Sánchez recorrerà el fons del Govern per pagar les fiances del Tribunal de Comptes si no s’ajusta a la llei

El govern espanyol "estudia" el document per donar cobertura als afectats per les peticions

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha afirmat aquest dimarts que el seu executiu “estudia” el decret de la Generalitat per a la creació d’un Fons Complementari de Riscos de 10 milions d’euros per donar cobertura a reclamacions com ara la del Tribunal de Comptes, “i si està subjecte a dret res a objectar”, però “si no està subjecte a dret evidentment ho haurem de recórrer”. “Nosaltres sempre hem defensat que tot el que s’aprovi per part dels governs autonòmics ha d’estar subjecte a dret”, ha dit, i “per tant estudiarem la decisió s’ha aprovat per part d’aquest govern”.

Sánchez ha fet aquestes manifestacions des d’Estònia en el transcurs d’una compareixença conjunta amb la primera ministra d’aquesta república, Kaja Kallas. La portaveu de l’executiu espanyol, María Jesús Montero, ja havia apuntat anteriorment durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que el seu govern vetllarà perquè es compleixi “la legalitat”.

El decret aprovat per la Generalitat estableix que l’aval per afrontar les peticions del Tribunal de Comptes a 34 càrrecs de la Generalitat el presentarà una entitat financera i no la Generalitat. Així ho han explicat la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i el conseller d’Economia, Jaume Giró, que ha assegurat que no hi haurà desplaçament de diners “en cap moment” fins que hi hagi sentència ferma en última instància. Per la seva banda, la Caixa de Solidaritat ha urgit a seguir donant diners per si el govern espanyol tomba el fons que ha aprovat el Govern.

Comentaris

  Via fora els adormits 06/07/2021 7:42 pm
  D'Estònia estant, per a fer aquestes declaracions de caràcter domèstic espanyol ha anat tant lluny ? On el tribunal de (passar) cuentas espanyol ? Ai ! No, que aquest premier espanyol i el tribunal de (passar) cuentas son dels mateix bàndol i entre ells no es fan mal... Quin fàstic que fa el deep state espanyol. Què hi fem encara dins de l'estat espanyol ?
  fat boy 06/07/2021 7:48 pm
  I aixo que tenen l'aprovacio dels pressupostos a tocar. Alguna cosa fa pudor de podrit a Catalunya.
  9+65 06/07/2021 7:59 pm
  " Diálogo " ..... d'un feixista asquerós ...
  joandomenec 06/07/2021 8:00 pm
  I el Rufian i companyia aguantant el govern enemic...fins quan?
  Pol 06/07/2021 9:19 pm
  Però, qui ha de decidir si el fons s'ajusta a al llei espanyola ? Tornarà a decidir el lawfare de la justícia espanyola ? Ens cal la independència política.
  uno que vive en Tabarnia 06/07/2021 9:57 pm
  i els catalanets de pro anar tragant, no es molesti el Sr Xanxes
  uno que vive en Tabarnia 06/07/2021 9:57 pm
  i els catalanets de pro anar tragant, no es molesti el Sr Xanxes
  fideli 07/07/2021 6:50 am
  togues: parleu-me de prevaricació.... sobretot de la vostra.
  Jeroni Munyós 07/07/2021 10:15 am
  2018: "El govern espanyol ha lliurat diversos informes al titular del Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona, José A. Ramírez Sunyer, en els quals hi diu que la Generalitat no va gastar diners públics al referèndum del proppassat 1 d'octubre del 2017 el qual el Tribunal Constitucional va declarar "il·legal"". Sí, el ministre espanyol Montoro va declarar oficialment, que la Generalitat de Catalunya no s’havia gastat ni un euro públic en el referèndum. Malgrat això tribunal de (passar) cuentas espanyol ha continuat la persecució, tot prevaricant i robant diners a funcionaris i polítics innocents. recordeu que el tribunal de (passar) cuentas ja va robar un munt de diners a Mas, Rigau, Ortega i altres polítics i funcionaris, fins i tot tenen bens embargats per l'estat espanyol. Cap agressió espanyola sense resposta pacífica i no violenta.
  La llei 07/07/2021 10:30 am
  Per ells només es llei, quan va contra Catalunya i els catalans. Si és a favor s'oposan i la recorren. I saben que guanyaran, perquè els tribunals son un niu de feixisme

Nou comentari