Aprofitar les errades de l’adversari en benefici propi. El cas de l’espionatge de Pegasus a diversos líders independentistes, advocats i periodistes podria comportar la nul·litat de les actuacions de la sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Suprem on s’han resolt qüestions claus dels presidents Quim Torra i Carles Puigdemont així com del conseller Toni Comín. Tot arran de l’espionatge al seu advocat amb Pegasus, Gonzalo Boye, tal i com va admetre un informe del Defensor del Poble on reconeixia que el magistrat Pablo de Lucas, contra que signava les sentències contra els líders independentistes, havia autoritzat l’espionatge al Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI).

En base aquest informe, Boye ha presentat fins a sis incidents de nul·litat que afecten a diversos processos contenciosos que han patit els seus tres clients. És a dir, des de recursos contra decisions de la Junta electoral per la seva concurrència en comicis electorals, la inhabilitació sobrevinguda o les retirades de les pancartes.

Un informe determinant

Els sis incidents, als que ha tingut accés El Món, argüeixen que el magistrat del Suprem habilitat per acordar la intervenció de les comunicacions per part del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) va participar de les decisions que inhabilitaven Puigdemont, Torra i Comín. Per tant, estava contaminat i intoxicava qualsevol decisió a la vista que tenia coneixement de les comunicacions i la informació amb la que treballava el seu lletrat.

“El Defensor del Poble, Excm. Sr. Ángel Gabilondo Pujol”, es llegeix al recurs, “va fer públic un informe el 18 de maig de 2022 que ve a confirmar que l’excel·lentíssim Pablo Lucas Murillo de la Cueva, integrant de la Sala que va dictar sentència en el procés, hauria autoritzat il·legalment, en flagrant vulneració dels seus drets fonamentals, així com dels drets fonamentals dels recurrents, la intervenció de les comunicacions de la seu lletrat, mitjançant el programa Pegasus, cosa que, sens dubte, ha tingut un efecte devastador sobre el dret de defensa”. Tot en base un informe que el mateix president espanyol, Pedro Sánchez, va encomanar al Defensor del Poble com a mostra de transparència.

Cap tutel·la judicial

Segons aquest informe, i així ho subratllen els incidents registrats, el Defensor del Poble hauria “constatat un elevat grau de detall en la informació de què disposava el Magistrat del Tribunal Suprem per poder adoptar una decisió d’autorització o no autorització”. “És evident”, continua “que aquest coneixement amb un elevat grau de detall, per part d’un dels membres que van integrar la Sala que va dictar la sentència, de les comunicacions dels recurrents amb el seu lletrat, així com, en general, de tots els elements de la vida tant privada com professional” , ha tingut, no només un efecte “devastador sobre el dret de defensa dels recurrents”, sinó “que van patir, en aquest procés, una situació efectiva d’indefensió material”. És més, l’escrit qualifica “d’indubtables activitats il·líctes del magistrat en un Estat democràtic i de dret”.

L’escrit entén que en la “massiva vulneració de drets” que ha suposat Pegasus cal emfatitzat la “vulneració palmària del dret a la tutel·la judicial efectiva sense indefensió així com un procés amb totes les garanties i al dret a un jutge imparcial. Per tant, comportaria totes l’obligació d’anul·lar totes les actuacions que s’hagin portat a terme des que l’advocat Boye va ser espiat.

Més notícies
Pla mitjà de la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, a la Comissió d'Afers Institucionals (CAI) del Parlament el

El Govern rebutja la reunió bilateral del juliol pel cas Pegasus

Notícia: El Govern rebutja la reunió bilateral del juliol pel cas Pegasus
Comparteix
Al seu parer, "no hi ha cap traspàs sobre la taula".
Notícia: El Govern rebutja la reunió bilateral del juliol pel cas Pegasus - Mobile
El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha liderat la resposta del govern espanyol al cas Pegasus / ACN

L’Audiència Nacional cita a declarar el ministre Bolaños pel cas Pegasus

Notícia: L’Audiència Nacional cita a declarar el ministre Bolaños pel cas Pegasus
Comparteix
L'Audiència Nacional aixeca el secret de sumari i cita a declarar a Félix Bolaños per l'espionatge a Sánchez i a tres ministres del govern espanyol
Notícia: L’Audiència Nacional cita a declarar el ministre Bolaños pel cas Pegasus - Mobile
Tamara Carrasco i el seu advocat Benet Salellas, a la sortida del judici

El Suprem absol Tamara Carrasco malgrat l’oposició de Marchena i Llarena

Notícia: El Suprem absol Tamara Carrasco malgrat l’oposició de Marchena i Llarena
Comparteix
Cinc magistrats, favorables a condemnar-la
Notícia: El Suprem absol Tamara Carrasco malgrat l’oposició de Marchena i Llarena - Mobile
El comissari José Manuel Villarejo a una visita a l'Audiència Nacional en l'inici del judici de tres peces separades del cas Tàndem/EP

L’operació del CNI amb Villarejo per ajudar un traficant d’armes amic de l’emèrit

Notícia: L’operació del CNI amb Villarejo per ajudar un traficant d’armes amic de l’emèrit
Comparteix
Àudios, mails, gestions, reunions i notes d’intel·ligència del cas El Assir que embolica el magistrat que ara jutja el comissari
Notícia: L’operació del CNI amb Villarejo per ajudar un traficant d’armes amic de l’emèrit - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Gonzalo a juny 16, 2022 | 15:26
  Gonzalo juny 16, 2022 | 15:26
  Otra "clatellada"?... jajaja! Con estas tonterías estáis entretenidos un tiempo. Jajaja!
  • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a juny 16, 2022 | 18:19
   Pere Llimonera i Citronell juny 16, 2022 | 18:19
   Abre los ojos Gonzalo, vas a ver como se desintegra España.
 2. Icona del comentari de: Força companys a juny 16, 2022 | 17:45
  Força companys juny 16, 2022 | 17:45
  Acabarem portant lacúpula judicial, política i policial espanola davant tribunals internacionals.
 3. Icona del comentari de: Ricard a juny 16, 2022 | 18:06
  Ricard juny 16, 2022 | 18:06
  L'arbitrarietat dels jutges castellans és escandalosa. Només pot ser el resultat de la seva unanimitat racista, desgraciament massa habitual entre castellans, i la seguretat de que són impunes ja que si algú els arriba a supervisar serà de la mateixa corda.
 4. Icona del comentari de: MHP a juny 16, 2022 | 20:26
  MHP juny 16, 2022 | 20:26
  Algú sap qui son aquests dos de la foto? Gràcies!
  • Icona del comentari de: Ricard a juny 16, 2022 | 21:47
   Ricard juny 16, 2022 | 21:47
   Els que vostè voldria eliminats pels seus compatriotes castellans per pur autoodi.
  • Icona del comentari de: I tú, qui ets? a juny 16, 2022 | 22:18
   I tú, qui ets? juny 16, 2022 | 22:18
   El de la dreta és el MHP Puigdemont que fou escollit democràticament pel poble de Catalunya. Ara és a l'exili mantenint viva la voluntat expresada a les urnes i que el estado i els partits han intentat aixafar. El de la esquerra és el MHP Torra, que intentà que el la voluntat dels catalans fos acomplerta en un entorn de traïció per part d'Erc, Junts i Cup i a mercés del estado terrorista. I tú, qui ets?
   • Icona del comentari de: MHP a juny 17, 2022 | 09:34
    MHP juny 17, 2022 | 09:34
    Gràcies bona persona, per l'informació. Jo soc jo, una persona bastant més decent que els de la foto.
 5. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a juny 17, 2022 | 14:46
  Luisnomeacuerdo juny 17, 2022 | 14:46
  Nos conjuramos, jugada maestra, nuevo embate, bla bla bla y mientras el pastelero loco viviendo mejor que el exobispo de solsona mientras los borreguetes lazinazis siguen balando indapandansia.

Nou comentari

Comparteix