El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Plaja reclama el dret de les dones vestir-se “com vulguin” arran de la polèmica pel seu escot
  • CA

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja ha decidit adreçar-se a la polèmica sobre el seu escot en un programa de TV3, el passat dimecres. “L’escot no m’incomodava, això sí” ha estat el títol d’un article que ha publicat el mateix Govern on Plaja assegura que no estava incòmode amb el seu escot i que TV3 va decidir censurar-lo. Entre d’altres coses, la portaveu del Govern ha fet referència a la necessitat que té la societat de deixar en pau les dones i la seva manera de vestir-se i ha recordat que tenen el dret de fer-ho “com vulguin”. D’aquesta manera, arriba l’esperada opinió de Plaja després de què no es pronunciés en el moment dels fets.

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja | ACN
La portaveu del Govern, Patrícia Plaja | ACN

Plaja ha reconegut que haver-se de explicar en aquesta qüestió se li ha fet “incòmode”, però també ha assegurat que “de cada crisi surt una oportunitat”. En aquest sentit, la portaveu del Govern ha dit que ha acabat parlant després de les preguntes que se li han fet al respecte. Els fets van transcórrer el dimecres passat, quan la portaveu va anar a un programa de TV3 a fer una entrevista. En un moment del programa, el cairon es va pujar per tal de tapar-li l’escot i segons les declaracions de la televisió pública catalana, “van pensar que la portaveu se sentia incòmode”. Doncs bé, ella mateixa ha reconegut que no era el cas, però també ha suposat que “ho van fer amb tota la bona intenció”. Tot i això ha recordat que “no va ser la decisió encertada”.

Els problemes de vestuari en càrrecs públics

La portaveu del Govern també ha volgut recordar que hi ha certa estigma en els càrrecs polítics i la manera que tenen de vestir. De fet, ha recordat un moment on la primera ministra alemanya, Angela Merkel va rebre crítiques perquè el seu escot era inapropiat en la inauguració de la nova Òpera d’Oslo, fa 14 anys. Aquesta anècdota l’ha utilitzat per explicar que tot i que hagi passat el temps les coses semblen no millorar. Així doncs, ha aprofitat el comunicat per fer una reflexió i a la vegada una crítica social on ha recordat que les dones “ens vestirem com volem, sense demanar permís ni esperar opinió”.

Més notícies
Patrícia Plaja | ACN
Patrícia Plaja: “No em veig fent de pacificadora del Govern”
Notícia: Patrícia Plaja: “No em veig fent de pacificadora del Govern”
Comparteix
"No seré la portaveu ni d'un partit ni de l'altre", afirma
Patrícia Plaja i la depuració desbocada
Notícia: Patrícia Plaja i la depuració desbocada
Comparteix
"El cessament de Plaja té alguna cosa a veure amb la bona actuació dels Mossos amb motiu els atemptats de l'agost a Barcelona i Cambrils"
Tres clientes de la discoteca Totem fent una copa en una de les taules que s'han col·locat.
La portaveu del Govern situa l’obertura de l’oci nocturn “en les properes setmanes”
Notícia: La portaveu del Govern situa l’obertura de l’oci nocturn “en les properes setmanes”
Comparteix
El Govern diu que no es reuneixen els requisits "epidemiològics, tèncis i jurídics" per obrir
Pla mitjà de Patrícia Plaja rebent la Mosca Grossa de la Informació 2018 el 25 d'octubre de 2018, del Col·legi de Periodistes de Girona / ACN
La cap de premsa dels Mossos, portaveu del Govern
Notícia: La cap de premsa dels Mossos, portaveu del Govern
Comparteix
Patricia Plaja serà la veu de l'executiu d'Aragonès

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a juny 16, 2022 | 19:49
    Ricard juny 16, 2022 | 19:49
    Ningú vesteix com vol. No calia fer cap comentari al respecte. Ella es va deixar influir, ja que va modificar l'escot a l'intermedi. El tema no té recorregut, tret de quan ella no és coherent entre el que fa i el que diu que s'ha de fer. M'estimo més quedar-me en que sembla una bona professional. La polèmica de l'escot era totalment innecessària.
  2. Icona del comentari de: gerard de sarria a juny 16, 2022 | 19:56
    gerard de sarria juny 16, 2022 | 19:56
    I tant....
  3. Icona del comentari de: Guaita-que-fan-ara a juny 16, 2022 | 20:05
    Guaita-que-fan-ara juny 16, 2022 | 20:05
    Segur que no ha confós una roda de premsa amb una desfilada de modelets?
  4. Icona del comentari de: Plaja com a la platja a juny 16, 2022 | 20:13
    Plaja com a la platja juny 16, 2022 | 20:13
    Tant de dret té qualsevol a vestir com li plagui, com la resta dels mortals a opinar sobre l'apropiat o inapropiat de la seva tria. Encara més quan un és i està exercint de representant d'una administració pública. Si una senyora portaveu va a la TV a ensenyar el seu escot tindrà tot el dret sel món, però el missatge que envia és penòs, con la Grau al Parlament. N'hi ha que a les eleccions treuen escons i n'hi ha que treuen escots. I n'hi ha que et fixes en el que pensen i n'hi ha que només poden atraure l'atenció imposant la visió del seu mal gust.
  5. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a juny 16, 2022 | 20:14
    Pere Llimonera i Citronell juny 16, 2022 | 20:14
    Hace bien, cada uno puede vestirse como quiera, y además tampoco es que fuera nada excepcional su escote, ni tema para montar ese cirio... ahora bien, lo que si es excepcional N0 es es el escote, es que la portavoz del Govern -al igual que la anterior a la que sustituyo-, tenga sistemáticamente tan mala apariencia escénica, tan poco don de comunicación con el publico, tan poco don de gentes, tan poco agraciado vestuario, etc.; debería tomar clases de dicción y de oratoria, por el penoso el espectáculo que da cada día... Eso, ademas de N0 contestar casi nunca a lo que se le pregunta, además de andarse por las ramas, dar palos de ciego y contar TR0Las a mansalva... supongo que intentando N0 dejar, mas aun, en evidencia a todo el Govern y los partidos separatas supremataZ (el efecto es todo el contrario, realmente)... N0 es de extrañar que Catalunya vaya peor cada día con el "NiveLL" del personal que ocupa los cargos de poder político en la Comunidad Autónoma Regional Catalana... igual la eligieron por tenerlas mas gordas -que tampoco parece-, como hay "rumores" que en ERC eligen a las "miembras" del Govern... Tanta inoperancia es vergonzosa, realmente... Y luego, ¿qué pueden decir?, si tergiversan ToDo, y aparentan cumplir con todos los compromisos; acuerdos y con las Decisiones Judiciales y N0 cumplen con NaDa de NaDa... Eso si, luego exigen el Oro y el Moro en todo y mas, al Gobierno de la Nacion... ¿eso es tener un poco demasiado M0RRo, N0?... Pedir siempre mas, y N0 ofrecer NaDa, ni lo mas básico... Bueno, !"al vicio de pedir, la virtud de no dar"!
    • Icona del comentari de: Gonzalo a juny 16, 2022 | 22:59
      Gonzalo juny 16, 2022 | 22:59
      De que nación hablas Limonera? de la nación española? quien forma parte de la nación española? los castellanos y quien más?
      • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a juny 17, 2022 | 23:11
        Pere Llimonera i Citronell juny 17, 2022 | 23:11
        Que MaL andáis de geografía de Historia y de Lengua Española los separatas suprematas abducidos por el Régimen del Nacional Catalanismo de patrias inventadas... Sobre ToDo los TRoLLs separatas suprematas USuRPa NoMBRes para comentar sandeces... Necesitáis poneros al día , aunque solo sea en temas básicos... Te voy a hacer un favor. N0 te voy a pedir que te leas un libro de Tortella o de otros autores; que la mayoría de indepas son poco amigos de la lectura y cuando leer son panfletos y pasquines adoctrinadores o en la Madrasa... simplemente, échale un vistazo a un par de enlaces en la Wiki, que es lo mejor para ese tipo de personal: Pueblo español según la Constitución (https://es.wikipedia.org/wiki/Pueblo_español_según_la_Constitución) y Anexo:Comunidades y ciudades autónomas de España (https://es.wikipedia.org/wiki/Anexo:Comunidades_y_ciudades_autónomas_de_España)... y hallaras la respuesta... de nada...
  6. Icona del comentari de: Fora vividors del nostre Parlament a juny 16, 2022 | 20:58
    Fora vividors del nostre Parlament juny 16, 2022 | 20:58
    L'assumpte de l'espionatge Pegasus va servir de cortina de fum per tapar la llei contra el català a l'escola que van conxorxar ERC i JUNTS. Després va venir l'assumpte del policia infiltrat com a cortina de fum per tapar l'espionatge. Ara, la pitrera de la senyora Plaja, és la nova cortina de fum per tapar la llei de castellanització de l'escola catalana, l'espionatge espanyol a polítics catalans i l'actuació de talps infiltrats en partits i organitzacions independentistes catalanes. A Vichy no paren!
  7. Icona del comentari de: Miren a juny 17, 2022 | 09:13
    Miren juny 17, 2022 | 09:13
    No entenc que donem tanta notorietat a la Sra. portaveu del Govern pèl... el seu escot!, estem ben fotuts si ens preocupa això. Amb l'allau de notícies gens engrescadores d'incompliments, la passivitat, el teatre de... fem veure que fem coses, la tossuderia d'uns jocs d'hivern sense neu l'any 2030, que massa sovint sembla que no tenim govern. O encara pitjor, sovint surten amb estirabots dels uns contra els altres, una picabaralla de mai acabar. I tot això davant d'un Estat que ens va a la contra i que segueix com si res amb l'espoli i la repressió.
    • Icona del comentari de: No t'equivoquis a juny 17, 2022 | 16:24
      No t'equivoquis juny 17, 2022 | 16:24
      La notorietat l'ha donat ella amb el s.u escrit. A la resta se'ns en refot.
  8. Icona del comentari de: Dels pits es valen per fer-se valer a juny 17, 2022 | 09:16
    Dels pits es valen per fer-se valer juny 17, 2022 | 09:16
    Quanta hipocresia. Amb el seu escrit ha donat rellevància a la seva regatera. Sinó hagués quedat com una anècdota de cinc minuts. Com agrada victimitzar-se per allò que es provoca deliberadament. Això és com el que escriu avui una d'aquestes autovictimitzades en un pudent articlet titulat "Regateres alliberades: El problema, no són els nostres pits, el problema són els ulls que se'ls miren, dels puritans i dels pervertits." L'intel·lecte de l'autora no dona per més. Si et molesta veure'ls ets un purità, si en canvi t'alegren la vista ets un pervertit. Davant la provocació sexualitzada el culpable sempre és l'home. Bé, la que escriu això a més de regateres alliberades (emancipades, independitzades, autonomitzades???) té les neurones ben atrofiades.
  9. Icona del comentari de: Núria a juny 17, 2022 | 10:49
    Núria juny 17, 2022 | 10:49
    Vaig ser directiva molts anys tant a Catalunya com a d'altres països. M'agrafa la llibertat, imprescindible a la meva vida. Ara, hi ha un protocol a l'hora de vestir tant pels homes com per les dones i més en certes posicions. Que vesteixi com vulgui a la seva vida privada però aquí està parlanr com a càrrec importantíssim del Govern. Que aquest govern del 52 facin el que han de fer, que ja hem vist que no, o bé que pleguin d'una vegada perquè d'independentistes res de res i de poc prerarats, pràcticament tots, només utilitzen el càrrec per cobrar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa