El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Artur Mas creu que Pujol es va “equivocar amb la confessió”

L’expresident de la Generalitat, Artur Mas, considera que Jordi Pujol es va “equivocar amb la confessió” que va fer el 2014, quan va admetre que la seva família tenia diners sense regularitzar a l’estranger destinats a una herència per la dona i els fills. En una entrevista a El Periódico recollida per l’ACN, Mas considera que el seu predecessor es va posar al “capdavant d’un problema familiar” i va assumir un “cost polític que ha transcendit més enllà de la seva persona”.

Mas ha recordat que la família Pujol ja ha regularitzat la seva situació amb Hisenda i espera que l’expresident pugui recuperar el seu “prestigi i credibilitat”, ja que “difícilment” la justícia espanyola podrà demostrar que Pujol tingués un “paper actiu” o que hi hagués “enriquiment personal” en les seves accions. També creu que si l’opinió pública sobre Joan Carles I es posés a judici, seria “molt més dura” que amb Pujol.

Jordi Pujol, a la seva arribada a la llibreria Ona/Mireia Comas (El Món)
Jordi Pujol, a la seva arribada a la llibreria Ona/Mireia Comas (El Món)

Mas nega finançament irregular a CDC i diu que “mai” s’ha pogut demostrar

“La gent, comparant amb altres casos i veient el que queda, i que no hi ha sentència ni res de res, al final diu ‘potser se’n va fer un gra massa'”, explica. Sobre el finançament irregular de CDC, Mas ha insistit que “mai” es va demostrar i que al partit van “creure’s la versió” de l’expresident del Palau de la Música, Fèlix Millet, de l’exnúmero dos de la institució, Jordi Montull, i de les empreses implicades.

Mas també ha explicat que “mai” va tenir constància que Jordi Pujol Ferrussola tingués cap relació amb el finançament irregular de Convergència i que va fer diners amb “negocis estrictament privats”, per la qual cosa considera que estaven al marge del partit. L’expresident creu que “s’ha de demostrar” que les empreses que van fer donacions a CDC van rebre alguna cosa a canvi i que les licitacions sempre es van fer d’acord amb la llei.

Més notícies
Jordi Pujol, a la seva arribada a la llibreria Ona/Mireia Comas (El Món)
Pujol es reedita
Notícia: Pujol es reedita
Comparteix
El president presenta el llibre escrit a la presó "Des dels turons a l'altra banda del riu"
L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol a de la tribuna de convidats durant el ple solemne pel 90è aniversari del Parlament / ACN
Jordi Pujol demana una reacció per evitar la minorització dels catalans
Notícia: Jordi Pujol demana una reacció per evitar la minorització dels catalans
Comparteix
El president torna a mostrar la seva preocupació per la supervivència de la identitat catalana
L'expresident Artur Mas, a la seva oficina / Mireia Comas
Artur Mas: “Vull creure que encara som a temps de redreçar un rumb equivocat”
Notícia: Artur Mas: “Vull creure que encara som a temps de redreçar un rumb equivocat”
Comparteix
L'expresident demana refer la unitat independentista enmig de la reunió executiva de Junts
L'expresident de la Generalitat, Artur Mas, defensa que Junts 'ha d'exigir, però sense trencar el Govern' | EP
Artur Mas defensa que Junts “ha d’exigir, però sense trencar el Govern”
Notícia: Artur Mas defensa que Junts “ha d’exigir, però sense trencar el Govern”
Comparteix
Assegura que la DUI és una "espècie de tòtem" i demana que s'analitzi les conseqüències

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Mon a febrer 20, 2023 | 12:06
    Mon febrer 20, 2023 | 12:06
    Diria que ell mateix en va fer un gra massa i en va patir les consequencies.
  2. Icona del comentari de: Vaja amb Miss Catalunya a febrer 20, 2023 | 12:08
    Vaja amb Miss Catalunya febrer 20, 2023 | 12:08
    Ell aposta perquè un polític té que amagar la veritat als seus votants i a tots els ciutadans. Què hi ha algú net en aquesta organització criminal que canvia de nom a cada escàndol però tots coneixem per Corruptgènca? Què més ens amagan???
    • Icona del comentari de: JordiP a febrer 20, 2023 | 18:37
      JordiP febrer 20, 2023 | 18:37
      Això és la teva mania, graciós de pega. Està CorruPP (el partit més corrupte d'Europa) CorruPSOE (el partit que ha fet el desfac més gran d'Europa), CorrupERC (el partit millor col·locat per a robar el proper lustre), la CUP (el partit que mai havia tocat més diners, CorruPodem (el partit que està financiant l'armari de la seva Presidenta), CorrupCiutadans (el partit que ha espatllat la seva carrera corrupta), etc. Aquest és el país que fa bona la cançoneta mexicana "El año de Carranza, que para todos alcanza, El año de Hidalgo, chinga su madre el que no se lleve algo, etc.". Documéntese un poco mejor, despistaoooo ....
      • Icona del comentari de: Ah si? a febrer 20, 2023 | 21:00
        Ah si? febrer 20, 2023 | 21:00
        Per què no ens dons exemples de corrupció, i que'l corrupte sigui adorat pel partit, en altres dels que dius? Oi JordiP el corruptgent?
  3. Icona del comentari de: Es curioso que este sujeto diga eso cuando.... a febrer 20, 2023 | 12:22
    Es curioso que este sujeto diga eso cuando.... febrer 20, 2023 | 12:22
    ...Fue el mismo quien se tiró al monte para tapar los recortes, la corrupción y acaparar más poder provocando todos los hechos que a la postre significaría el fin de CDC y la defenestración de casi todos sus políticos. Luego, como "gran estadista" que es, eligió a Fuigpelmón para acabar de rematarlo todo. Si hay algo de lo que Pujol, a lo largo de su corrupta vida, debe arrepentirse de verdad, es de haber elegido a un personaje tan mediocre y a la vez tan ególatra como Mas para que fuese su delfín
    • Icona del comentari de: Gonzalo a febrer 20, 2023 | 13:56
      Gonzalo febrer 20, 2023 | 13:56
      Ya lo reconoció el santi villa. Los convergentes se abrazaron a la deriva separatista para tapar los brutales recortes que hicieron en la sanidad y educación en Cataluña. Sus sueldos no se los tocaron. Los servicios a los catalanes, si. Y se envolvieron en la bandera cubano-catalana.
  4. Icona del comentari de: Ebrenc a febrer 20, 2023 | 12:28
    Ebrenc febrer 20, 2023 | 12:28
    Clar que sí, lo mal no es robar, lo mal és si t'enxampen.
  5. Icona del comentari de: Junts pel Sou & ErkiBotiflers & Corruptgents Procés News ✍️??️ a febrer 20, 2023 | 13:06
    Junts pel Sou & ErkiBotiflers & Corruptgents Procés News ✍️??️ febrer 20, 2023 | 13:06
    ?️ Mas (67) diu a Pujol (93) que es va equivocar... ????????? Déu n'hi do!
  6. Icona del comentari de: Profesor de 1r de Periodisme a febrer 20, 2023 | 14:07
    Profesor de 1r de Periodisme febrer 20, 2023 | 14:07
    Tu Xavi Fernández, no siguis capullo i explica bé la noticia. Dius q "va admetre que tenia diners sense regularitzar a l’estranger que anaven destinats a una herència per la dona i els fills". Ell no els tenia aquests diners, ell sempre s'en ha desdit d'aquests diners. Explica-ho bé q desprès és molt fàcil treuren conclusions esbiaxades.
    • Icona del comentari de: Kiss a febrer 20, 2023 | 16:18
      Kiss febrer 20, 2023 | 16:18
      No t’esquerrasis profesor. Catalunya es plena de cspullos i julipolles, disposats a tocar els collons, només s’ha de veure els comentaris d’aquets capullos i jolipolles chupspolles(estan controlats per cuan toqui )
      • Icona del comentari de: Virgili, poeta romà, autor de les Bucòliques, les Geòrgiques i l'Eneida a febrer 20, 2023 | 20:26
        Virgili, poeta romà, autor de les Bucòliques, les Geòrgiques i l'Eneida febrer 20, 2023 | 20:26
        Escarrassar-se (no esquerrassar-se, que això és un altre verb i un altre tema?) Etimologia: Escarrassar. Verb pronominal. Abocar molts esforços en una feina, empresa, etc. "No t’escarrassis a fer-ho tu tot sol: ja ho farem entre tots". "No t’escarrassis a demanar-ho: ja ho han concedit a un altre". I tal...?
    • Icona del comentari de: Professora d'EGB a febrer 20, 2023 | 18:03
      Professora d'EGB febrer 20, 2023 | 18:03
      En referència al redactat, les afirmacions de Pujol no són, de cap manera, les publicades en aquesta peça periodística, perquè en el moment de fer la "confessió" (que o feia o li feien els que tant l'estimaven i l'estimen), l'expresident ja va explicar que el seu pare, o sigui, l'avui ja molt famós avi Florenci, "havia dipositat uns diners propis en un compte a Andorra que eren l'herència pels seus néts (els fills de Pujol). I que, fins que aquests no fossin grans, els administraria la seva dona, Marta Ferrusola". Per tant, evidentment que aquests diners no estaven regularitzats a Espanya. Precisament perquè Florenci Pujol, atesa la creixent i ja rellevant figura política del seu fill en aquells anys, que ja feia temps que era a l'ull de l'huracà del règim i de franquistes i demòcrates orgànics hispans, va voler protegir diners i família de les bondats i sempre bones intencions castellano espanyoles cap als catalans i, sobretot, els catalanistes. I no va dir res més, ni va "admetre" que fossin seus i no tan sols de la seva família, sinó del seu pare, l'avi Florenci Pujol. I és aquí on s'embolica el redactor, que dóna a entendre una cosa distinta, suposem que de bona fe i per no haver aprofundit prou en els fets i en les declaracions de Jordi Pujol d'aleshores. I dit tot això i pel que fa al context del vostre comentari, ves que en l'afirmació que feu no vulgueu dir "sempre se N'HA desdit", senyor profeSSor... tot i que Pujol no es va desdir ni d'això ni de res semblant ja que, simplement, no ho va afirmar mai. I desdir-se d'alguna cosa és negar una afirmació feta prèviament, com vós segurament sabeu molt bé, ínclit col·lega ensenyant. ?
  7. Icona del comentari de: Kiss a febrer 20, 2023 | 15:26
    Kiss febrer 20, 2023 | 15:26
    Tinc 66 anys , no he escoltat mai confessió de cap polític ecspanol! Deuen ésser tots purs i castos, inclús els que passaban per el palau de la música a cobrar albarans
    • Icona del comentari de: JordiP a febrer 20, 2023 | 18:54
      JordiP febrer 20, 2023 | 18:54
      Aquí ningú confesa res, i si algú és emxampat, no retorna ni un cèntim. Los amigos de mis amigos son mis amigos, saps?
  8. Icona del comentari de: 1 d'octubre: Diada Nacional de Catalunya a febrer 20, 2023 | 18:58
    1 d'octubre: Diada Nacional de Catalunya febrer 20, 2023 | 18:58
    Que el MHP Jordi Pujos tingués diners a l'estranger sense regularitzar davant la hisenda espanyola, no afecta per a res la meva opinió sobre ell, positiva en conjunt, sobre tot comparada amb els tripartits que van venir després i l'actual, especialment en la defensa de la llengua. Penso que Jordi Pujol va ser lleial amb Catalunya i que en tot moment va fer allò que creia que era millor pel país des de la seva òptica i que no tenia cap necessitat de justificar-se davant els catalans pels diners que tenia fora del control de l'estat espanyol
  9. Icona del comentari de: 1 d'octubre: Diada Nacional de Catalunya a febrer 20, 2023 | 18:58
    1 d'octubre: Diada Nacional de Catalunya febrer 20, 2023 | 18:58
    Que el MHP Jordi Pujos tingués diners a l'estranger sense regularitzar davant la hisenda espanyola, no afecta per a res la meva opinió sobre ell, positiva en conjunt, sobre tot comparada amb els tripartits que van venir després i l'actual, especialment en la defensa de la llengua. Penso que Jordi Pujol va ser lleial amb Catalunya i que en tot moment va fer allò que creia que era millor pel país des de la seva òptica i que no tenia cap necessitat de justificar-se davant els catalans pels diners que tenia fora del control de l'estat espanyol
  10. Icona del comentari de: Gonzalo a febrer 21, 2023 | 16:17
    Gonzalo febrer 21, 2023 | 16:17
    Otro "traidor", no? Jajaja! El ex conseller de Economia, Andreu Mas-Colell, en una entrevista en RTVE, se ha referido a la independencia de Catalunya y ha considerado que "esta palabra ya no tiene mucho significado. Soy un pragmático y no es posible en el contexto europeo actual". Pobrecillo...la que le espera. Jajaja!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa