El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Dalmases demana a Junts que li obri un expedient per “defensar-se”
  • CA

El diputat i vicepresident de Junts per Catalunya Francesc de Dalmases ha sol·licitat aquest dimecres a l’executiva del partit que s’obri un expedient informatiu per “aclarir i poder rebatre i defensar-se de les acusacions” que han aparegut en diversos mitjans sobre una esbroncada a una periodista del programa FAQS de TV3. En un comunicat, el partit afirma que les acusacions que han aparegut “són clarament lesives per a la seva reputació”. Dalmases ha demanat que el suspenguin temporalment com a portaveu de la comissió de control de la CCMA, però continuarà sent-ne membre i assistirà a la propera sessió, el 29 de juliol, on diferents grups han anunciat que trauran el tema.

La polèmica va esclatar dilluns amb la publicació de diverses informacions. En un primer moment, Dalmases va fer servir unes declaracions del director del programa, Pere Mas, a RAC 1 on es parlava d’una “discussió periodística”.

Al dia següent, Dalmases va fer una altra piulada demanant “perdó” a aquelles persones que s’haguessin pogut sentir ofeses per la seva actitud. Aquest gest, però, no va ser satisfactori per la majoria de partits que van recriminar-li la seva actuació.

Dalmases demana la suspensió temporal com a portaveu de la comissió de la CCMA

El grup parlamentari, que fins ara havia optat pel silenci, expressa la seva “confiança” en el diputat i informa que ell mateix ha demanat la “seva suspensió temporal com a portaveu a la comissió parlamentària de la CCMA fins que es resolgui aquest expedient”. En la propera reunió de la direcció nacional de Junts es sotmetrà a aprovació l’expedient informatiu i la direcció del grup parlamentari proposarà un nou portaveu en funcions de la comissió.

L’afer Dalmases està generant una nova tensió entre els socis de Govern. De fet, ERC ha comunicat avui mateix que ha demanat a la Mesa del Parlament que activi els mecanismes per comprovar si Dalmases ha violat el codi de conducta del diputat. Aquesta iniciativa ja la van tenir ahir els Comuns, que també consideren que el diputat de Junts hauria transgredit la normativa de la cambra catalana. La majoria de grups parlamentaris han denunciat els fets, que l’entorn de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i del mateix Dalmases consideren que han estat exagerats. El detall més controvertit és si realment Dalmases va agafar la periodista per un canell i la va sacsejar, també no ha quedat clar quin és el paper de Borràs enmig d’aquesta escena.

Una polèmica incòmoda que eleva la pressió sobre Borràs pel cas de l’ILC

El cas Dalmases ha esclatat dies després que es produïssin els fets denunciat, que haurien tingut lloc després de l’entrevista que Borràs va concedir al ‘FAQS’. La polèmica coincideix en un moment de màxima tensió al Parlament per la postura d’ERC i la CUP en el moment que s’obri judici oral pel cas de l’ILC. ERC reclama a Borràs que s’aparti, com també ho ha reclamat la CUP.

Més notícies
Dalmases amb dues companyes de partit al Parlament / JAG
ERC s’alia amb els Comuns contra Dalmases per l’esbroncada del ‘FAQS’
Notícia: ERC s’alia amb els Comuns contra Dalmases per l’esbroncada del ‘FAQS’
Comparteix
El silenci s'imposa a Junts per Catalunya al voltant de la polèmica que afecta la mà dreta de Borràs
Francesc de Dalmases / EP
La CCMA “condemna” l’actitud de Dalmases i ofereix ajuda als “afectats”
Notícia: La CCMA “condemna” l’actitud de Dalmases i ofereix ajuda als “afectats”
Comparteix
L'ens diu que els fets "han estat confirmats per la productora El Terrat" i ofereix ajuda als "afectats"
Francesc de Dalmases / ACN
La polèmica per la discussió de Dalmases al ‘FAQS’ es complica al Parlament
Notícia: La polèmica per la discussió de Dalmases al ‘FAQS’ es complica al Parlament
Comparteix
La CUP demana la dimissió i els Comuns creuen que s'ha violat el codi de conducta de la cambra
Francesc Dalmases i Aurora Madaula a la reunió de l'executiva de Junts / ACN
El Comitè d’Empresa de TV3 veu intolerable l’actitud de Dalmases
Notícia: El Comitè d’Empresa de TV3 veu intolerable l’actitud de Dalmases
Comparteix
La presidenta de la CCMA ja ha demanat un informa per esclarir els fets

Comentaris

  1. Icona del comentari de: toni a juliol 20, 2022 | 16:29
    toni juliol 20, 2022 | 16:29
    Tripijocs convergents. I la Laura calladeta.
  2. Icona del comentari de: Pilar Carracelas, insultada pel masclista Sergi Sol a juliol 20, 2022 | 17:46
    Pilar Carracelas, insultada pel masclista Sergi Sol juliol 20, 2022 | 17:46
    Els insults masclistes i en public del MASCLISTA SERGI SOL contra la periodista Pilar Carracelas a Tot es mou, son molt més greus i NO PASSA NADA, ERC bruticia legal. Col.legi de Oeriodistes ja heu expulsat al MASCRISTA SERGI SOL?
    • Icona del comentari de: Joan a juliol 20, 2022 | 20:28
      Joan juliol 20, 2022 | 20:28
      Si. Ho vaig veure en directe. L'odi abstracte de l'esquerra, va esdevenir concret i de fit a fit. Va ser un espectable denigrant per part de un d'aquells Sergi Sol, que es pensen que tenen tota la raó perque han estat elegits per redimir l'humanitat davant tota la currua de corrupció on col.loquen a l'adversari. Sovint, perden els papers, pero tenen una bona estructura amb mà política, ben dissimulada, engrasada i preparada, per tornar a convertir Catalunya en un cau d'ovelles amb sotana vermella.
  3. Icona del comentari de: Anònim a juliol 20, 2022 | 18:16
    Anònim juliol 20, 2022 | 18:16
    Un expedient administratiu i no un de sancionador? Aneu a la merda si us penseu que la gent és tonta. FORA la màfia del nostre parlament
  4. Icona del comentari de: pallasades sara gonzalez de junqueras a juliol 20, 2022 | 19:41
    pallasades sara gonzalez de junqueras juliol 20, 2022 | 19:41
    la ego-periodista a sou de junqueras, la Sara Gonzalez, ha fet un articulet politic, de raça erc, de vergonya al pamfleto nazional.junquerista de la NACIO DIGITAL la forrada il.legalment per erc. NO TE NOM, EL QUE HA FET LA SEÑORITA GONZALEZ. Esperem que el Colegio de Periodista l'expulsi, pero no passarà es d'esquerres españolistes com el Junqueras
  5. Icona del comentari de: Joan a juliol 20, 2022 | 20:34
    Joan juliol 20, 2022 | 20:34
    Com que no estic segur que surti el meu comentari anterior, dono la raó a "Pilar Carracelas, insultada pel masclista Sergi Sol". Va ser en directa i de fit a fit. Ho recordo bé, perque vaig pensar... això tindrà consequències. Pero res. Ni mú. Sort que Carrecelas no va quedar paralitzada i l'altre es va fer el sorprés com si no fos per ell. Mireu de politics-estructura-periodistes, n'hi ha un famer. I cobren. No opinen, dirigeixen. No investiguen, afirmen. Com a l'ultim FAQS on la noticia era el vot delegat de Lluis Puig i ho van converyir en una crossa de la fiscalia. Apa, ara dieu la vostra, que tinc ganes de veure si em convençeu.
    • Icona del comentari de: Stop al goebbels Sol a juliol 21, 2022 | 06:41
      Stop al goebbels Sol juliol 21, 2022 | 06:41
      El cas Sergi Sol denota el govern GOEBBELISTA del mediocre nazional.socialista Aragones. La dictadura del caudillo Junqueras fa POR
  6. Icona del comentari de: Sense vergonya a juliol 20, 2022 | 23:38
    Sense vergonya juliol 20, 2022 | 23:38
    Li obren un expedient, i ens vol fer creure que ho ha demanat ell. En tot cas queda clar que accepten el delicte. Ara es tracta de guanyar temps, i continuar cobrant un sou de rei per fer el pinxo.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa