de dislike al comentari de: No la condemnan per corrupte? a març 30, 2023 | 21:15 3
     • Icona del comentari de: Vaja a març 31, 2023 | 00:22
      Vaja març 31, 2023 | 00:22
      Control del Parlament, de què parles ? No en teniu ni idea i voleu posar-hi cullerada. Els fets dels contractes no tenen res a veure amb l'acta de diputada, és de fa anys i tenia un càrrec no electe.
      1
      Icona de dislike al comentari de: Vaja a març 31, 2023 | 00:22 1
 3. Icona del comentari de: Kiko a març 30, 2023 | 10:15
  Kiko març 30, 2023 | 10:15
  Un indult per corrupcio a una persona que ja cobrava un dineral? Seria un insult al contribuent, que sapiguen que hi ha consecuencies. I els pallussos que li donen suport uns altres que deu n'hi do, pero aquesta gent ha llegit els testimonis i proves contra ella? I per cert que soc independentista.
  35
  Icona de dislike al comentari de: Kiko a març 30, 2023 | 10:15 32
  Respon
  • Icona del comentari de: Anònim a març 30, 2023 | 10:30
   Anònim març 30, 2023 | 10:30
   Totalment d'acord amb tu. Fora corruptes i corrupteles.
   14
   Icona de dislike al comentari de: Anònim a març 30, 2023 | 10:30 12
   Respon
  • Icona del comentari de: Oriol a març 30, 2023 | 11:05
   Oriol març 30, 2023 | 11:05
   Corrupció no ho dèia ni la fiscalia perquè és quelcom bastant concret, per tant ull amb el llenguatge. Aquí hi va haver una mala praxis no fent un concurs públic com probablement s'hauria d'haver fet. Però tothom ha coincidit en el judici 2 coses. 1. que la feina es va fer i es va fer bé (i si s'ha perdut és per la matussera intervenció jurídico/policial. 2. que es va fer a un preu raonable, sense inflar factures. Salut!
   19
   Icona de dislike al comentari de: Oriol a març 30, 2023 | 11:05 22
   Respon
   • Icona del comentari de: Ah si? a març 30, 2023 | 12:43
    Ah si? març 30, 2023 | 12:43
    Asignar calers publics en varies factures per la mateixa feina a la mateixa persona per saltar-se el control del parlament dels calers públics, per tu no es corrupció? Tu ets ruc o només corruptgent?
    15
    Icona de dislike al comentari de: Ah si? a març 30, 2023 | 12:43 10
    Respon
    • Icona del comentari de: Farsants a març 30, 2023 | 19:43
     Farsants març 30, 2023 | 19:43
     Parles de la colau o de qualsevol polític de merda oi?
    • Icona del comentari de: Un a març 30, 2023 | 23:20
     Un març 30, 2023 | 23:20
     Això que dius potser ho seria, però no és pas això que ha fet aquesta dona.
  • Icona del comentari de: guardia sibí a març 30, 2023 | 11:10
   guardia sibí març 30, 2023 | 11:10
   Tu ets independentista com jo guardia siví
   • Icona del comentari de: A sus ordenes benemerito! a març 30, 2023 | 12:45
    A sus ordenes benemerito! març 30, 2023 | 12:45
    A sus ordenes benemerito!
  • Icona del comentari de: Kiku a març 30, 2023 | 13:01
   Kiku març 30, 2023 | 13:01
   A tot en diuen independista avui en dia, com en diuen català
 4. Icona del comentari de: timoty a març 30, 2023 | 10:33
  timoty març 30, 2023 | 10:33
  pues nada, pal trullo. 4 añitos en la sombra le sentarán de fábula. Esas duchas de wad-ras tengo entendido que espanilan a cualquiera. Pobre giganta, ella quería liberar un pueblo y ahora la presa es ella.
  • Icona del comentari de: Solysombras a març 30, 2023 | 13:04
   Solysombras març 30, 2023 | 13:04
   El nivell de quillarro de bareto us delata a tots.
 5. Icona del comentari de: bufff a març 30, 2023 | 10:34
  bufff març 30, 2023 | 10:34
  ni justícia ni osties, un paripe, al servei d'un regim, que a dia d'avui està molt viu. La sentencia, un poti poti per cert, és el millor reflex, que a la MH Laura Borràs, no se la vol veure ni en pintura,
  13
  Icona de dislike al comentari de: bufff a març 30, 2023 | 10:34 19
  Respon
 6. Icona del comentari de: El cit campejador a març 30, 2023 | 10:44
  El cit campejador març 30, 2023 | 10:44
  Pues debería ir al trullo, allí sabría lo que es la disciplina y se convertiría en mujer de bien.
 7. Icona del comentari de: ton c. a març 30, 2023 | 10:46
  ton c. març 30, 2023 | 10:46
  es a dir l´indultem una mica perque la pena és excesiva. Entre els jutges, els fiscals, i tuti quanti de l´administració han sentat un precedent, peró ni hi patiu que si no hi ha cap catalá implicat ens ho pasarem per l´arc del triomf. Democrácia plena, oi tant, de merda.
 8. Icona del comentari de: EUC a març 30, 2023 | 10:51
  EUC març 30, 2023 | 10:51
  Faria be la presidenta de denunciar tots aquests miserables de la fiscalia, barrientos, etc. I per suposat no acatar la condemna.
  16
  Icona de dislike al comentari de: EUC a març 30, 2023 | 10:51 12
  Respon
  • Icona del comentari de: Realitat a març 30, 2023 | 13:15
   Realitat març 30, 2023 | 13:15
   Això d'animar a no acatar una condemna per un cas clar de corrupció, és poc presentable. I com ho farà per no acatar-la?
   • Icona del comentari de: Boing a març 30, 2023 | 19:46
    Boing març 30, 2023 | 19:46
    Denunciant per començar al barrientos, jo no m'ho pensaria.
 9. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a març 30, 2023 | 10:52
  Pere Llimonera i Citronell març 30, 2023 | 10:52
  Mare de Déu dels Desemparats! ... Es increíble el morro de los politicastros y la corrupción de la Justicia en este país... ademas de la connivencia entre ambas esferas de poder... Simplemente vergonzoso, delictivo y anti-Democrático... Es culpable como se ha probado a todas luces y ha sido condenada a cuatro 4 Años 4 de Talego y la misma Justicia pide que "se vaya de Rositas"; que no pise la cárcel... "Favor con Favor se paga", que dice el Refrán... Alucinante... Habrán llegado ya a algunos acuerdos entre gobierno, "CiU" y ERC ademas de Jueces y se van a aligerar las penas o anularlas y los separatas suprematas se olvidan de sus inventos, fantasías aberrantes, de su supremacismo y de hacer mas T0ntaas en el futuro; aunque luego cara a la Galería cada uno siga con su discurso y sus chorradas... Corrupción y mangoneos hay en todo sitios, y en la Democracias también, pero en España la cosa es particular; sobrepasa todos los limites... un poco mas de indecencia y corrupción a todos los niveles y se alcanzara pronto a Liberia, Marruecos y Zimbawe... Apa, Adeu!
  • Icona del comentari de: fat boy a març 30, 2023 | 12:42
   fat boy març 30, 2023 | 12:42
   Aqui tens a l'assassi i lladre del Fugao i famiglia, sort que tothom es igual davant la llei encara que ja li esta be per col.laboracionista.
  • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a març 30, 2023 | 20:02
   Pere Llimonera i Citronell març 30, 2023 | 20:02
   A ver, TRoleTe de galaxias militares suprematra usurpa nombres, redactor de paripés con comentari0s mios. Obviamente el comentario de arriba n0 es Mio, y ya puede suplantar mi nombre como me hace en este diario, comentando a su antoj0 B0badas y c0piando, pegand0 y mezclando partes de comentarios míos anteriores, añadiendome además sandeces en sentido que N0 le va a servir de nada... Ningún país apoyó a España Una, porque la mayoría de países sin garantías a través de las Redes Sociales y de la propaganda fake que hicieron pretendiendo que habían sido victimas de fantasias supuestas... A la gran mayoría de países les importa un bledo España. Un carajo y algún personaje, o ente los apoya pero en la intimidad. Leyenda Negra y falsificaciones históricas. Esto es innegable y los demás países que al principio en algún momento pudieron caer en la trampa, hoy por hoy ya conocen a España y su herencia del Movimiento y Régimen dictatorial y ya N0 cuela tanto supremacism0, victimismo, demagogia, populism0, tergiversaciones, imposturas e inventos españoles... Lo mejor para todos es dejarse de victimismos y fantasías y unirse por el Camino de la Democracia aunque en España como es costumbre no están las cosas para estas alforjas, y sí para muchas t0nterías... Al tiempo ... "Apa, Adéu!
 10. Icona del comentari de: Manipulacio a març 30, 2023 | 10:52
  Manipulacio març 30, 2023 | 10:52
  Ara poden seguir amb la colau i el 99% dels politics
  • Icona del comentari de: A 'manipulació' a març 30, 2023 | 19:47
   A "manipulació" març 30, 2023 | 19:47
   Tu ets un mica ximplet, no ? Que vulguis aplicar el lawfare judicial que apliquen els espanyols, als que no pensen com tu, denota què ets. A propòsit els polítics no aterren de cap planeta, ni d'on no sabem on, son ciutadans de la nostra societat, si trobes que no son prou bons el que has de procurar és que la nostra societat millori i aleshores hi haurà millors polítics. La resta fum i parlar per parlar per a no dir res ni arribar enlloc.
   • Icona del comentari de: El que s'ha de llegir a març 31, 2023 | 00:33
    El que s'ha de llegir març 31, 2023 | 00:33
    Per ximplet ja estàs tu o el teu pare. La política es el càncer de la societat tros de soca. I ara segueix vivint a Matrix i defensant lo indefensable.
 11. Icona del comentari de: Gerard a març 30, 2023 | 11:27
  Gerard març 30, 2023 | 11:27
  Un judici ple d’incidències, canvis de parer, canvis d’acusacions, una resolució que pretén quedar bé -els jutges-, però resolent malament la qüestió, una sentència que no resisteix cap comparació amb el que resolen els jutges amb els seus amics de la dreta... massa irregularitats, massa incompetència, massa politiqueig dels jutges, massa poca justícia. Gerard
  14
  Icona de dislike al comentari de: Gerard a març 30, 2023 | 11:27 14
  Respon
  • Icona del comentari de: Si que és injust a març 30, 2023 | 13:11
   Si que és injust març 30, 2023 | 13:11
   Indultar corruptes per robar i empresonar patriotes per posar urnes, oi?
 12. Icona del comentari de: A por ellos a març 30, 2023 | 11:59
  A por ellos març 30, 2023 | 11:59
  O sigui la volen indultar, la consciencia no els deixa tranquils potser? Nomes per aixo ja esta clar que el judici es una farsa i s'haura de perseguir tot aixo, no pot quedar impune.
  11
  Icona de dislike al comentari de: A por ellos a març 30, 2023 | 11:59 14
  Respon
 13. Icona del comentari de: S'acaba la sessió a març 30, 2023 | 12:27
  S'acaba la sessió març 30, 2023 | 12:27
  Bona notícia per la política catalana. Ja era hora que a una corrupta prepotent la facin fora del Parlament, i no pugui fer més mal durant uns quants anys. Ara es dedicarà a acabar d'enfonsar Junts.
  16
  Icona de dislike al comentari de: S'acaba la sessió a març 30, 2023 | 12:27 11
  Respon
 14. Icona del comentari de: vendetta a març 30, 2023 | 12:46
  vendetta març 30, 2023 | 12:46
  justicia del enemic mai es justicia
  13
  Icona de dislike al comentari de: vendetta a març 30, 2023 | 12:46 11
  Respon
 15. Icona del comentari de: . a març 30, 2023 | 12:49
  . març 30, 2023 | 12:49
  Tot el mati am el mateix titular, sembleu el ABC de Madrid.
  11
  Icona de dislike al comentari de: . a març 30, 2023 | 12:49 11
  Respon
 16. Icona del comentari de: Diu la xoni que l'han condemnat per independentista, però l'han jutjat per corrupte a març 30, 2023 | 13:23
  Diu la xoni que l'han condemnat per independentista, però l'han jutjat per corrupte març 30, 2023 | 13:23
  Com es pot caure tant baix, i ser mala persona, volen empastifar la noble causa de l'independentisme català amb la seva corrupció?
 17. Icona del comentari de: almogaver.cat a març 30, 2023 | 13:24
  almogaver.cat març 30, 2023 | 13:24
  Ahir (per avui) vaig escriure que em temia lo pitjor. I desafortunadament ha passat. Un dia certament molt trist. He escrit de matinada i reafirmo al 100% ~ " Semble, que encara que el meu cor, desitjaria que la MHPP Sra. Laura Borràs, fos alliberada de tota maledicència i injusta condemna, tenint en compte que el "Sr. Morales" em porta sense publicar tres opinions meves en favor d'aquesta Sra. Em fa témer lo pitjor que ja està condemnada i vostès, com el Sr. Queralt, ja coneixen la condemna. El Sr. Dreyfus, també fou injustament condemnat recorda? Llastima que la MHPP Sra. Borràs no tingui un Campió, que faci un "J'acusse" com va fer el Sr. Zola. Però es clar. Això va passar al segle dinou. Avui, aquestes coses no passen. Ara som: Pràctics i lògics; pragmàtics i sobretot... covards. Almenys aquesta Sra. ens dona un exemple, de dignitat valentia i caràcter "~
  14
  Icona de dislike al comentari de: almogaver.cat a març 30, 2023 | 13:24 20
  Respon
  • Icona del comentari de: No menteixis corruptgent 'Morales' a març 30, 2023 | 14:37
   No menteixis corruptgent "Morales" març 30, 2023 | 14:37
   Tu ets en Quico Sallés, i com estàs fart dels missatges als teus articles que es queixen de la censura que practica elMónCorruptgent.Cot als que critiquem la corrupció i el prUcessisme cap enlloc, com la xoni Borràs escampas la merda embolican-te amb la bandera. Els independentistes no volem corruptes ni periodistes de part manipuladors!
 18. Icona del comentari de: JordiT a març 30, 2023 | 13:27
  JordiT març 30, 2023 | 13:27
  s'ha fet justicia
  17
  Icona de dislike al comentari de: JordiT a març 30, 2023 | 13:27 13
  Respon
  • Icona del comentari de: @Jordi T a març 30, 2023 | 19:50
   @Jordi T març 30, 2023 | 19:50
   Quina justícia la lawfare espanyola que tot seguit d'haver-la dictat demani, com qui no vol la cosa un "indult"... potser son remordiments per haver-se passat de rosca i alhora voler mantenir la inhabilitació política durant 13 anys ? Com pots, com podeu, ésser tant males persones ? Que hi trobes a Espanya ?
 19. Icona del comentari de: Quico, vergonyós les trampes partidistes corruptgents que fa elMónCorruptgent.Cot a març 30, 2023 | 13:32
  Quico, vergonyós les trampes partidistes corruptgents que fa elMónCorruptgent.Cot març 30, 2023 | 13:32
  30/03/2023 09:45 Última actualització: 30/03/2023 00:12 Obviament l'ultima actualització ha de ser posterior a la primera hora de publicació. Article publicat a les 00:12 i s'han escrit i publicat comentaris abans de la "última actualització". Ara el primer comentari és de les 09:59? Es pot ser maldestre i faltar al rigor i imparcialitat i fer-se dir periodista??? Potser els primers comentaris eran massa incòmodes per aquest pamflet corruptgent que viu de les subvencions públiques?
 20. Icona del comentari de: elMónCorruptgent.Cot a març 30, 2023 | 13:50
  elMónCorruptgent.Cot març 30, 2023 | 13:50
  Vergonyosa la censura que practiqueu per minimitzar els danys als corruptgents prUcessistes cap enlloc. On és el comentari de Marededéusinyor? I el que li explica al Quico el joc que fa amb l'hora de publicació i "última actualització" per fer desapareixer comentaris incòmodes a la linea editorial d'aquest pamflet corruptgent?
  11
  Icona de dislike al comentari de: elMónCorruptgent.Cot a març 30, 2023 | 13:50 12
  Respon
 21. Icona del comentari de: Ricard a març 30, 2023 | 17:04
  Ricard març 30, 2023 | 17:04
  Quina sentència més estranya: la condemnen però no la volen condemnar a presó. Sembla que el que realment volien era inhabilitar-la, deixar-la fora de joc. Això ho han aconseguit de sobres. Ara, jo no ho entenc: si és culpable ho és amb tot.
  • Icona del comentari de: Anna a març 30, 2023 | 19:42
   Anna març 30, 2023 | 19:42
   És això. Sembla mentida que a alguns els hi costi tant de capir i que encara visquin de l'encanteri espanyol i no s'adonin de què és, i què es capaç de fer l'estat espanyol, en aquest cas mitjançant el poder judicial utilitzada com a "guerra" (lawfare) contra l'independentisme català. Si els espanyols a més a més aconsegueixen enfrontar l'independentisme, per motius provocats per ells, aleshores encara fan la seva festa més grossa.
 22. Icona del comentari de: Luis a març 30, 2023 | 17:25
  Luis març 30, 2023 | 17:25
  Veien els comentaris “anti Borra” nomes puc pensar si es que s’ha de ser tonto per ser català Condemnar-la a ella i nomes a ella cuan tots fan el mateix o mol mes i no voler veure que es perque es de les poques polítiques que val la pena… es que s’ha de ser mol burro o pitjor encara Catalans, aneu a la merda Ya paso de vosotros, BURROS
  • Icona del comentari de: Ricard a març 30, 2023 | 19:36
   Ricard març 30, 2023 | 19:36
   Comentari de falsa bandera del racista castellà Luis.
  • Icona del comentari de: Tranquil que no ens enganyen a març 30, 2023 | 19:44
   Tranquil que no ens enganyen març 30, 2023 | 19:44
   Son ñordos i els de la secta, a dia d'avui es la mateixa púrria.
  • Icona del comentari de: Qui diu que només l'han condenst a ella? a març 30, 2023 | 21:20
   Qui diu que només l'han condenst a ella? març 30, 2023 | 21:20
   El xoniamic informàtic i el subaltern de Borràs també han estat condemnats, però van pactar reconeixent els fets per no passar per presó.
   • Icona del comentari de: Ja n'hi ha prou a març 31, 2023 | 00:13
    Ja n'hi ha prou març 31, 2023 | 00:13
    Però el què diuen que era tant "amic", era part necessària i a més és qui va falsificar contractes. Quina casualitat que la més perjudicada és una política independentista. A més el pretès amic està embolicat i condemnat per altres delictes més greus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa