El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigneró es pregunta per què l’Estat no contradiu Villarejo
  • CA

El vicepresident del Govern de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha assegurat que l’Estat és el “primer interessat” a esclarir les acusacions de Villarejo sobre el paper del CNI en els atemptats del 17-A i es pregunta per què ningú del govern espanyol o de les altes instàncies judicials ha sortit a contradir les declaracions de l’excomissari.

En una entrevista a Ràdio4 i La2, Puigneró s’ha mostrat convençut que si l’estat espanyol “no fa els deures” el cas acabarà als tribunals internacionals. “A veure si haurà de ser la justícia europea la que torni a pintar la cara a la justícia espanyola per no investigar”, ha dit. Puigneró ha reclamat una investigació “seriosa”.

Abans de reprendre el seu judici a l’Audiència Nacional, Villarejo ha assegurat que totes les proves que té sobre les acusacions que ha formulat estan als arxius que li van confiscar quan va ser detingut el 2017. “Continuo escoltant el mantra que no aporto proves, però la prova més evident és que no em volen tornar els meus arxius”, ha criticat.

L’Estat “amaga” informació

L’exconseller d’Interior, Joaquim Forn, també ha exigit una investigació “a fons” i ha acusat l’Estat de falta de “transparència” per negar-se a aprofundir en els vincles del CNI amb l’imam de Ripoll i la seva implicació en els atemptats del 17-A. Forn, que assegura que sempre ha estat “molt prudent”, considera que l’Estat està “amagant” informació.

“Qualsevol estat europeu hauria actuat d’ofici”, ha explicat. Forn també ha acusat el govern espanyol de posar-se de perfil i ha titllat de “sorprenent” el silencia del PSOE, però, sobretot, d’Unidas Podemos. “No s’entén que no reaccionin”, ha dit. “Ara que estan al govern es renten les mans i són còmplices del silenci”.

En la sessió del judici d’aquest dimarts, Villarejo ha posat la diana en els serveis secrets espanyols pel seu paper en el 17-A: “Va ser un error greu de Félix Sanz Roldán –el general director del CNI– que va calcular malament les conseqüències per fer un petit ensurt a Catalunya“.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Si a gener 12, 2022 | 10:29
    Si gener 12, 2022 | 10:29
    Espantar matant. Molt pròpi del estado.
  2. Icona del comentari de: Miquel Myers a gener 12, 2022 | 10:40
    Miquel Myers gener 12, 2022 | 10:40
    Puigneró és admirador i defensor de les tesis de l'INH d'en Bilbeny. Que es pregunti per què l'estat no contradiu Villarejo és com preguntar-se per què ningú contradiu Bilbeny. És que les xorrades no es contradiuen, cauen soles.
    • Icona del comentari de: Coll a gener 12, 2022 | 11:49
      Coll gener 12, 2022 | 11:49
      Pixes fora de test, hi ha un munt d'estudiosos que critiquen Bilbeny. A més suposar que un "investigador" divulgui teories no provades o fal·làcies no té res a veure amb la investigació -o demanar la investigació- d'actes sospitosos del presumpte terrorisme d'estat espanyol o aclarir que van fer o no van fer, des de l'estat espanyol. El teu comentari Miquelet, no cola.
      • Icona del comentari de: Miquel Myers a gener 12, 2022 | 12:22
        Miquel Myers gener 12, 2022 | 12:22
        Tu si que pixes fora de test Colletet i no colas. La connexió entre l'INH, els atemptats i Puigneró és que aquest paio té una evident afició a creure's tot el que sigui en pro del secessionisme, per desgavellat que sigui. No té cap credibilitat.
  3. Icona del comentari de: Descamisat a gener 12, 2022 | 12:00
    Descamisat gener 12, 2022 | 12:00
    Perquè l'estat espanyol no contradiu Villareco? Perquè bocamolls com F. Gonzalez o Aznar ara no diuen ni piu...? Perquè el líder del PP de Tarragona ara no escriu allò de "lo sabiamos tenian bombas..."? Perquè Arrimadas, Illa, Casado, SCC... que de qualsevol comentari, rumor o twitt en fan una bola grossa quan els interessa, ara amb unes declaracions molt greus en seu judicial espanyola, no "comenten" res ni intenten atacar ningú ? Els atemptats del 2017 son coses que no interessen la gent ? Perquè l'estat espanyol no està interessat en investigar i intentar aclarir del tot un fets greus que van esdevenir en territori "espanyol" ? Si us plau xovinistes espanyols i col·labos catalans, no ens intenteu aixecar la camisa una volta més.
  4. Icona del comentari de: Gonzalo a gener 12, 2022 | 14:10
    Gonzalo gener 12, 2022 | 14:10
    Ningún estado pierde el tiempo dando cancha a las gilipolleces de un sinvergüenza.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa