Vídeo|Puja la tensió amb Vox al Parlament

Un diputat del partit d'extrema dreta ha estat expulsat de l'hemicicle després de vincular immigració i delinqüència

Els diputats de Vox al Parlament de Catalunya han protagonitzat l’enèsima polèmica als últims dies. Un dels representants del partit d’extrema dreta, Alberto Tarradas, ha vinculat immigració i delinqüència durant la seva intervenció al ple. Davant d’aquest fet, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha recordat als membres de Vox que aquesta afirmació incomplia el Codi de Conducta al Debat Polític General: “És una falta de respecte molt important; els diputats han de tenir una conducta respectuosa amb la ciutadania, d’acord amb el principi d’igualtat i sense discriminació”.

Alberto Tarradas no ha encaixat gens bé l’advertència de Laura Borràs. El membre de Vox ha tornat a demanar la paraula, però la presidenta del Parlament no li ha concedit perquè no havia estat al·ludit. El diputat d’extrema dreta ha marxat cap al seu escó gesticulant amb vehemència i Borràs l’ha cridat a l’ordre dos cops i l’ha advertit que la tercera vegada suposaria la seva expulsió del Ple.

Tot seguit, el diputat de la CUP, Xavier Pellicer, ha aprofitat la seva intervenció per donar suport al fotoperiodista Albert Garcia. Aquest informador serà jutjat després de ser detingut durant els aldarulls per la sentència de l’1-O. Mentre Pellicer parlava sobre Albert Garcia, un membre de Vox ha cridat “delinqüent” des de l’hemicicle. Laura Borràs ha considerat que l’autor havia estat Alberto Tarradas i l’ha cridat a l’ordre per tercera vegada, motiu pel qual el diputat ha estat expulsat de l’hemicicle. Acte seguit, el líder de Vox, Ignacio Garriga, ha admès que havia estat ell qui havia qualificat de delinqüent a Albert Garcia. El portaveu del partit d’extrema dreta ha afegit que “si ha estat detingut serà per algun delicte”.

Durant els últims dies, Vox ha protagonitzat diverses polèmiques per utilitzar un discurs discriminatori. Primer, la Mesa del Parlament va iniciar aquest dilluns un procediment contra Ignacio Garriga per vincular delinqüència i immigració durant el ple de la setmana passada. Dos dies després, el líder del partit d’extrema dreta a Espanya, Santiago Abascal, va utilitzar una denúncia per violació presentada per una simpatitzant de Vox per fer campanya contra els immigrants.

Comentaris

  Gonzalo 07/10/2021 6:42 pm
  Como mucho mendrugo no va a visionar el vídeo, aquí está la parte final de lo sucedido que NO habéis puesto en la noticia: El portavoz de Vox, Joan Garriga, ha pedido en ese momento la palabra para explicar que su compañero de grupo no había usado esa expresión y que había sido él. La presidenta de la cámara le ha invitado a retirar la expresión y demostrar que "no quiere infringir el código de conducta de esta cámara y, por virtud de nuestro Reglamento, no puede hacer falsas acusaciones a un diputado de este hemiciclo" . Garriga ha rectificado, pero subrayó que la expresión no iba dirigida al diputado sino al periodista al que Pellicer había hecho referencia. "Muy bien, pues, le pido que se abstenga de hacer estas afirmaciones y queda retirado del Diario de Sesiones", ha concluido Laura Borràs dando por zanjada la discusión. Ningún diputado de VOX ha sido expulsado.
   I a tu encara no t’han expulsat d’aquest món? 08/10/2021 10:27 am
   Aquí no et necesita ningú! Ni te mare. I no es un recurs final…
    Gonzalo 08/10/2021 12:49 pm
    Veo que sigue mis intervenciones en este medio subvencionado por TODOS los catalanes. Eso es lo que os gustaría. Expulsar a todo aquel que no os de la razón. Eso tienen un nombre. No hace falta que se lo recuerde, laZinaZi asqueroso de mierda Y lávele la boca a su puta madre. Su aliento huele a semen.
  Ricard 07/10/2021 7:07 pm
  Són comportaments que no són diferents als que té sovint Ciudadanos.
  Pepet 07/10/2021 8:23 pm
  Aquesta colla de xoriços no se'ls pot permetre que fotin el que els surt dels pebrots. Ja n'hi ha prou d'aguantar en aquests maleducats.
  Català 08/10/2021 5:41 am
  No, Pepet. No son maleducats; són espanyols en estat químicament pur.
  Mala peça 08/10/2021 10:32 am
  Tarradas o qualsevol afiliat a Vox, al Parlament no faran altra cosa, que faltar el respecte a la democràcia. El seu esport preferit, és mantenir viu el feixisme

Nou comentari