Sánchez relega Podemos a la vicepresidència tercera aprofitant que Iglesias ha plegat

La membre de Podem manté la cartera de Treball i la del PSOE la d'Assumptes Econòmics

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha resolt la marxa de l’encara vicepresident segon de l’executiu, el líder de Podem Pablo Iglesias, situant en aquest càrrec la ministra d’Assumptes Econòmics i Transformció Digital, Nadia Calviño. Podem perd així la plaça que ocupava fins ara com a número dos de l’executiu de coalició, i la substituta designada pel mateix Iglesias, la ministra de Treball Yolanda Díaz, quedarà com a vicepresidenta tercera. Fonts de la negociació han confirmat els canvis i han afegit que tant Calviño com Díaz mantenen les respectives carteres ministerials. D’aquesta manera, a més, es respecta la jerarquia de l’àrea econòmica, afirmen les mateixes fonts. Calviño presideix la comissió delegada d’assumptes econòmics i situar Díaz com a vicepresidenta segona suposava un conflicte protocolari i de funcions, atès que suposava col·locar en un lloc jeràrquicament superior la titular de la cartera de Treball.

Per salvar aquest xoc protocolari, Sánchez ha decidit col·locar Calviño a la vicepresidència segona que fins ara ocupava Podem, un cavi que els morats han acceptat per tal que Díaz pugui mantenir el Ministeri de Treball.

Comentaris

  L'OBSERVADOR ASTORAT 17/03/2021 11:21 am
  La ministra de "l'IBEX" Nadia Calviño, "promocionada" a vicepresidenta segona pel "Gobierno más progresista de la historia". On està el PSOE=PSC ?, sempre i cada vegada més, al fons i a la "dreta".
  Ferran 17/03/2021 11:05 am
  Ganador de la guerra Interplanetaria de chorizos y tahures.
  Català 17/03/2021 8:23 am
  Segueix el repariment de cromos.
  Pep 16/03/2021 8:46 pm
  A quien se le ocurre pactar con alguien que no tiene principios y lo más grave, que ni siquiera sabe lo que es eso. Su Guru es el que lo maneja.
  Ferran 16/03/2021 8:39 pm
  Tahúr.

Nou comentari