El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Suprem absol Tamara Carrasco malgrat l’oposició de Marchena i Llarena
  • CA

Finalment, l’activista Tamara Carrasco, pot respirar més tranquil·la. El ple de la sala segona del Tribunal Suprem, que presideix Manuel Marchena, ha acordat per una majoria d’onze a cinc vots desestimar el recurs del ministeri fiscal contra la seva absolució. El ministeri públic sostenia que havia perpetrat un delicte d’incitació als desordres públics. El ponent inicial de la sentència, el magistrat Ángel Hurtado, ha quedat en minoria i emetrà un vot particular. El nou ponent és el magistrat Javier Hernández. Els magistrats que han votat en contra i que s’han quedat en minoria han estat el president de la sala, Manuel Marchena, Antonio del Moral, Julián Sánchez Melgar, Pablo Llarena i Vicente Magro. La sentència inclourà vots particulars.

El ministeri públic considera que hi ha motius formals i de fons per interposar el recurs. Per una banda, unificar la doctrina en la interpretació dels delictes d’ordre públic i, per altra costat, revisar la prova practicada i la seva consideració d’absolutòria. Precisament, un els punts que més emfatitzava el fiscal en les catorze pàgines de l’escrit, és la importància del whatsapp, l’aplicació de comunicació instantània per valorar la conducta de Carrasco com a delictiva.

De terrorista a absolta

Cal recordar que Tamara va ser processada, primer per l’Audiència Nacional per terrorisme, per suposadament difondre un missatge de veu en un grup de whatsapp animant a la participació en una protesta el març de 2018. El cas es va rebaixar fins a desordres públics, gairebé després de dos anys confinada perimetralment a Viladecans com a mesura de seguretat.

“Està demostrat”, escrivia la fiscalia, “que a través dels missatges de whastapp (donada la facilitat de difusió que presenten), és possible convocar en molt poc temps un gran número de persones per portar a terme actes vandàlics que puguin afectar a les infraestructures d’un país o a les seves institucions més emblemàtiques”. “L’acusada”, continuava, “sabia que el seu missatge arribaria a un gran nombre de persones, no només receptores dels seus whatsapps sino tercers als que els receptors (segur) enviarien el seu contingut”. Una explicació que segons el fiscal s’adeia amb el delicte de risc i perill abstracte que representa l’article 559 del Codi Penal.

Més notícies
Tamara Carrasco, activista dels CDR
La Fiscalia porta al Suprem Tamara Carrasco per la “perillositat” del seu Whatsapp
Notícia: La Fiscalia porta al Suprem Tamara Carrasco per la “perillositat” del seu Whatsapp
Comparteix
El ministeri públic acusa els jutjadors de distingir massa entre Facebook i Whatsapp
Francisco Marco, en la seva compareixença a la comissió del Frau Fiscal, que presidia David Fernández/Parlament
Villarejo declara dimecres per un cas clau de l’Operació Catalunya: Método 3
Notícia: Villarejo declara dimecres per un cas clau de l’Operació Catalunya: Método 3
Comparteix
García Castellón cita el comissari per l'entrada i escorcoll a la seu de l'agència de detectius
Una protesta en què es demanava la llibertat dels detinguts en l'operació Judes, coneguda també com 23-S
Nou cop de l’Audiència Nacional al jutge instructor de la causa Judes
Notícia: Nou cop de l’Audiència Nacional al jutge instructor de la causa Judes
Comparteix
La sala d’apel·lacions obliga incorporar totes les diligències encara que siguin secretes
La Guàrdia Civil implica la CUP en la creació i l’establiment dels CDR
Notícia: La Guàrdia Civil implica la CUP en la creació i l’establiment dels CDR
Comparteix
L'informe del Servei d'Informació de l'operació Judes elabora una tesi incriminatòria

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a maig 31, 2022 | 16:02
    Anònim maig 31, 2022 | 16:02
    L'estat putañol si que es un "perill abstracte". De fet ni tant sols existeix, només existeix madriz capital amb els seus lladres i estafadors i una colla de colònies que aviat diran prou. El 70% de robatori diari és inconstitucional en qualsevol democràcia real.
    23
    Icona de dislike al comentari de: Anònim a maig 31, 2022 | 16:02 99
    Respon
  2. Icona del comentari de: Bre a maig 31, 2022 | 16:49
    Bre maig 31, 2022 | 16:49
    Putaspanya. Ja provaran de castigar-la d’una altra manera. L’estat feixista està dolgut i necessita venjança. Putissimaspanya
    14
    Icona de dislike al comentari de: Bre a maig 31, 2022 | 16:49 199
    Respon
  3. Icona del comentari de: Gonzalo a maig 31, 2022 | 16:57
    Gonzalo maig 31, 2022 | 16:57
    Que dictadura tan extraña hay en España.
    • Icona del comentari de: Gonçal a maig 31, 2022 | 17:14
      Gonçal maig 31, 2022 | 17:14
      No cal que dissimulis gonzalin, segur que estàs rabiant. Tu et sentiries millor si l’haguessin afusellat a la plaça del poble, fatxamerdes
    • Icona del comentari de: Independence Process a maig 31, 2022 | 18:59
      Independence Process maig 31, 2022 | 18:59
      Ets molt cínic, a cada absolució d'un cas operació del lawfare espanyol, aquest xovinista espanyol i tros de quòniam, escriu el mateix comentari. Quines penques, ens intenta rebregar pels nassos la "democràcia orgànica" plena i la justícia lawfare espanyola. Totes les trampes, operacions, espionatge, seguiments, clavegueram, informes tacito, policia patriòtica espanyola "a-por-ellos / piolines"... a mig i llarg termini, produeix tot l'efecte contrari al que pretenien. Potser han aconseguit canviar algun resultat electoral, fer-ho passar malament a moltes persones amb falses acusacions i operacions policials fantasmes, potser han atemorit a algú, han aconseguit enfrontar independentistes ... Però alhora han aconseguit molta més fermesa de molts independentistes catalans i despertar altres que estaven adormits. Seguim.
    • Icona del comentari de: ton c. a juny 01, 2022 | 10:46
      ton c. juny 01, 2022 | 10:46
      hauría de llegir l´article d´avui en aquest mateix diari de Victor Alexandre, mes que tot per desembussar.
  4. Icona del comentari de: fideli a maig 31, 2022 | 17:33
    fideli maig 31, 2022 | 17:33
    sincerament. uns malparits. tots.
  5. Icona del comentari de: Ricard a maig 31, 2022 | 18:01
    Ricard maig 31, 2022 | 18:01
    La dictadura no podia fer el ridícul. El "cas" Carrasco veient-se al Suprem demostra l'apartheid. Si un és castellà mai no té problemes, com sí nosaltres.
  6. Icona del comentari de: Gavanenc a maig 31, 2022 | 18:47
    Gavanenc maig 31, 2022 | 18:47
    Tamara l'han feta patir 4 anys per a no res. El lawfare espanyol és un fons "reservat" espanyol sense fons, qui ho paga tot això ? Ho paguem nosaltres... i després a Madrid solament tenen diners per a complir al 180% els pressupostos (Budget) de la província autònoma de Madrid. Tots els casos judicials del lawfare espanyol acaben de la mateixa forma, els allarguen inútilment per a fer perdre el temps, diners, fatigar i venjar-se dels catalans que son actius per la independència. Les operacions "Volhov" [sic] (volien dir Vólkhov), els que varen patir un ràtzia de les forces d'ocupació el 28 de setembre del 2019... i la resta de causes del lawfare espanyol pendents finiran de la mateixa forma. Després la patuleia de xovinistes espanyols que fan el troll per ací amb mofa ens escriuran coses com que la justícia espanyola és tant "bona" que els resolt, quina barra i quina mala fe. Ens cal la independència més que mai.
  7. Icona del comentari de: Ferran a maig 31, 2022 | 18:51
    Ferran maig 31, 2022 | 18:51
    CaspaÑastan.
  8. Icona del comentari de: Ehem ! a maig 31, 2022 | 19:17
    Ehem ! maig 31, 2022 | 19:17
    La fiscalia lawfare espanyola afinadora escrigué “que a través dels missatges de whastapp (donada la facilitat de difusió que presenten), és possible convocar en molt poc de temps un gran nombre de persones per a portar a terme actes vandàlics que puguin afectar les infraestructures d’un país o les seves institucions més emblemàtiques”. Ho sap la fiscalia espanyola que les armes que acumula l'exèrcit espanyol, ( donada la facilitat letal de destrucció en molt poc de temps, que presenten), poden portar a terme actes violents de destrucció d'habitatges, d'infraestructures, fabriques, patrimoni cultural i natural, desastres ecològics, escampar mines antipersones, produir morts, ferits i mutilats, endarrerir un país 20 o 50 anys en uns dies... i efectes col·laterals com violacions de persones, desplaçaments forçats de població, fam, malalties, destrucció d'arxius històrics, encariment i escassetat de productes bàsics de primera necessitat, infants sense escolarització, odi...
  9. Icona del comentari de: Vendetta a maig 31, 2022 | 22:18
    Vendetta maig 31, 2022 | 22:18
    Adeu cacanya adeu ,putaejpanyasempre
  10. Icona del comentari de: Independentista a juny 01, 2022 | 07:17
    Independentista juny 01, 2022 | 07:17
    Si, Gavanenc, ens cal la independència. Però els nostres polítics no la volen.
    • Icona del comentari de: Gavanenc a juny 01, 2022 | 12:28
      Gavanenc juny 01, 2022 | 12:28
      Els nostres polítics "som nosaltres". Els polítics electes no venen d'altres galàxies, excepte casos excepcionals com una tal marquesa de Toledo. Tenim els polítics que tenim i potser si en general fossin millors avançaríem més ràpidament, però és el que hi ha, és el què tenim. A més a més hauries de saber que tant d'espionatge i seguiment espanyol els ha servit per a alguna cosa, o perquè penses que han fet tants de seguiments, espionatge i repressió ? No s'hi val a fer-nos trampes.
  11. Icona del comentari de: JordiP a juny 01, 2022 | 10:09
    JordiP juny 01, 2022 | 10:09
    Hipótesis, com sempre: sembla que, segurament, probablement, estaven planificant, pensaven executar, tenien previst, desitjaven, odiaven, i tants i tants supòsits més. Arriben a tal fabulació que, tot i tractar-se de "terroristes separatistes catalans", el TS no pot mantenir aquesta bombolla jurídica. Es veuria massa el llautó (que, de tota manera, es veu clarament).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa