Després de mesos buscat pel jutge, l’exlíder del PP, Pablo Casado, ja ha aparegut i, a més, sembla que no vulguin que el destorbin. L’expresident dels populars espanyols ha presentat un recurs de reforma contra la decisió del Jutjat d’Instrucció número 29 de Barcelona d’admetre a tràmit la querella que el denunciava per delicte d’odi i d’injúries i calúmnies arran de les seves declaracions contra els docents catalans. Amb aquest escrit, de 32 pàgines i al que ha tingut accés El Món, considera que la interlocutòria de processament del passat 25 d’Octubre, que se li han vulnerat drets fonamentals i demana arxivar la causa, fins i tot, abans de practicar qualsevol diligència.
En el recurs, l’advocada de Casado argumenta que els que han interposat la querella, -Grup d’Advocats Independents o la Generalitat de Catalunya- utilitzen de “forma espúria” el dret penal. És més, acusen al jutge i els querellants de tirar endavant un procediment que defineix com a “nul de ple dret”. Fins i tot, arriba a acusar a l’instructor de “ni tan sols haver complert amb els requisits procedimentals exigits per la legislació per presentar una querella d’aquestes característiques”. Tant el Grup d’Advocats Independents com la Generalitat van denunciar al jutjat les declaracions on assegurava que els docents catalans no deixaven anar al lavabo als alumnes si no ho demanaven en català. Casado culpa les seves paraules als periodistes perquè, indica, que es va basar en el que deien els diaris.

Llibertat d’expressió
En el mateix escrit, la defensa del popular assegura que les “manifestacions realitzades per Pablo Casado són lícites”. “Es van realitzar”, continua, “en base informacions periodístiques, publicada amb caràcter previ i fent ús del dret a la llibertat d’expressió reconegut per la Constitució a tots els espanyola”. “No hi pot haver injúries i calúmnies”, afegeix. Tampoc considera que hi ha delicte d’odi perquè no es compleix amb el benentès que les seves paraules “no es dirigeixen a un grup determinat ni inciten a la violència o hostilitat cap a la població catalana”.
Per altra banda, l’equip legal de Casado emfatitza que els querellants no tenen legitimació per ser querellants. El motiu és que, segons la seva interpretació de la llei processal, perquè “no són persones ofeses” per la comissió dels presumptes delictes denunciats. En tot cas, el recurs també al·lega que Casado gaudia “d’inviolabilitat parlamentària” i, per tant, “les seves opinions no podrien derivar en cap responsabilitat penal”.