Un històric del departament d’Interior, Joan Delort, també ha passat pel jutjat com imputat pel cas Bombers, les irregularitats en els contractes de manteniment dels vehicles del cos. Aquest dimecres, l’actual director general de Prevenció i Extinció d’Incendis, ha declarat com imputat al jutjat número 14 de Barcelona. De fet, la imputació de Delort sempre ha tingut un punt d’estranyesa en el benentès que és a la causa perquè és l’actual director dels Bombers, perquè en el moment dels fets dirigia el telèfon d’emergències 112. Sia com sia, Delort ha explicat a la jutgessa que va sentir una conversa , de manera casual, de la número dos d’Interior, Elisabet Abad, a l’abril o maig de 2021 sobre el cas on es constatava la “pressa” que tenien per portar el cas a Fiscalia i Mossos d’Esquadra abans de l’entrada del nou Govern. Delort també ha constatat a la instructora que feia 20 anys que els contractes es feien amb la mateixa fórmula.

Fonts jurídiques han detallat que Delort ha insistit a la jutgessa que llevat d’un dels càrrecs imputats, tota la resta continuen als mateixos llocs de comandament. De fet, els ha valorat com a “grans professionals” de la matèria i fins i tot, ha referenciat que alguns dels investigats es trobava operatiu al front de la ràtzia d’incendis forestals declarats a Catalunya les darrerres setmanes. També ha assenyalat que es va assabentar per la premsa del famós document Power Point amb el 2% manuscrit.

Una conversa casual

Delort que va respondre a totes les parts i va aprofitar per descriure una conversa que va sentir a la seu del departament d’Interior. L’actual director dels Bombers va situar la conversa a l’abril o maig del 2021, als voltants del mail de Màxim del Valle que va despertar el cas. Precisament es trobava al gabinet d’Interior com a responsable d’emergències 112. La protagonista de la conversa era la secretària general d’Interior, Elisabet Abad, i un altre responsable del departament.

Abad insistia a enviar tota la documentació i la investigació interna (informació reservada) als Mossos d’Esquadra i Fiscalia abans que entrés el nou gabinet del nou conseller d’Interior. “Així no ens podran acusar d’haver fet res”, ha comentat Delort tot recordant els motius de la pressa. “Sense que ningú m’ho preguntés jo vaig entrar en la conversa i vaig posar sobre la taula que potser s’estaven precipitant”, ha afegit, segons les mateixes fonts Delort a la jutgessa. Tot just s’havia acabat la informació reservada de manera ràpida que apuntava només possibles irregularitats. Una opinió que, pel que es pot constatar, va tenir una influència absolutament nul·la.

Els mateixos contractes

Amb l’entrada del nou conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, així com la renovació dels comandaments de direcció política, Delort va assumir el cos de Bombers. Delort va revisar, seguint les noves directrius de la conselleria, els contractes de manteniment de vehicles i va constatar que “des de feia 20 anys eren sempre iguals”. A més, va remarcar que els plecs de clàusules de contractació passen per moltes mans, “els informa molta gent, i la darrera paraula la té intervenció i l’assessoria jurídica”. De fet, va advertir la modificació de 2019 dels plecs pel que fa als terminis de pagament és similar a la que tenien els contractes anteriors.

En aquest sentit, va recordar que Iturri ha hagut de continuar donant servei pel que disposa la llei sobre els serveis “essencials”, -més enllà d’una nova licitació que es va acabar per desistir- per contractes d’emergència i a través de reconeixement de deute. Com va passar en el moment de la informació reservada. “Si hagués vist alguna irregularitat l’hauria denunciada”, va insistir Delort a la jutgessa. En aquesta línia, ha volgut emfatitzar que desconeixia absolutament el Power-point explicatiu sobre les contractacions que va aixecar polseguera en portar un 2% manuscrit i feia sospitar comissions. “Me’n vaig assabentar per la premsa”, va al·legar Delort sense donar-hi cap mena d’importància. Per altra banda, Delort ha destacat que la majoria dels càrrecs directius investigats en la causa segueixen al mateix lloc de comandament. “Són bons professionals”, ha subratllat a la instructora.

Preguntat pel fet que molts dels càrrecs de Bombers investigats en la causa segueixin al seu càrrec, Delort ha respost que els considera bons professionals i per tant els ha mantingut al mateix lloc.

Més notícies
Incendi de Baldmoar

Crit d’alerta dels bombers pels incendis: “Poden ser encara pitjors”

Notícia: Crit d’alerta dels bombers pels incendis: “Poden ser encara pitjors”
Comparteix
La zona d'incendis que més preocupa a l'inspector en cap dels GRAF dels bombers és el Prepirineu i Pirineu
Notícia: Crit d’alerta dels bombers pels incendis: “Poden ser encara pitjors” - Mobile
Una dotació de bombers / Imatge de recurs

Bombers retreuen als Mossos falta de rigor en la investigació de les irregularitats

Notícia: Bombers retreuen als Mossos falta de rigor en la investigació de les irregularitats
Comparteix
La jutgessa demana investigar el patrimoni dels encausats, tot i que fin ara havia descartat el suborn
Notícia: Bombers retreuen als Mossos falta de rigor en la investigació de les irregularitats - Mobile
Els contractes de manteniment dels camions dels Bombers estan sota investigació per possibles irregularitats / Jordi Borràs

El cas de les irregularitats als Bombers encara una jornada decisiva al jutjat

Notícia: El cas de les irregularitats als Bombers encara una jornada decisiva al jutjat
Comparteix
Declararan el sotsinspector Màxim del Valle i Antonio Ramos, sotsdirector tècnic del cos
Notícia: El cas de les irregularitats als Bombers encara una jornada decisiva al jutjat - Mobile
Imatge d'arxiu d'un camió de Bombers | ACN

Cas Bombers: embolic de factures i albarans i un ‘power-point’ per a ‘dummies’

Notícia: Cas Bombers: embolic de factures i albarans i un ‘power-point’ per a ‘dummies’
Comparteix
Nova jornada de declaracions al jutjat d'instrucció intenta clarificar com s'executava el contracte de manteniment dels camions
Notícia: Cas Bombers: embolic de factures i albarans i un ‘power-point’ per a ‘dummies’ - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Fart de Caspanya a juny 24, 2022 | 00:20
  Fart de Caspanya juny 24, 2022 | 00:20
  La guerra bruta espanyola no ha parat mai des del 1714 I No pararà MAI MAI MAI MAI fins que deixem de ser una col·lònia de l'imperi Caspanyol
  • Icona del comentari de: Resposta a juny 24, 2022 | 08:56
   Resposta juny 24, 2022 | 08:56
   El que va provocar tot l'enrenou va ser un conseller de Junts, que va actuar d'una forma precipitada i amb manca de professionalitat. En aquest cas Madrid no hi pinta res.
 2. Icona del comentari de: Quina casualitat a juny 24, 2022 | 10:57
  Quina casualitat juny 24, 2022 | 10:57
  Delors va sentir casualment una conversa que l'exculpa... Ho pot demostrar?
 3. Icona del comentari de: Independentista a juny 24, 2022 | 12:31
  Independentista juny 24, 2022 | 12:31
  I tant. Però, amb el personal que tenim com a polítics ho veig magre.

Nou comentari

Comparteix