Els rebels de l’ANC es plantegen muntar un partit unilateralista

L’associació independentista i defensora de la via unilateral Donec Perficiam, creada per set exsecretaris de l’Assemblea Nacional Catalana que van abandonar l’entitat presidida per Elisenda Paluzie el novembre del 2020, ha anunciat en un comunicat que crearà una plataforma civil i “si cal” un partit polític que a les pròximes eleccions al Parlament pugui ser una “força decisiva perquè Catalunya assoleixi l’Estat propi”. Els seus creadors fan pública una declaració política on posen de manifest que per tal que Catalunya pugui ser independent “s’ha d’acabar amb la política que fan uns partits que es diuen independentistes i que amb la complicitat d’ANC i Òmnium han traït la voluntat expressada a les urnes pel poble de Catalunya l’1 d’octubre de 2017”.

En aquesta declaració política Donec Perficiam anuncia que promourà tota mena d’accions “polítiques i socials” que siguin necessàries per a “obtenir un suport social als objectius nacionals de l’entitat”, que es poden resumir en un de sol: que Catalunya sigui independent “executant el mandat recollit a les urnes l’1 d’octubre de 2017, o el que és el mateix, exercir la via unilateral”.

Donec Perficiam assegura que “res no ha canviat” des de l’1 d’Octubre, sinó que “la repressió judicial i policial ha anat a més i ens tenen on volen”. “Els partits independentistes i el poble, en general, han caigut en el parany del discurs antirepressiu que volien els opressors i ens hem oblidat del que vam fer i de l’objectiu primer i fonamental: la independència”, defensen en una nota de premsa en què carreguen contra les dues organitzacions més grans del país, l’Assemblea i Òmnium, que “no han estat a l’alçada dels esdeveniments”.

Donec Perficiam manifesta que actuarà sempre des de “posicions legítimes” i ho farà “en tot moment amb transparència”. En una nota de premsa defensen que l’entitat afavorirà la “màxima participació interna dels seus membres”. Per això, fan una crida a persones, entitats i partits a sumar-se al moviment que encapçalen de “recuperació d’una posició política proactiva a favor de la culminació del procés independentista” impulsat en la darrera dècada. Part d’aquest treball, com diuen, és “definir les condicions d’organització i estructura d’un Estat català que permeti aconseguir un futur més pròsper, just, democràtic i participatiu, d’acord amb les aspiracions del poble de Catalunya”.

El primer pas d’aquest ingent treball és la creació d’un “Consell Nacional Permanent”, de caire executiu i format per una desena de persones escollides d’entre els seus membres fundadors i impulsors. Aquest Consell Nacional serà l’encarregat de promoure i coordinar la formació de “les estructures necessàries per al perfecte funcionament de l’Associació”.

Comentaris

  JordiT Novembre 29, 2021 | 16:37
  Puff, més divisió? un altres consell? no existeis ja el CxR? aquesta gent no sap de que viure.
  No m'ho crec! Novembre 29, 2021 | 18:00
  La Carmeta va portar l'ANC a la glòria, quan va acabar el mandat va haver eleccions i va guanyar Liz Castro, però no era de la corda corruptgent i van posar al peix bullit de Jordi Sànchez. Quan els corruptgents posan les brutes grapes a qualsevol institució, la prostitueixen fins el desprestigi... Recordeu el Palau de la Música i Millet
  fat boy Novembre 29, 2021 | 19:46
  Ara 'nem be!.
  Ex-independentista. Novembre 30, 2021 | 08:24
  Anem dividint-nos i els espanyols es freguen les mans. Cadacop estic més satisfet d'haver llençat la tovallola.

Nou comentari