El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El TC veu “especial transcendència” al cas del noi atropellat pels Mossos

 El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs interposat per l’Àlex, un noi atropellat a Tarragona pels Mossos d’Esquadra durant les protestes per la sentència del Procés. Aquest matí, tal i com havia avançat El Món, el plenari estudiava el recurs i si tenia prou causa per ser analitzat per l’alta magistratura constitucional. Finalment, la secció segona ha examinat el cas i ha decidit que “té prou transcendència constitucional” per ser revisat.

El ponent, el magistrat Santiago Martínez-Vares Garcia, ha explicat als seus companys els detalls. De fet, és el primer cas que arriba al Tribunal Constitucional vinculat amb les protestes postsentència. En una interlocutòria, a la que ha tingut accés El Món, la secció segona assegura que “aprecia la concurrència en el cas d’una especial transcendència constitucional perquè el recurs pot oferir al Tribunal una ocasió per aclarir o canviar la seva doctrina, com a conseqüència d’un procés de reflexió interna”. De fet, apliquen l’article 50.1 de la Llei Orgànica del Tribunal Constitucional.

La interlocutòria amb la que el TC admet a tràmit per l'especial transcendència del cas de l'atropellament d'un manifestant per part dels Mossos/Quico Sallés
La interlocutòria amb la que el TC admet a tràmit per l’especial transcendència del cas de l’atropellament d’un manifestant per part dels Mossos/Quico Sallés

El cas arriba després d’un estrambòtic recorregut judicial que ha acabat amb una condemna a l’Àlex de vint hores de treball comunitari per la crema d’un contenidor, que ni tant sols l’Ajuntament de Tarragona va reclamar. Tant el jutge d’instrucció, com l’Audiència de Tarragona, com la Divisió d’Afers Interns dels Mossos van tirar pel dret i van tancar la denúncia sense practicar cap de les proves demanades ni una mínima investigació judicial. Ara el jutjat i l’Audiència de Tarragona només tenen deu dies per remetre la documentació que falta.

Els fets en concret es van registrar la nit del 16 al 17 d’octubre del 2019. L’Àlex s’estava a l’avinguda Marqués de Montoliu de Tarragona quan hi va haver una maniobra de dispersió i avançament de la línia policial dels antiavalots dels Mossos, coneguda com a carrusel, i una furgoneta el va atropellar. Els agents que eren a la furgoneta, de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) i batejada com a Tropic 3, van atendre l’Àlex i van avisar el SEM. Arran de l’atropellament l’Àlex va resultar ferit de greument i va ser traslladat a l’Hospital Joan XXIII on va ser ingressat a la UCI per un traumatisme cranioencefàlic i fractures de diversa consideració. El 20 d’octubre rebia l’alta amb seqüeles, però a hores d’ara encara no se li ha fet, a hores d’ara, cap reconeixement forense.

l’Àlex estès al terra a l’avinguda Marquès de Montoliu a Tarragona després de rebre l’impacte d’un contenidor empès per una furgoneta dels Mossos. Imatge del 16 d’ocutbre del 2019/ACN.

Segons el sumari del cas, al qual ha tingut accés El Món, el 12 de març del 2020, el pare de l’Àlex es va personar a les diligències que es tramitaven del cas al jutjat d’instrucció 1 de Tarragona, que en més de cinc mesos no havia realitzat ni ordenat cap diligència. Havien estat arxivades. El 22 de juny, tres mesos més tard, es va personar l’Àlex i va demanar la pràctica de diverses diligències i proves. En concret, actuacions mínimes en qualsevol procés d’instrucció com la seva declaració, l’oferiment d’accions, la identificació del conductor de la Tropic 3 i del comandament de l’operatiu i el certificat d’assegurança del vehicle.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Groucho Marx a desembre 14, 2021 | 20:17
  Groucho Marx desembre 14, 2021 | 20:17
  Éstas son mis normas, si no le gustan tengo otras.
 2. Icona del comentari de: Facil a desembre 14, 2021 | 21:46
  Facil desembre 14, 2021 | 21:46
  Ara gent como el quico salles ja els agrada la justicia espanyola, quan els interessa esclar , demagocs nivel pro
 3. Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a desembre 15, 2021 | 06:11
  Pere LLimonera i Citronell desembre 15, 2021 | 06:11
  Los que se creen descendientes de los colonos que llegaron de allende los Pirineos hace unos pocos siglos llamando 'Feixista' a todo el que No ha sido Abducido ni adoctrinado y no piensa como ellos... se ve que NO tienen espejo en casa... - Primero llego morralla franco-provenzal que nos endiñaron los Conquistadores Carolingios cuando montaron los condados de la Marca Hispánica con sus propios nobles traídos del otro lado de los Pirineos para proteger el flanco Sur de su Imperio de Bárbaros ignorantes de las incursiones islámicas (seguramente el mayor Imperio de bárbaros ignorantes y animalescos de la Historia, tras el de los Mongoles de Genghis Khan, y seguido de cerca por el Imperio Otomano). - Ya en esa época, esos nobles extranjeros -que empezaron a conformar parte de las elites, nobleza y burguesía Catalanas, empezaron a imponer su dialecto occitano malhablado del Latín al pueblo de la península, de la Piel de Toro, aunque trataran a este como siervos esclavos y como chanchos (y lo sigan haciendo), y parte de ese pueblo, de lo que hoy es Catalunya, pues a dejarse hacer, para así creerse "superior"... - Y NO solo fue la Marca Hispánica... Ha habido migraciones de cierta importancia de gente de mas allá de los Pirineos hacia España (no solo Cataluña, también Aragón, Navarra, Castilla, Euskadi, etc.) en los siglos XVI, XVII, XVIII... pasando a formar parte de la población Catalana, en muchos casos de la Burguesía provincial o rural... Son los que trajeron su racismo y supremacismo con ellos y los que trataban de 'Xarneg0s' a los españoles -Catalanes incluidos- en el Sur de Francia; y a los mismos catalanes también en la misma Cataluña, o sea en España... Y los que con el tiempo promovieron La 'Renaixença' y el nacionalismo racista, separatista hace siglo y medio. - Sí, son esos colonos emigrantes de Francia los que con el tiempo, poco a poco, gota a gota, promovieron la 'Renaixença' y el nacionalismo racista, xenófobo, supremacista y separatista desde hace poco mas o menos siglo y medio (por que al principio eran 4 gatos y el resto de catalanes los trataban de Locos); reinventaron/reformaron el folclore, la música, los dialectos Catalanes para hacer una Gramática lo mas parecida posible al Francés, diferenciándola lo mas posible del Español; para así quebrantar la cultura común, raíces e idea de España en Cataluña, con el objetivo de "Quedarse con la Finca" para si mismos...
 4. Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a desembre 15, 2021 | 06:12
  Pere LLimonera i Citronell desembre 15, 2021 | 06:12
  ... Luego, mas gente del pueblo se creyó el adoctrinamiento, los mas simples; y hasta bastantes izquierdistas... Aumentaron paulatinamente el control político y social, y con ello la abducción cada vez mas masiva (a Goebbels le habrán dado la Creu de Sant Jordi, supongo)... Con todo, en las elecciones NO eran mas que entre él 8% y el 19%, hasta que llego la Puntilla: la Crisis del 2008, la Demagogia y Populismo masivos, y mentiras descaradas (Espanya ens Roba...) para no perder el Mon0polio del Dinero del Régimen Autonómico y de la Corrupción (3%... 12%); y así estamos con Partidos de Ultra-Derecha xenófoba como "Esquerra Republicana i de las JONS", "Junts pel 3%" y otros aun peores. - Resumiendo, puede decirse que, al final, las dos regiones donde hoy hay un importante (aunque NO mayoría. Nunca lo han sido, por que la gente, a pesar del Adoctrinamiento tiene Memoria Histórica) numero de Separatistas Adoctrinados que dan por el saco -la Vasca y Cataluña- tienen origen, o mas bien buena parte de sus ELITES tiene origen, en poblaciones de fuera la península ibérica: los vascongados de Aquitania, los Catalanes de la Provenza. Así que, por eso luego andan Abducidos, Adoctrinados y falsarios inventándose la Historia, inventando sandeces como el origen de la cuatribarrada, falsificando cultura, folclore, todo... e inventando etimologías absurdas de Cataluña para no reconocer la realidad.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa