El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’Audiència Nacional relaciona el Tsunami “terrorista” amb Puigdemont

La causa del Tsunami Democràtic a l’Audiència Nacional mostra l’obsessió dels investigadors de la Guàrdia Civil i, posteriorment, dels jutges instructors, amb el president a l’exili, Carles Puigdemont. Els atestats i informes dels serveis d’informació de la Guàrdia Civil i les comissions rogatòries internacionals del jutjat central d’instrucció número 6 de l’Audiència Nacional que consten al sumari, al qual ha tingut accés El Món, van intentar fer entrar amb calçador les accions de Tsunami en el patró dels delictes de terrorisme i relacionar directament aquesta plataforma de protesta civil amb Waterloo. De fet, el mateix jutge queda convençut i determina que les diligències que investiguen Tsunami “són per un presumpte delicte de terrorisme”.

Així, els analistes de la Guàrdia Civil, a més d’involucrar en el Tsunami Democràtic l’exconseller d’ERC Xavier Vendrell, la secretària general d’ERC, Marta Rovira, “àlies Matagalls”, el diputat Ruben Wagensberg, àlies “Konan”, els empresaris Oriol Soler i Jaume Cabaní i els activistes Josep Campmajó i Marta Molina, hi van afegir el cap de l’oficina del president exiliat, Josep Lluís Alay i Jesús R.S., com els vincles directes entre Tsunami i Waterloo. Unes conclusions a les quals els policies arriben després d’utilitzar mètodes d’investigació força expeditius, com balises de localització, micròfons als vehicles privats dels investigats i la intervenció de les comunicacions. És més, la Guàrdia Civil implica dos agents dels Mossos d’Esquadra i un policia local en l’entramat de seguretat de la suposada plataforma que va esperonar les protestes postsentència.

L'exdirigent d'ERC Xavier Vendrell, a la sortida de la Ciutat de la Justícia el 30 d'octubre del 2020 /ACN
L’exdirigent d’ERC Xavier Vendrell, a la sortida de la Ciutat de la Justícia el 30 d’octubre del 2020 /ACN

“Els tuits de Krls”

Segons l’atestat de la poderosa Unitat Central Especial número 3 de la Prefectura d’Informació de la Guàrdia Civil -especialista en terrorisme intern- Alay, mà dreta de Puigdemont, feia “d’enllaç entre diferents estaments de Tsunami Democràtic i agents externs de l’organització”. Atès el que diuen els analistes L18420D i M20246D, “queda patent” a través de les converses intervingudes entre Alay i Jesús R.S., que tots dos eren “el nexe de connexió entre la plataforma Tsunami Democràtic i l’expresident Carles Puigdemont”. A més, els policies emfatitzen que Jesús R.S. era qui donava les “novetats sobre la situació de Tsunami durant els seus inicis, actes preparatius i suports que obtingués la plataforma, buscant l’aquiescència de Puigdemont“. Una informació que els agents extreuen de les converses i de la intervenció remota dels terminals mòbils a través de captures de pantalla dels missatges.

En el mateix sentit, la Guàrdia Civil ressalta que Puigdemont era una “figura política” clau en “l’estratègia comunicativa” de la plataforma que esperonava una “revolta popular”. En aquest context, els investigadors fan servir missatges intervinguts a Oriol Soler en la causa Volhov, on comunica a través d’un xat que “ja s’han fet els twits de Krls”. És a dir, l’usuari de Twitter de Carles Puigdemont. En aquesta línia, apunten que Puigdemont seria qui beneiria els “episodis de protesta que van derivar en violents aldarulls i accions subversives contra les institucions, edificis públics i els membres i cossos de seguretat de l’Estat, denotant una directa intencionalitat de desestabilització”. Fins i tot, acusen la plataforma d'”instigar, manipular i controlar les masses” a més de “boicotejar actes de la corona amb el lema ‘Els catalans no tenim rei'”.

Part de l'atestat de la Guàrdia Civil on impliquen a Puigdemont en la responsabilitat del Tsunami/QS
Part de l’atestat de la Guàrdia Civil on impliquen a Puigdemont en la responsabilitat del Tsunami/QS

Micròfons als cotxes i “mossos de confiança”

L’atestat de la UCE 3 permet esbrinar les tècniques d’investigació que es van utilitzar en les perquisicions policials. Així es constata que els policies van instal·lar micròfons en els vehicles dels investigats. Un mètode del qual la mateixa justícia espanyola n’ha posat en dubte la legalitat i la valida com una prova, fins i tot en casos d’alta volada de crim organitzat. Entre les víctimes d’aquest mecanisme espionatge s’hi compten Vendrell, del qual transcriuen dues converses dins el vehicle, i David Madí, que finalment ha quedat fora de la investigació perquè no han pogut “obtenir informació d’interès” dels seus seguiments i intervencions.

Per altra banda, l’atestat confirma l’ús de l‘empresa israeliana Cellebrite per poder extreure la informació dels telèfons mòbils obtinguts en la ràtzia de detencions en la causa Volhov l’octubre de 2021. És més, la Guàrdia Civil aprofita també informació obtinguda en la causa 104/2017, que va romandre cinc anys secreta, i de les diligències 99/18, que van nodrir l’operació Judes, i que han desembocat en les 85/19, que afecten Tsunami Democràtic. Tres causes en què no només s’ha utilitzat la intervenció telefònica remota, sinó que un cop obtinguts els aparells telefònics, tauletes i ordinadors s’han desencriptat a través de Cellebrite.

Per altra banda, la investigació també incorpora el nom de dos mossos d’esquadra i un policia local de Girona com a parts de l’entramat de Tsunami. La Guàrdia Civil els imputa tasques de “transmissió d’informació”. De fet, els analistes els qualifiquen de “xarxa de col·laboradors” que “facilitarien informació confidencial de bases de dades policials o informant sobre tècniques o protocols policials de caràcter restringit”. Així, els investigadors asseguren que “captures de pantalla intervingudes” –una dada que fa sospitar les defenses que podrien ser imatges o missatges producte d’un programari tipus Pegasus– mostrarien que dos mossos passaven dades de matrícules i de “desplegaments i procediments operatius dels cossos i forces de seguretat”, que proporcionaven “assessorament policial en matèria de vigilància operativa” o “informació policial privilegiada sobre successos i implicats”.

Part de l'atestat de la Guàrdia Civil on es pot comprovar que instal·laven micròfons als vehicles dels investigats/QS
Part de l’atestat de la Guàrdia Civil on es pot comprovar que instal·laven micròfons als vehicles dels investigats/QS
Més notícies
La secretària general d'ERC, Marta Rovira, a Ginebra | ACN
L’Audiència Nacional apunta Marta Rovira com a líder de Tsunami Democràtic
Notícia: L’Audiència Nacional apunta Marta Rovira com a líder de Tsunami Democràtic
Comparteix
Un informe de la Guàrdia Civil que avança 'El Confidencial' defensa que va ser una operació dissenyada pels partits per pressionar l'Estat
Unes 250 persones han fet una marxa entre el Pertús i la Jonquera tres anys després del tall de l'AP-7 / ACN
Marxa del Pertús a la Jonquera tres anys després del tall a l’AP-7 del Tsunami
Notícia: Marxa del Pertús a la Jonquera tres anys després del tall a l’AP-7 del Tsunami
Comparteix
Unes 250 persones reclamen l’absolució dels manifestats que encara estan encausats
El president a l'exili i eurodiputat Carles Puigdemont ha denunciat a través de les xarxes socials l'atac 'd'alguns feixistes espanyols' a l'oficina parlamentària europea de Junts per Catalunya a Barcelona | Twitter
Puigdemont denuncia un atac “feixista” a l’oficina de Barcelona
Notícia: Puigdemont denuncia un atac “feixista” a l’oficina de Barcelona
Comparteix
El president a l'exili explica que van pintar símbols nazis, reivindicant "poder blanc"
Tall de carretera de Tsunami a la Jonquera / ACN
Arxivada la causa pel tall de Tsunami a la Jonquera
Notícia: Arxivada la causa pel tall de Tsunami a la Jonquera
Comparteix
El jutge pren la decisió arran d'un escrit de la fiscalia que considera que el fets imputats a la diputada d'ERC Marta Rosique no poden considerar-se desordres públics

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pol a maig 18, 2023 | 22:57
    Pol maig 18, 2023 | 22:57
    Sou idiotes ñordos...si els catalans/es som terroristes a que espereu a expulsar-los de la puta "unidad nacional".España és la 1a potència mundial no us podeu permetré tenir uns terroristes dins del vostre país.Si us plau us ho diu un ñordo... foteu fora a Catalunya de la gloriosa...una,grande y llibre.Arriba ñordia. Si no ser ñordo es terrorista jo sóc terrorista. Guarra inzivil teniu merda en comptes de cervell.Aviam quan us traieu la puta gibrelleta de cap, cavernícoles mesetarios. Fora de Catalunya tots els immigrants i fills d'immigrants españols. Visca la República catalana
    20
    Icona de dislike al comentari de: Pol a maig 18, 2023 | 22:57 15
    Respon
    • Icona del comentari de: El que volen a maig 19, 2023 | 12:14
      El que volen maig 19, 2023 | 12:14
      El territori de Catalunya i tant que el volen! El que no volen son els catalans al damunt. El que els demana el cos no ho poden fer, però totes les seves estratègies, tàctiques i mitjans van encaminats a fer-ho sense sang, de manera "polida" i disfressats de "democràcia plena".
    • Icona del comentari de: Ferran a maig 19, 2023 | 13:13
      Ferran maig 19, 2023 | 13:13
      D'acord menys el tema d'immigrants y fills. No som fascistes y no discriminem éssers humans
      • Icona del comentari de: Jan a maig 19, 2023 | 18:18
        Jan maig 19, 2023 | 18:18
        Ferran, no li'n facis cap cas, és un comentarista de falsa bandera i un capsot que ignora que dins del nostre país hi ha un munt d'indígenes, fins i tot amb "setze" cognoms, que son uns renegats, botiflers o altrament dits col·labos i que sempre han remat i remen cap a Espanya. En front d'aquests miserables, encara tenim la fortuna que hi hagi molta de gent d'orígens molt diversos que s'afegeixen quotidianament a la lluita comuna per aconseguir un estat propi en forma de república. Tota aquesta comèdia se'ls hi acabarà quan hom tingui la nacionalitat catalana, aleshores no hi haurà cap diferència entre les persones que posseiran un passaport català. Ànims !
  2. Icona del comentari de: Pere a maig 18, 2023 | 23:09
    Pere maig 18, 2023 | 23:09
    Espanya ja fatiga.
  3. Icona del comentari de: Raül a maig 19, 2023 | 00:00
    Raül maig 19, 2023 | 00:00
    En que quedem, manifestar-se pacíficament i sense armes és un dreto fonamental o un delicte de terrorisme? A veure si els elements de la AN s'aclareixen d'una vegada, que sembla que no hagin trepitjat una facultat de dret en sa vida. Una cosa que convé no oblidar és que quan el polítics "no nacionalistes" diuen que les escoltes a politics indepes són legals perquè tenen autorització judicial es refereixen a AIXÒ.
  4. Icona del comentari de: Espanya terrorista a maig 19, 2023 | 00:10
    Espanya terrorista maig 19, 2023 | 00:10
    Dir que són gentussa es quedar-se molt curt. És ja una obligació de tots que la DUI sigui aixecada el més aviat possible i sortir d'aquest miserable país per el bé de tothom.
    • Icona del comentari de: Vendetta a maig 19, 2023 | 13:15
      Vendetta maig 19, 2023 | 13:15
      Es cert el ke dius pero la pregunta es, estas disposat a matar y a morir per catalunya?, ells si, y naltros? Aixeca la dui y veurem molts morts pel carrer, y Europa trigara mesos a reacionar o es pasara de perfil
  5. Icona del comentari de: Si a maig 19, 2023 | 00:51
    Si maig 19, 2023 | 00:51
    Estat Català, mal els pesi als castellans i als colaboracionistes.
    23
    Icona de dislike al comentari de: Si a maig 19, 2023 | 00:51 10
    Respon
  6. Icona del comentari de: Is PAIN is PAIN a maig 19, 2023 | 01:36
    Is PAIN is PAIN maig 19, 2023 | 01:36
    Fart de pertànyer a l'estat corrupte i caspanyol. Llibertat catalans!
    23
    Icona de dislike al comentari de: Is PAIN is PAIN a maig 19, 2023 | 01:36 11
    Respon
  7. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a maig 19, 2023 | 04:53
    Pere Llimonera i Citronell maig 19, 2023 | 04:53
    ... Que "l’Audiència Nacional relaciona el Tsunami “terrorista” amb Puigdemont"... pues, N0 me extrañaría un pelo, la verdad... menudo elemento está hecho el 'batxiller'... !Menudo lebrel!; y N0 solo como escapista en maleteros... Formación, nivel cultural y estudios, N0 tiene, pero esta hecho un pájaro de cuidado... N0 me sorprendería que fuera uno de los directores de esa/s “revolta popular”; teledirigida, impostada, creada/s artificialmente y como medio y fin de la "Ingeniería social" llevada a cabo por los ultra-derechistas separatas suprematas del Nacional Catalanismo inventa patrias en ... Ho sento molt, però algú ho havia de dir, Apa, Adeu!
    14
    Icona de dislike al comentari de: Pere Llimonera i Citronell a maig 19, 2023 | 04:53 26
    Respon
    • Icona del comentari de: Gonzalo a maig 19, 2023 | 08:10
      Gonzalo maig 19, 2023 | 08:10
      Lo que quedaba de democracia saltó por los aires hace tiempo Limonera. Game Over.
    • Icona del comentari de: Gonzalo a maig 19, 2023 | 08:55
      Gonzalo maig 19, 2023 | 08:55
      Lo que no me extrañaría un pelo es que intenten acusar de terrorismo cuando son manifestaciones políticas. Una democràcia defectuosa vaya.
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a maig 19, 2023 | 10:17
      Pere Llimonera i Citronell maig 19, 2023 | 10:17
      N0 es comentari0 mi0 algun0 "Pere Llimonera i Citronell maig 19, 2023 | 04:53". T0y harto. La verdad verdadera del Tr0L_ete usurpa Nombres es que N0 hay "NaDa que CeLeBRaR"... N0 había ni lo ha habido nunca, a todas luces, siguen siendo un grano en lo español. En este Foro toDos pertenecemos a la misma Nacion y DNI. TRoL_ete Usurpa Nombres a lo sumo del frente de juventudes y de galaxia miliar. Y Dale y dale... Usurpa mi nombre todos los días y plagia mis comentarios, los modifica con mis chorradas y escribe T0NTaas para que parezcan contra el regimen español y yo soy de los que quieren salvaguardar España. Apa, TRoL_ete, Siau!
      • Icona del comentari de: Gonzalo a maig 19, 2023 | 18:45
        Gonzalo maig 19, 2023 | 18:45
        Coño Limomera! yo pensava que eras tu! los españoles buenos ya no nos podemos fiar de nada ni de nadie, coño!
  8. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a maig 19, 2023 | 06:18
    Doctor Strangelove maig 19, 2023 | 06:18
    El batxiller fent de les seves! M'encanta el nom de "Matagalls" de la bleda Rovira! En fi, genteta que només serveix per tocar allò que no sona, però a l'hora de la veritat, res de res! Doc.
    • Icona del comentari de: Lionel Mandrake a maig 19, 2023 | 10:01
      Lionel Mandrake maig 19, 2023 | 10:01
      Com es pot tenir tant d'odi i fer sempre a ulls clucs de claca i portaveu de les farses i trampes d'Espanya ? S'ha d'estar molt malament. Doctoret intentes fer-te l'espanyol i fas el ridícul, tots els teus atacs els bases en trets físics, anècdotes, interpretacions interessades, mitges veritats espanyoles, sempre dones per bones "operacions" i atacs d'Espanya als catalans, que al capdavall resten en res. L'estil trump i bolsonaro et corca.Doc
    • Icona del comentari de: Anònim a maig 19, 2023 | 10:12
      Anònim maig 19, 2023 | 10:12
      “ Com més construïm sobre falsos fonaments, més gran serà la ruïna.”???
    • Icona del comentari de: De Roquetes vinc a maig 19, 2023 | 14:12
      De Roquetes vinc maig 19, 2023 | 14:12
      Ah ! Però no era ETA? Imbécil.
    • Icona del comentari de: Gavanenc a maig 19, 2023 | 15:42
      Gavanenc maig 19, 2023 | 15:42
      Espanya i Strangelove pensen que tot el món funciona i fan com ells, però, s'haurien d'adonar que la persecució i la repressió política només s'esdevé en règims polítics i persones gens democràtics i poc segurs d'ells mateixos, que empaiten i persegueixen la dissidència política pel sol fet d'existir.
  9. Icona del comentari de: Algun dia caldrà fer una neteja en profunditat als Mossos a maig 19, 2023 | 07:18
    Algun dia caldrà fer una neteja en profunditat als Mossos maig 19, 2023 | 07:18
    No pot ser que la Policia de Catalunya tingui membres que treballin pels interessos d'un país que maltracta i empresona la seva població per voler pacificament el millor per Catalunya. Recorda massa al fexisme...
    22
    Icona de dislike al comentari de: Algun dia caldrà fer una neteja en profunditat als Mossos a maig 19, 2023 | 07:18 12
    Respon
    • Icona del comentari de: Acrata. a maig 19, 2023 | 08:28
      Acrata. maig 19, 2023 | 08:28
      La policia és la mateixa i actua igual arreu.
      • Icona del comentari de: Això no ho justifica a maig 19, 2023 | 10:16
        Això no ho justifica maig 19, 2023 | 10:16
        O potser si ets policia no gaire demòcrata si? La neteja comença a casa...
      • Icona del comentari de: Pot ser a maig 19, 2023 | 11:10
        Pot ser maig 19, 2023 | 11:10
        Els àcrates són els primers que ho haurian de voler canviar!
  10. Icona del comentari de: Ai l'audiencia nazional... a maig 19, 2023 | 07:29
    Ai l'audiencia nazional... maig 19, 2023 | 07:29
    Un organ judicial que no existeix a cap país democràtic. L'AN si que està relacionada amb el fexisme franquista. Tsunami Democràtic va ser organitzat pels catalans per defensar el País, va aconsseguir mobilitzar el País i tancar fronteres, creu que si el batxiller discapacitat hagués tingut res a veura haurian fet la feina tan bé i eficaçment?
    12
    Icona de dislike al comentari de: Ai l'audiencia nazional... a maig 19, 2023 | 07:29 11
    Respon
  11. Icona del comentari de: Ricard a maig 19, 2023 | 07:58
    Ricard maig 19, 2023 | 07:58
    Ja han trobat el lligam entre l'erupció del krakatoa i el President?
  12. Icona del comentari de: Català a maig 19, 2023 | 08:30
    Català maig 19, 2023 | 08:30
    I perquè no el relacionen amb el bombardeig nuclear d'Hiroshima i Nagasaki?. Posats a fer......
  13. Icona del comentari de: Placid a maig 19, 2023 | 09:34
    Placid maig 19, 2023 | 09:34
    El presiden Puigdemon jun am el presiden Pujol han sigut els millós que a hagut a Catalunya. L'historia parlarà d'ells com els heroes nacionals. Aurien de tindre monumens a tot el pais.
  14. Icona del comentari de: glup a maig 19, 2023 | 09:35
    glup maig 19, 2023 | 09:35
    El vino que vende Asunsión....
  15. Icona del comentari de: L'OBSERVADOR ASTORAT a maig 19, 2023 | 09:51
    L'OBSERVADOR ASTORAT maig 19, 2023 | 09:51
    Però qui és la "Audiència Nacional"? Quin valor té, ni una sola línia de les seves sentències o resolucions? Estem parlant d’una “mutació” del TOP (Tribunal de Orden Público), tribunal del Règim Franquista (Feixista-Genocida) que, un cop mort el seu fundador, per disimular i donar “aparença” democràtica, es va canviar el nom per continuar perseguint tot allò que pogués fer trontollar "la Sagrada Unidad de la Ñ de Una, Grande y Libre".
  16. Icona del comentari de: Pere a maig 19, 2023 | 10:19
    Pere maig 19, 2023 | 10:19
    Una prova més que que hi ha lawfare espanyol, és a dir, que l’estat espanyol utilitza amb abús i mala praxi, l’aparença del dret i la llei per tractar una dissidència política concreta d’una determinada manera, per obtenir beneficis polítics com és apartar adversaris.
  17. Icona del comentari de: Ramon C a maig 19, 2023 | 10:33
    Ramon C maig 19, 2023 | 10:33
    Després de la violència d’estat espanyol del 2017, no hi ha cap més camí que pugui donar fruits concrets en la millora de la vida de la població catalana que no sigui el de la independència.
  18. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a maig 19, 2023 | 14:15
    Doctor Strangelove maig 19, 2023 | 14:15
    En Mortadelo sempre estirant el xiclet: "terrorisme", realment aquí l'únic "terrorista" i "torturador" de la informació és ell. Aquest paio no té més vida? Segur que pot trobar algun Filemón que li faci cas, i així no tenim que aguantar les seves cabòries hiperventilades! T'ho dic de bona fe Mortadelo, busca't una parella, meló! Doc.
    • Icona del comentari de: Lionel Mandrake a maig 19, 2023 | 18:03
      Lionel Mandrake maig 19, 2023 | 18:03
      Tranquil Strangelove. En el Tsunami Democràtic no hi cap delicte i, doncs, no hi trobaran, ni hi trobaràs, cap prova de res, a banda que foren manifestacions polítiques en exercici de drets fonamentals. Aquesta causa lawfare espanyola, com moltes altres, no s’aguanta per enlloc. Quan surten filtracions de la (in)justícia espanyola i tu escrius aquests comentaris tant ridículs i patètics des del teu paperot de claca espanyola, son senyals que no hi trobeu res.Doc
  19. Icona del comentari de: Catalans units a maig 19, 2023 | 15:16
    Catalans units maig 19, 2023 | 15:16
    Aquests desgraciats estan tractan a millions de catalans de terroristes, quan de moment els unics terroristes han estat ells. Hem de combatir tota aquesta xacra.
  20. Icona del comentari de: En fi a maig 19, 2023 | 16:18
    En fi maig 19, 2023 | 16:18
    Au va, ara una d'indis. Justícia de fireta en un país de pandereta
  21. Icona del comentari de: Jomateix a maig 23, 2023 | 14:38
    Jomateix maig 23, 2023 | 14:38
    La audiencia nacional villareja es al igual que Tota la judicatura espanyola (inclosos els membres del TC) un colaborador necesari en tots els atemptats espanyols a catalunya…desde l espionatge fins l aillament d inocents amparats en falses acusacions (terrorisme, falsos informes de comptes a suissa etc). Es mes important el que no investiguen ni jutgen sino que oculten mitjançant secrets d estat i fons reservats que el que intenten jutgar. Un saharaui a un tribunal marroqui te mes opcions a un judici just que un catala a espanya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa