Puigdemont serà cap de llista de JxCAT fent tàndem electoral amb Borràs

El president a l’exili anuncia des de Waterloo que fa el pas perquè Borràs “sigui la primera presidenta de la Generalitat de Catalunya”

El president a l’exili i líder de JxCAT, Carles Puigdemont, serà finalment el cap de llista de JxCAT per Barcelona, formant un tàndem electoral amb la candidata efectiva, Laura Borràs. Així ho ha anunciat en un vídeo difós a les xarxes socials aquesta tarda, en què afirma que fa el pas perquè Borràs “sigui la primera presidenta de la Generalitat de Catalunya.

En el vídeo, gravat a Waterloo i on també hi apareix Laura Borràs, Puigdemont argumenta la seva decisió de fer el pas, bo i sabent que haurà de renunciar a l’escó, ja que és incompatible amb la seva condició d’eurodiputat: “Ja vaig dir que no seria candidat a la investidura, però que formaria part del projecte que encapçala la Laura Borràs de forma clara. Per tant, per tot el que hi ha en joc i per tot el que no hem renunciat ni renunciarem, per aconseguir que en la llarga llista de presidents de la Generalitat hi hagi finalment alguna dona, proposaré a l’executiva encapçalar la llista per Barcelona, cosa que naturalment haurà de ser ratificada en la tercera urna per part de la militància”.

Per la seva banda, Borràs assegura que “és un privilegi” fer tàndem i alhora “una enorme responsabilitat”, que assumeix per tal de fer de JxCAT “una opció guanyadora el 14F”.

Nou comentari