Podem demana a Sánchez que s’obri a parlar de referèndum i amnistia a la taula de diàleg

El president del grup de Podem expressa la seva "solidaritat" amb els perseguits pel Tribunal de Comptes

El president del grup de Podem al Congrés dels Diputats, Jaume Asens, ha reclamat aquest dimecres al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que vagi més enllà dels indults en la desjudicialització del conflicte a Catalunya, i s’obri a parlar d’autodeterminació i amnistia, dues questions que “tenen encaix” a la Constitució. Asens ha criticat que el PP pretengui patrimonialitzar l’Estat i “donar lliçons” sobre democràcia, i ha afirmat que els indults eren un pas “necessari per a la política”. Durant la seva rèplica a la compareixença de Sánchez al Congrés per defensar la mesura de gràcia, Asens ha recordat el “nepotisme” del Tribunal de Comptes, que no ha trobat “ni un euro” de la corrupció del PP.

Asens també ha expressat la seva “solidaritat” amb els que “estan essent perseguits per aquest tribunal de polítics” i “amb els que s’enfronten amb causes judicials derivades del conflicte català”. “Obrim una nova etapa, però queda camí per recórrer, que els indults no ens impedeixin veure aquesta realitat”, ha dit.

Asens ha felicitat Sánchez per la decisió de concedir els indults i explorar noves vies per a la resolució del conflicte territorial amb Catalunya. “No podem resoldre el conflicte tornant a guions fracassats que ens han portat fins aquí”, ha dit, perquè “tenim molt camí per recórrer” i cal “assumir” que “cal seguir avançant en la desjudicialització amb la reforma o la supressió del delicte de sedició, el reconeixement de la plurinacionalitat d’Espanya, i que això es resol a les urnes a Catalunya”. “Aquests són els mínims consensos amb què cal anar a la taula de diàleg, on s’ha de poder parlar de tot, també d’autodeterminació i d’amnistia, i aquí discrepem, perquè nosaltres creiem que tenen encaix a la Constitució”, ha sentenciat.

Comentaris

  Gonzalo 30/06/2021 11:39 am
  Artículo 92 de la constitución española: Las decisiones políticas de especial trascendencia podrán ser sometidas a referéndum consultivo de todos los ciudadanos. El referéndum será convocado por el Rey, mediante propuesta del Presidente del Gobierno, previamente autorizada por el Congreso de los Diputados. Que parte de este artículo no entienden los laZisnaZis y podemitas???
  ave-maría 30/06/2021 11:55 am
  Quina llàstima Assens! acabats d'obrir la boca i el sanchez ja s'ho ha espolsat del temari. Fa una temporada que no n'encerteu ni una !
  Comun's,crostadrégimen78 30/06/2021 1:28 pm
  Comuns son cómplices de la persecución l'expoli i saqueig i la represió. Són els qui votan al costat dels botxins. Comun's/ COlau's son PesoE franquista. Farsantes.

Nou comentari