El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Neix un manifest per exigir la retirada d’acusacions de la Generalitat
  • CA

Un manifest conjunt impulsat per diverses entitats, associacions i ciutadans demana adhesions per exigir la retirada d’acusacions de la Generalitat. El document, al que ha tingut accés El Món, aprofita el lliurament de la medalla d’or del Parlament a les víctimes de la repressió, per deixar al marge actes “simbòlics” i prendre decisions més prosaiques i més “reals”. En concret, “la retirada de totes les acusacions particulars de la Generalitat contra manifestants i militants independentistes i dissidents polítics”. El text demana “bastir una coordinació antirepressiva que superi la reacció merament judicial a la qual ens volen sotmetre i passi a l’ofensiva i a la proposta política”.

El comunicat d’adhesió, difós a través de les xarxes socials, busca complicitats i suports explícitis centrats en quatre punts. En primer terme, establir “nous mecanismes de control del cos de Mossos d’Esquadra i que es plantegi un canvi radical en les polítiques dutes a terme pel Departament”. En segon terme demanen “prou connivència amb els grups feixistes dins dels cossos policials”. En tercer terme, “més mecanismes del control al cos de Mossos d’Esquara, dels atestats policials i de les investigacions i acusacions de la Fiscalia espanyola”. Així reclamen que garanteixin l’exercici dels drets fonamentals com ho és el dret a la protesta o la manifestació.

En aquest marc, el manifest demana que la Generalitat de Catalunya deixi de ser “còmplice per acció o omissió de la repressió de l’Estat Espanyol que criminalitza les lluites per un món millor”. En conclusió reclamen “la retirada de totes les acusacions particulars de la Generalitat contra manifestants i militants independentistes i dissidents polítics”. Per això demanen “unitat” d’acció per establir una estratègia conjunta que vagi més enllà de les defenses judicials i que esdevingui una proposta política d’acció. El manifest emfatitza l’existència de 3.500 represaliats als que encoratja a “seguir teixint per avançar contra la repressió i enfortint els nostres espais polítics i socials”. Per això, el manifest reclama suports per tal d’insistir en la retirada de les acusacions de la Generalitat en els casos que es reprimeixen la “dissidència política”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Joan Manel Txeic a setembre 10, 2021 | 10:50
    Joan Manel Txeic setembre 10, 2021 | 10:50
    NO podries posar l'enllaç?... es pot signar ?: "Un manifest conjunt impulsat per diverses entitats, associacions i ciutadans demana adhesions per exigir la retirada d’acusacions de la Generalitat... "
  2. Icona del comentari de: Francesc Font a setembre 10, 2021 | 11:05
    Francesc Font setembre 10, 2021 | 11:05
    Breu i clar. Ja era hora! Ja tocava!
  3. Icona del comentari de: Antirepre a setembre 10, 2021 | 11:34
    Antirepre setembre 10, 2021 | 11:34
    Hi ha un manifest de la Coordinadora Antirepressiva de Catalunya està al #amnistiatotal
  4. Icona del comentari de: Vendetta a setembre 10, 2021 | 15:52
    Vendetta setembre 10, 2021 | 15:52
    Dema el brimo faran atletismo
  5. Icona del comentari de: Català a setembre 11, 2021 | 07:17
    Català setembre 11, 2021 | 07:17
    La primera vegada que un mosso d'esquadra em va fer aturar i se'm adreçà en catala per advertir-me de que anés amb compte perquè a causa d'un accident hi havia oli damunt l'asfalt, vaig restar emocionat; creia que les coses s'anaven encarilant. Ja ho veieu: ha resultat que ots els policies son la mateixa púrria.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa