Robles diu que té “tolerància zero” amb el feixisme a l’exèrcit, però no farà cap investigació “prospectiva”

La ministra de Defensa acusa JxCat de pretendre "sembrar dubtes" sobre el conjunt dels militars espanyols

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha afirmat que el seu Ministeri i les forces armades “tenen un compromís ple en la lluita contra qualsevol comportament racista, xenòfob i racista” i actuen amb “tolerància zero” davant “qualsevol vulneració de l’ordenament jurídic”. Ha afirmat que “no li ha tremolat el pols quan ha calgut enviar alguna cosa a la Fiscalia”, i ha posat com a exemple la sanció de vuit dies a un militar que apostava per una intervenció armada a Catalunya. En tot cas ha descartat fer “actuacions prospectives” per “veure que pesca” perquè “segons l’article 16 de la Constitució a ningú se li pot preguntar per la seva ideologia”.Robles ha fet aquestes manifestacions en resposta al senador de JxCAT Josep Maria Cervera Pinart, que li ha recordat els “comportaments antidemocràtics i feixistes a l’Exèrcit”. Cervera ha recordat que no té “dubtes”, sinó “realitats” i ha recordat que instal·lacions militars porten nom de fundadors de la Falange i l’existència del grup feixista “Lo Nuestro” dins l’Exèrcit a Múrcia.

En la seva resposta Robles ha acusat Junts de “pretendre sembrar un dubte sobre el comportament general de les forces armades quan en realitat actuen en la més estricta neutralitat política”. “És una manca de respecte als 120.000 homes i dones de les forces Armades que se sembrin aquestes insinuacions”. “Vostè té nostàlgia del passat, però no vulguin vessar dubtes sobre 120.000 homes i dones que donen exemple cada dia de neutralitat política i que defensen els drets i llibertats a Espanya i al món”, ha dit la ministra.

Comentaris

  Ricard 23/03/2021 7:41 pm
  Si no tolerés una cosa però no la vigiles la cosa que no toleres s'expandeix lliurement. Ministra castellanista=Ministra cínica=Ministra que ens insulta la inteligencia
  Ton 23/03/2021 6:47 pm
  No podeu esperar res de bo d'una fastigosa Sucialista. Ni tampoc de res que se li assembli.
  Quim 23/03/2021 6:43 pm
  no teniu taxis a Madrid
  RAMON A 23/03/2021 6:34 pm
  La Robles que esta de conya es burla del personal o es tonta
  X2 23/03/2021 6:01 pm
  S'entén tot, queda claríssim.....quina por.
  Mala peça 23/03/2021 5:51 pm
  I vaig jo hi m'ho crec. A veure robles, qui és més fatxa, els fatxes o la fatxa que no vol investigar els fatxes

Nou comentari