El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sánchez emplaça PP i Cs a abstenir-se
  • CA

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha demanat aquest dimecres al líder de Podem, Pablo Iglesias, que “reflexioni”, “no porti el país a eleccions” i “no faciliti el govern de la dreta impedient que hi hagi un executiu socialista”. Ha estat durant la sessió de control a l’executiu espanyol, on Sánchez ha insistit a demanar als líders del PP i de Cs, Pablo Casado i Albert Rivera, que s’abstinguin per permetre que l’Estat disposi d’un executiu que no estigui en funcions. Sánchez ha aprofitat també l’ocasió per qualificar d’”hipòcrita” Rivera, per presentar-se com un partit regenerador quan, a l’hora de la veritat, ha acabat facilitant governs amb la ultradreta.

Sánchez ha recordat a Casado que sigui “coherent” i en la mesura que no vol una repetició electorals s’abstingui per impedir la convocatòria automàtica d’eleccions per al 10 de novembre. A Rivera li ha recordat que abans de poder abordar, per exemple, l’aplicació del 155 que demana en les seves intervencions caldria que l’estat disposés d’un executiu en actiu, i no un en funcions.

El president espanyol ha mantingut un últim enfrontament amb el líder de Podem, Pablo Iglesias, que li ha retret que hagi faltat als compromisos adquirits durant la negociació de la investidura al mes de juliol. “Tinc la sensació que quan va proposar aquest govern de coalició no ho deia seriosament”, ha dit Iglesias, perquè “el lògic seria que la proposta que va fer un cop va fer el veto es mantingués”. En aquest marc, Iglesias ha advertit Sánchez que “hi ha coses més importants que la ideologia o la coherència d’un president, i és la seva paraula”.

Sánchez, per contra, ha assegurat que el PSOE va fer cinc propostes a Podem des del 28 d’abril. “Vaig proposar un govern de coalició, vam acceptar a Irene Montero com a vicepresidenta, i vam oferir diversos ministeris”, ha dit, però Podem “ha rebutjat tot això, i el PSOE al mes d‘agost i setembre ha plantejat un programa”. Segons Sánchez, el PSOE “ha respectat profundament Podem” i ara cal que Iglesias “reflexioni, no porti el país a eleccions i no faciliti el govern de la dreta impedint que hi hagi un govern del PSOE”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa