El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Una botiga de joguines i un futbolista egipci, ‘sospitosos’ de terrorisme pel Tsunami Democràtic

El sumari obert a l’Audiència Nacional per investigar Tsunami Democràtic té aspectes especialment extravagants i surrealistes. Per exemple, la confusió de la Guàrdia Civil i de la mateixa Audiència Nacional que situa un futbolista professional egipci i una honesta botiga de joguines com a part de la trama que ordia, segons ells, activitats “terroristes” i subversives en l’estructura de Tsunami Democràtic. Segons les comissions rogatòries internacionals que consten al sumari del cas, al qual ha tingut accés El Món, les peticions d’investigació amb dures acusacions de terrorisme van ser retornades amb una desacomplexada sorpresa per part de les autoritats dels països que van rebre la petició.

Aquest és el cas del Regne Unit i dels Països Baixos que van desestimar ajudar a Espanya en aquesta qüestió perquè la seva petició no tenia ni cap ni peus. En concret, perquè la informació que reclamaven quedava molt lluny de poder ser relacionada amb activitats terroristes ni amb el Tsunami Democràtic. De fet, les peticions de suport internacional van resultar un fracàs en general perquè cap estat va prestar col·laboració efectiva. És més, algun fins i tot va demanar explicacions i més dades sobre les peticions rebudes, com va ser el cas del Canadà quan Espanya va intentar empastifar Pep Guardiola.

Part de la resposta de la comissió rogatòria de l'Audiència Nacional als Països Baixos pel Tsunami Democràtic/QS
Part de la resposta de la comissió rogatòria de l’Audiència Nacional als Països Baixos pel Tsunami Democràtic/QS

Una botiga de joguines i un futbolista reconegut

Una de les respostes més destacables és la de les autoritats del Regne Unit a la comissió rogatòria. Cal recordar que per començar el procés cal demanar una ordre judicial, i per fer-ho, la informació aportada pel país que demana les actuacions ha de ser correcta. Els responsables judicials britànics fan la feina i fan una preinvestigació de les dades demanades. Espanya sol·licitava dades d’una empresa que suposadament ajudava en l’estructura de comunicació, propaganda i agitació de Tsunami Democràtic. Ara bé, els britànics arrufen el nas i demanen explicacions a Espanya perquè “la companyia de la qual Espanya demana informació no existeix i l’adreça que es proporciona és la d’una botiga de joguines”. Espanya, davant d’aquesta resposta, retira l’ordre d’investigació.

Pel que fa als Països Baixos, la resposta és tan breu com delirant la petició. En concret, Espanya demana informació de la propietat d’un domini d’internet des del qual Tsunami hauria convocat les protestes, segons els investigadors. La resposta dels Països Baixos a l’euroordre per obtenir més informació sobre el domini “tsdem.tk” és que aquest domini va ser un enllaç generat per TwitterFeed, un servei per “escurçar” enllaços, fent-los acabar amb TK (tipus bit.ly). Però, els holandesos s’animen en la seva resposta i retreuen a Espanya que l’adreça per la qual demanen no ha dirigit ni redirigit mai a cap web vinculada al Tsunami Democràtic. En realitat, l’enllaç, segons les autoritats holandeses, portava a un article esportiu d’una web d’indonèsia en què es parlava del gran paper del futbolista Mohamed Salah en un Fiorentina-Juventus de l’any 2015. Un jugador que, d’altra banda, era un fabulós extrem del Liverpool FC de la Premier League d’Anglaterra. Els holandesos s’acomiaden irònicament amb un “Have a nice day!” (“Que tinguin un bon dia!”).

Mohamed Salah, el presumpte membre de Tsunami per la Guàrdia Civil/Liverpool FC Facebook
Mohamed Salah, el presumpte membre de Tsunami per la Guàrdia Civil/Liverpool FC Facebook
Més notícies
La columna del CDR avançant per la Rambla de Barcelona per unir-se a la manifestació central de la Diada 2022 sota el lema 'Ni un pas enrera, independència CDR' | Quico Sallés
Les altres entitats independentistes investigades amb l’excusa del Tsunami
Notícia: Les altres entitats independentistes investigades amb l’excusa del Tsunami
Comparteix
El sumari del cas hi afegeix CDR, l'Estaca i Segona Onada
Puigdemont, en una imatge d'arxiu/ElMon
L’Audiència Nacional relaciona el Tsunami “terrorista” amb Puigdemont
Notícia: L’Audiència Nacional relaciona el Tsunami “terrorista” amb Puigdemont
Comparteix
Micròfons als cotxes i "mossos de confiança", claus de les acusacions de la Guàrdia Civil en el sumari
El 'decretazo digital' és vist com una mesura contra el Tsunami Democràtic (JORDI BORRÀS)
La Fiscalia s’agafa amb calma la causa del Tsunami Democràtic
Notícia: La Fiscalia s’agafa amb calma la causa del Tsunami Democràtic
Comparteix
Primer vol analitzar si hi ha delicte i, si n'hi ha si és competència de l'Audiència Nacional
El Tsunami talla la Jonquera en les protestes post-sentència / Jordi Borràs
El secret de sumari del Tsunami caduca en plena crisi pel Pegasus
Notícia: El secret de sumari del Tsunami caduca en plena crisi pel Pegasus
Comparteix
El 20 de maig el magistrat García Castellón ha de decidir si prorroga el secret de la investigació

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Fart de mentides a maig 27, 2023 | 20:12
    Fart de mentides maig 27, 2023 | 20:12
    Al·lucinant com de patètics, mala gent, i mentiders són els espanyols que treballen per Caspaña.
    • Icona del comentari de: fat boy a maig 27, 2023 | 20:55
      fat boy maig 27, 2023 | 20:55
      Ells fan el que han de fer perque estan en guerra. Som nosaltres els que semblem imbecils i no volem veure el que passa. Que la prudencia no ens faci traidors, deien.
  2. Icona del comentari de: Nuria a maig 27, 2023 | 20:13
    Nuria maig 27, 2023 | 20:13
    Que bo tot plegat, espanya fen el ridicul per tot el mon, ara ja tenen una reputació, jajaja, la TIA ñorda, mortadelo i filemon eren mes profesionals,
  3. Icona del comentari de: Gonzalo & Strangelove imbecil·litats, S.A. a maig 27, 2023 | 20:59
    Gonzalo & Strangelove imbecil·litats, S.A. maig 27, 2023 | 20:59
    Hahaha quina colla de potols?
  4. Icona del comentari de: Jordi (Català i Suís) a maig 27, 2023 | 21:06
    Jordi (Català i Suís) maig 27, 2023 | 21:06
    És evident que les elits espanyoles (Policia, GC, AN, TS, TC, jutges, periodistes, polítics, empresaris, "intel.lectuals", etc) són en un nivell d'evolució humana molt baix. Crec que per les collonades que fan a qualsevol país civilitzat del Planeta foren considerats "sota del normal". Però allò que cal deduïr de tot plegat és el següent: com és possible que una Nació "sota del normal" - si les elits ho són la majoria de la gent també - tingui sotmesa una altra Nació com la Catalana que a més es considera a ella mateixa més avançada, o sigui "Normal" ? I ací rau la clau de l'aprenentatge dels Catalans: són sotmesos - fins i tot han acceptat voluntàriament de parlar Espanyol sense que els vingui ganes de vomitar de vergonya - a una gent que és el Cul d'Europa. Fins i tot els Portos i els Grecs ho fan millor. I aquest és el Misteri Català. Potser l'explicació és la que fa temps ha donat en Xavier Roig: les elits catalanes són com les espanyoles. Només cal veure el Maréchal Junqueras i el seu Petit Laval d'Aragonès. Però el càncer "sota del normal" és ben estès arreu: JXCAT, CUP i tot el ventall de regionalistes i botiflers. Llegiu l'entrevista a en Joan Granados (primer president de TV3). Parla que som en guerra -jo, fa anys que ho escric - i a CAT i a TV3 malden per amagar-ho.
  5. Icona del comentari de: JordiP a maig 27, 2023 | 21:50
    JordiP maig 27, 2023 | 21:50
    Estan malalts de l'olla, aquesta gent de verd.
  6. Icona del comentari de: L'OBSERVADOR ASTORRAT a maig 28, 2023 | 09:20
    L'OBSERVADOR ASTORRAT maig 28, 2023 | 09:20
    Valle Inclán (1926): “España es una deformación grotesca de la civilización europea”
  7. Icona del comentari de: Jordi bis a maig 28, 2023 | 12:07
    Jordi bis maig 28, 2023 | 12:07
    Molt bé, ara m'hi jugo un pèsol que avui guanyaran els del 155.
  8. Icona del comentari de: Jordi (Català i Suís) a maig 29, 2023 | 03:14
    Jordi (Català i Suís) maig 29, 2023 | 03:14
    La prova que els Catalans tenen un greu problema de consciència de llur situació per no pas dir que viuen en una gran ignorància, la tenim avui a Vilaweb amb l'article "L'extrema-dreta irromp amb molta força als principals ajuntaments de Catalunya". Tot seguit la llista dels partits que Vilaweb considera extrema dreta: "PP, Vox, Aliança Catalana, el Front Nacional de Catalunya i Som Identitaris". Barregen independentistes catalans d'Aliança Catalana i FNC amb els partit Espanyols Anti-Catalans. I aquesta és la raó de la debacle dels Catalans: l'estupidesa profunda de llurs elits. Recordo bé els components polítics de la Resistència Francesa i cal saber que hi havia de tot: anarquistes, comunistes, catòlics, socialistes, liberals i.... l'extrema dreta també. Part d'ella. Era la mateixa extrema dreta que va traduir als anys 30 el Mein Kampf d'en Hitler i aquest va contractar advocats francesos per tal de bloquejar-ho. L'extrema dreta francesa volia publicar-lo per obrir els ulls als Francesos del monstre i de la catàstrofe que arribava. En Jean Moulin - torturat i assassinat per en Klaus Barbie a Lyon - col.laborava amb els resistents d'aquesta tendència i no els barrejava amb en Laval i la resta de la Milice Française pro-nazi. Però les elits catalanes són la hòstia (Vilaweb en forma part també) i plenes de por, d'inseguretat i de covardia. Només cal veure la renúncia absoluta a la llengua nacional.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa