La cap de premsa dels Mossos, portaveu del Govern

Patricia Plaja serà la veu de l'executiu d'Aragonès

La periodista Patrícia Plaja serà la nova portaveu del Govern de Pere Aragonès. Plaja, fins ara cap de comunicació dels Mossos d’Esquadra, va saltar a la palestra mediàtica arran de la gestió comunicativa dels atemptats del 17A, per la que va ser premiada. Persona de la més alta confiança de la Prefectura dels Mossos i el cap del cos, Josep Lluís Trapero, ara serà la veu i la cara del Palau de la Generalitat. El seu nom serà anunciat en roda de premsa aquest migdia per part del president de la Generalitat, Pere Aragonès, després de la primera reunió funcional del consell executiu. La decisió, avançada per RAC1, i confirmada per El Món, entra dins els plans d’Aragonès que buscava una periodista dona, amb experiència a l’àmbit públic i que estigués al marge del Govern.

Plaja, empordanesa de Begur, es va iniciar professionalment quan tot just tenia 18 anys al diari El Punt, com a col·laboradora dels caps de setmana a la redacció de Girona, la seu central del diari. Es va forjar en aquella etapa com a periodista totterreny, i després va passar uns anys a l’edició del mateix rotatiu al Camp de Tarragona. Aviat es va començar a especialitzar en la informació de tribunal i successos i va fer el salt a la Cadena Ser, on va aprofundir en aquesta àrea. El gener del 2008, va començar a treballar en l’àrea de comunicació dels Mossos, a la regió metropolitana sud, aleshores comandada per l’intendent Ferran López, que després faria el salt, com a comissari, a la Prefectura. De fet, han tingut trajectòries paral·leles, en dues posicions molt properes a Trapero, l’un i l’altre. Plaja va començar a treballar amb l’actual major quan ell era inspector i cap d’investigació del cos a Barcelona. La seva progressió dins del cos va ser gradual però sense pausa, i va adquirir rellevància pública arran dels atemptats del 17A.

Ara, fa el salt a la màxima responsabilitat comunicativa que pot tenir un periodista dins del govern català. I s’afegeix com a baixa per a Trapero, que recentment ja ha vist marxar Ferran López al Barça.

Comentaris

  Nen 01/06/2021 1:52 pm
  I seguim inflant la despesa del ciutadá, ole tu visca la gestoria.
  Doctor Strangelove 01/06/2021 12:49 pm
  Dubto que pugui ser pitjor que la Pudó! Per a Cat no hi ha res impossible! Doc.
  Carlos LP 01/06/2021 12:00 pm
  Al marge del Govern? jajajajaja és bonísssim això de fer-se trampes al solitari. Només falta que nomenin a Trapero assessor del conseller i ja teniu el circ muntat

Nou comentari