El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC insisteix en demanar a Borràs que s’aparti
  • CA

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha reiterat aquest dilluns la demanda del partit a la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, perquè pensi en la possibilitat d’apartar-se davant del possible judici oral que se li obrirà en breu pel presumpte cas de de fragmentació de contractes a la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). Ni l’escrit de la Fiscalia que demana sis anys de presó per Borràs i 21 d’inhabilitació, ni tampoc les conclusions del congrés de Junts, que ha blindat la presidenta en el càrrec davant d’una possible condemna han fet que els republicans canviïn de parer. Junts creu que el cas Borràs és lawfare i ERC en canvi ho encaixa dins de la categoria de corrupció.

“L’escrit de fiscalia no canvia la situació, ni res del que hem dit fins ara”, ha manifestat Vilalta. La portaveu republicana ha dit que el cas de Borràs no és corrupció perquè ho digui ERC sinó que les definicions inclouen la prevaricació com a delicte de corrupció. ERC, ha dit Vilalta, el que sí decideix és “actuar sent molt durs i taxatius perquè no podem permetre ombres de dubte i hem de donar exemple”. ERC creu que “quan hi ha delictes de corrupció” cal ser “molt exemplars” per tal de “no malmetre el moviment ni les institucions del nostre país”.

ERC recorda que Borràs és presidenta d’una institució i no només líder d’un espai polític

Des de Junts aquest cap de setmana es va enviar un missatge clar de tancament de files al voltant de Borràs i es van enviar missatges als altres partits independentistes. Borràs va reclamar als polítics que “no facin de jutges”. La presidenta considera que no hi ha cas i que és víctima de persecució política. “Hem estat molt clars al respecte amb la causa i ens refermem en el que hem dit fins ara: Borràs no és només una dirigent política d’un espai concret, és presidenta del Parlament, a l’hora de decidir com afrontar la causa judicial hauria de tenir en compte posar per davant els interessos col·lectius a l’hora d’afrontar el seu judici si es produeix finalment”.

Vilalta ha subratllat que no s’ha de ser “gens tolerant amb la corrupció” i que “no es poden blanquejar suposats casos, denúncies i acusacions, a ERC tenim un nivell d’autoexigència molt elevat”. La portaveu ha manifesta que aquesta és “la millor manera de servir el país” en un moment en què les institucions estan qüestionades. “Hem de ser més exemplars que mai, una manera de demostrar l’ètica en la responsabilitat pública que tenim els dirigents polítics”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: BotiflERCs a juliol 18, 2022 | 13:56
    BotiflERCs juliol 18, 2022 | 13:56
    Erc confia en la Gardua Civil i la Fiscafina.
  2. Icona del comentari de: fideli a juliol 18, 2022 | 13:56
    fideli juliol 18, 2022 | 13:56
    jo demano la convocatòria d'eleccions avui mateix.... que el panxut no tingui temps a ser-hi... collons de traïdor!
  3. Icona del comentari de: Josep a juliol 18, 2022 | 14:09
    Josep juliol 18, 2022 | 14:09
    Plegueu vosaltres Inutils traidors
  4. Icona del comentari de: Anònim a juliol 18, 2022 | 14:10
    Anònim juliol 18, 2022 | 14:10
    No se a que espera per apartar-se aquesta corrupta, encara se us carregarà el partit. Ara ella està de subidón, ja té la pasta, el sexe i el rock&roll
  5. Icona del comentari de: Cat a juliol 18, 2022 | 14:11
    Cat juliol 18, 2022 | 14:11
    Aquests corrupgents cada dia són més espanyols.
  6. Icona del comentari de: Amén, pare abat! a juliol 18, 2022 | 14:15
    Amén, pare abat! juliol 18, 2022 | 14:15
    Exigencies perque els sociates us permetin la foto de la "taula de dialeg"?
  7. Icona del comentari de: La ( puta) mierda ( corrupta) secándose al sol. a juliol 18, 2022 | 14:50
    La ( puta) mierda ( corrupta) secándose al sol. juliol 18, 2022 | 14:50
    Ayer los corrupgentes la " torearon " bien, sin dejar de aplaudírla en todo momento, dejaron clarito que aunque la echen ( que ya lo dan por hecho) no abandonarán ni el Govern, ni la DIBA.
  8. Icona del comentari de: Mala peça al teler a juliol 18, 2022 | 14:56
    Mala peça al teler juliol 18, 2022 | 14:56
    Borràs i l'entorn de Waterloo, actuen com una organització tòxica, que perjudica l'independentisme i els interessos de Catalunya. Ara estan aconseguint el desprestigi del Parlament de Catalunya, i seguiran així fins que algú els hi pari els peus.
    • Icona del comentari de: Lluït a juliol 19, 2022 | 00:17
      Lluït juliol 19, 2022 | 00:17
      Els brutalment tòxics són Erc. La seva línea d'actuació és pura submissió a totes les pressions forasteres que no només no volen integrar-se sinó que pretenen imposar-se amb la trampa del mestissatge. L'Aragonès inaugura mesquites tot pregonant que no cal integrar-se i el departamen Erc de "cultura" es gasta el pressupost en explicar les menes mocadors i tapa-rostres de les mussulmanes com si fos tan urgent... Un es pregunta si Erc el que vol és fer-se amb un gruix de vots d'importació per mantenir-se a la poltrona encara que sigui a costa de la identidat del poble català. Seria molt miserable... Doncs això.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa