Polèmica per les declaracions de Borràs sobre la moció de confiança a Aragonès

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, s’ha molestat aquest dimecres per una informació de Catalunya Informació en què, en base a una entrevista encara no emesa, es diu que ha demanat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que se sotmeti a una moció de confiança el 2023 si no es compleixen els acords amb la CUP. En una piulada a Twitter, Borràs ha demanat que no es posessin en boca seva paraules que assegura que no ha dit i ha adjuntat un àudio de més de dos minuts amb l’entrevista encara no emesa —ho serà el divendres a les 20.30 hores dins el programa L’hemicicle de Catalunya Informació—. En l’àudio s’escolta com Borràs afirma que la decisió sobre una moció de confiança és competència d’Aragonès i el seu partit, ERC.

En l’entrevista Borràs també ha assegurat que ella és del parer que cal replantejar la legislatura en cas que es consideri que els acords ja no estan vigents: “És un compromís molt ferm que t’interpel·la, per tant, espero que tothom tingui aquesta mateixa concepció del que vol dir fer política, que és complir allò que has acordat, el compromís que has adquirit”. La presidenta del Parlament agrega que “aquesta legislatura es va posar en marxa amb aquests acords i si aquests acords no són vigents hi haurà un replantejament de legislatura, entenc”.

Borràs ha admès a més que li hagués agradat que el Govern aprovés els pressuposts  amb la CUP i opina que el president hauria d’haver fet els mateixos esforços amb els cupaires que amb els Comuns per incorporar-los a aquest acord . “Si es té davant una legislatura d’un 52%, per tant independentista, els esforços havien de fer-se en aquest àmbit de la mateixa manera que el president es va posar al capdavant de la negociació per per incorporar els Comuns; en aquest sentit, es de JxCAT se li demanava que també fés els mateixos esforços per poder incorporar la CUP”.

Les paraules de Borràs Catalunya Informació han aixecat crítiques a les xarxes de persones que consideren que com a presidenta del Parlament no li pertoca opinar sobre la moció de confiança.

Comentaris

  antonio Desembre 08, 2021 | 15:41
  esta señora puede dedicarse a su papel institucional como presidenta de la cámara, que es para lo q se le paga? si quiere dedicarse a otra cosa, q lo diga y q se quite de ahí.
  Sense vergonya Desembre 08, 2021 | 15:58
  En un país normal aquesta senyora hauria de dimitir immediatament. No hi ha hagut cap president del Parlament que s'hagi comportat d'una forma tan grollera i poc noble. Més aviat els presidents catalans han tingut una actuació impecable, que fins ara ha dignificat la institució.
   Ja Desembre 08, 2021 | 17:52
   Impecables com el traïdor i covard Torrenjat?
    Per traïdor i covard ja tenim a Fuigpelmón... Desembre 09, 2021 | 11:03
    El batxiller foll i gens preparat va suspendre la DUI en 8 segons i va fugir deixant-ho tot enmerdat, després va prometre tornar si guanyava i encara l'esperem. Per postres ens va posar a dit a títol d'hereu (una costum corruptgent que mostra en quina democràcia ORGÁNICA creuen) al pallasso Torra que només va jugar amb pancartetes i sempre acabava obeint als jutges, també va finiquitar la legislatura però no va convocar eleccions, vam perdre un altre any prUcessant cap enlloc.
   Ricard Desembre 08, 2021 | 18:47
   No s'entén. Perquè la critica concretament
  Astriçd. Desembre 08, 2021 | 16:26
  No es això Laura no es això. Aquest cop has sigut molt grollera i per desgràcia cada vegada més semblés a la populista Colau. Tenia molt de respecte a tu pero ara ja m'has fet canviar de opinió.
   Ricard Desembre 08, 2021 | 20:14
   Pot concretar el perquè de la decepció?
    A mi m'han decepcionat els corruptgents... Desembre 09, 2021 | 10:51
    Durant 10 anys prUcessant cap enlloc: Miss Catalunya i la seva costellada de 3 respostes sense cap transcendència. Fuigpelmón va suspendre oa DUI en segons i va fugir deixant-ho tot enmerdat, va prometre tornar i encara l'esperem. El pallasso Torra només jugava amb pancartetes i sempre acabava obeint als jutges. Cap d'ells va ser votat, tots 3 van ser posats a dit pel predecessor a títol d'hereu, una costum corruptgent que demostra en quina democràcia orgànica creuen, com els fexistes. De tant en tant s'han de baixar els fums als corruptes prUcessistes cap enlloc com Ricard, que només buscan la crispació entre els independentistes.
  Ramon 77 anys Desembre 08, 2021 | 16:40
  Aquesta dona que segueix fent la pallassa i que no l'hi importa res a no esser implicar el parlament de Catalunya i dir imbecil·litats que no es mereixem els independentistes catalans. Una pregunta: El Puigdemont hi està d'acord ............ i ha donat ordres per la publicació ? Estem destrossant el país amb aquests personatges
   Ricard Desembre 08, 2021 | 20:14
   Perquè la critica concretament?
  LLARENA dPENA Desembre 08, 2021 | 16:46
  Aquesta senyora té la decència i la honestitat que li falten a molts de Junts x CAT, i sobre tot, a la colla de mentiders indignes d'ESGUERRO AUTONOMISTA de CAT, l'antiga ERC. Perquè diu veritats i li posa "pits" el que pocs del seu partit no fan I no diu mentides a diferèncie de l'Aragonés que, tan hipócritament, és tan fals que pacte amb un partit estrany com Comuns a la seva coalició (ESGUERRO, JxCAT i CUP). Està molt clar que a ESGUERRO no li va sortit bé el seu desitg de fer tripartit am la Colau, i l'Illa d'amagatotis, però, dia a dia, l'Aragonés i en Junqueres ens ho van deixant molt clar: ESCANYA, sí, REPUBLICA CAT, no. Res de res a la indepedència de CAT per molt que cada día, els vergonyament hipòcrites aquests dos paios, l'Aragonés i en Junqueres, cridin cada día les injusticies escanyoles, sigui amb el 25% del castellà a les aules e Canet o tantes altres, aceptant-les alhora que quedant.se ben callladets no sigui que, hagin d'anar a judici per defensar CAT, la seva cultura o els seus ciutadans de tanta injusticia.
   Vols dir que no et confons? Desembre 09, 2021 | 11:12
   Qualsevol comparació entre ERC i Junts-per-no-se-sap-que la perden de carrer els corruptes prUcessistes cap enlloc durant 10 anys donant voltes a Ítaca sense voler entrar a port quan surt l'oportunitat. Miss Catalunya i la seva costellada de 3 respostes sense cap transcendència, Fuigpelmón suspenent la DUI i fugint deixant-ho tot enmerdat, el pallasso Torra jugant amb pancartetes i sempre obeint als jueces. Ara teniu a Laura Hagrid Borras que apunta maneres, només es dedica a crispar i confrontar als independentistes i anar en contra de tot sense oferir cap alternativa...
  Avia Desembre 08, 2021 | 16:54
  En un país normal primer es publica l,entrevista INTEGRA i després s,opina i si cal es critica. En un país normal no es FILTREN troços amb mala llet.
  Independentista Desembre 08, 2021 | 17:03
  Com a Can Seixanta. Tot perdut.
   Ricard Desembre 08, 2021 | 18:39
   Un "independentista" de plastilina o un annexionista ho veu "tot perdut".
    independentista de plastilina??? Desembre 09, 2021 | 11:16
    com el batxiller foll i gens preparat que va trigar setmanes a donar el resultat de l'1-O, segons a suspendre la DuI i hores a fugir deixant-ho tot enmerdat? Com el pallasso Torra jugant amb pancartetes i sempre acabava obeint als jutges? Com Miss Catalunya i la seva costellada de3 respostes sense cap transcendència? Sembla que els corruptes prUcessistes cap enlloc no teniu el cap ben ordenat...
  manel de Manresa Desembre 08, 2021 | 17:28
  en un pais normal un president que es desdiu dels acords que ha fet amb els socis que han fet possible que fos president demanaria ja mateix i no evitaria de cap de les maneres una qüestió de confiança però molt em temo que no està en el guió d'un president titella.
   De Manresa i corruptgent Desembre 09, 2021 | 14:03
   Que va cumplir Fuigpelmón quan va suspendre la DUI en 8 segons i va fugir deixant-ho tot enmerdat? Quan va prometre tornar si guanyava? Ara el batxiller ha donat ordres de crispar i confrontar a tot l'independentisme, creus que aquest foll gens capacitat pel càrrec té cap credibilitat devant ldels catalans???
  Ricard Desembre 08, 2021 | 18:43
  Sí, la Presidenta Borràs marca el President Aragonès. Cap novetat. Cap escàndol. L'únic problema segueix essent el mateix: la criminal annexionista xenòfoba Castella.
   Si noi, Desembre 09, 2021 | 11:19
   No és pas feina del president del parlament marcar al President de la Generalitat. Clar que si ets corruptgent i has perdut les eleccions et surten rabietes cada hora perrecuperar el que creus que't pertany per ser el partit escollit per Déu, oi?
  Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) Desembre 08, 2021 | 18:53
  Hòstia ! tota la trepa de titelles de teclat al servei d'ERC esperitats defensant Aragonès. Personalment, el que facin o deixin de fer a la Generalitat de Vichy me'n refot. Qui em representa és el Consell per la República.
  Quina colla Desembre 08, 2021 | 19:09
  Waterloo és un femer ple de rancúnia. O manen ells o posen pals a les rodes. No han paït la pèrdua de la presidència de la Generalitat.
   Ricard Desembre 08, 2021 | 20:13
   No sé si de rancúnia, però si és ple d'exili. De rancúnia jo en veig força més a Castella, que és l'única que ens ha de preocupar de veres. El demés és lluita política, no agressió criminal com la castellanista.
   Quina colla (de botiflers) Desembre 08, 2021 | 21:08
   Per femer els col·laboracionistes d'ERC llepant el cul dels colonialistes
    Llepar el cul? Desembre 09, 2021 | 11:24
    Com quan a la inauguració delsJocs del Mediterrani Torra, hereu de Fuigpel ón que no va tenir pebrots de complir la promesa de tornar, va trencar amb la corona al migdia per TV i per la nit seia cufoi al costat del Borbó també per TV?
  roc Desembre 08, 2021 | 21:28
  Laura...encara que no hagis dit...ja ho dic jo...el 2023 hi hauria d'haver una qüestió de confiança al President Aragonés....
  fins la soca Desembre 08, 2021 | 21:40
  No se on c.....s ho diu aixo. Vaja redaccio que hi ha alMon.
  Susana Desembre 08, 2021 | 21:46
  La corpo controlada per ERC, es clarament espanyolista, nomes cal veure quin cami segueixes els seus programes, com el FAQS, amb la titella cristinA,
  Luisnomeacuerdo Desembre 08, 2021 | 22:54
  Pues bien mirada tiene un puntazo, la pena es el poco tiempo que le queda de hacer, que se le va a hacer, ya vendrá otro,otra,otre fascista independentista a ocupar su lugar y estará el tiempo que los atapuercanos queramos.
  Anònim Desembre 09, 2021 | 10:18
  Es normal que la presidencia d'un parlament "QUE REPRESENTA A TOTS" demani una moció de confiança ? El seu partit no te gen per dir lo mateix. Manen des da Bruseles?

Nou comentari