Rull al·lega a Europa que Marchena va impedir que Puigdemont testifiqués

Jordi Sànchez segurament presentarà el seu escrit la setmana vinent

L’exconseller Josep Rull ha presentat aquest divendres el seu recurs davant del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH), amb seu a Estrasburg, contra la sentència del Tribunal Suprem per l’1-O, després que fa uns dies el Tribunal Constitcional rebutgés l’últim recurs que quedava a la jurisdicció espanyola. L’expresident de l’ANC Jordi Sànchez previsiblement presentarà el seu recurs la setmana vinent, segons fonts del despatx del seu advocat Jordi Pina.

La demanda segueix el mateix esquema de la que dijous passat va registrar Jordi Turull. Considera que se li van vulnerar els mateixos drets. En concret, el del dret a un jutge predeterminat per llei, la imparcialitat de tribunal, indefensió o dret a la presumpció d’innocència. Ara bé, Pina ha emfatitzat dos elements que en el cas de l’exconseller de Territori hi tenen més pes. s

En primer terme, la vulneració de el dret a interrogar atès que a l’exconseller se li va denegar l’opció que pogués comparèixer com a testimoni el president a l’exili, Carles Puigdemont, mentre sí que es va permetre que declarés ara el Major del cos del Mossos, Josep Lluís Trapero. Una decisió que consideren era “arbitrària i contradictòria amb el fet que el mateix Tribunal admetés les testificals (amb assistència d’advocat i dret a no respondre preguntes) de persones que estaven processades en altres procediments relacionats amb els mateixos fets”. Manuel Marchena va al·legar que en ser processades rebels no podia comparèixer.  

En segon lloc, els advocats retreuen la manca de proporcionalitat de les penes. En aquest sentit, el recurs remarca “la diferència de tracte amb altres consellers a qui, segons el seu parer, no els va condemnar a penes de presó pel sol fet d’haver-se apartat de la política durant el procés judicial”.

Comentaris

  Anònim 18/06/2021 12:03 pm
  Vergonya d'estat que empresona amb falsedats i delictes inexistents persones honrades i nobles. Ànims! Ens indigna la situació. Ens esperona l'actitud i l'exemple.
  tiempos de justicia franquista 18/06/2021 12:47 pm
  marchena, tu sotana huele mal
  fora. 18/06/2021 1:18 pm
  Un jutge deu de atendre i permetre tots els t'estic i proves que es puguin aportat. Ell ho va negar, no va atendre ni va permetre. Ahí lo dejo.
  Vendetta 19/06/2021 12:40 am
  No entregarse al enemic es de 1 de independencia,

Nou comentari