Borràs demana que Aragonès se sotmeti a una moció de confiança el 2023

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha demanat que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, se sotmeti a una moció de confiança el 2023, segons informa Catalunya Informació aquest dimecres. En un avançament d’una entrevista al programa L’hemicicle, Borràs recorda que els acords s’han de complir i que aquest mecanisme estava previst en l’acord d’investidura que van signar els cupaires i ERC al començament de la legislatura. Segons la informació de l’emissora, Aragonès en canvi no ho veu clar i sosté que s’ha d’avaluar en properes reunions si té sentit aquesta qüestió de confiança.

En l’entrevista Borràs també ha assegurat que caldrà replantejar la legislatura si es considera que els acords ja no estan vigents: “És un compromís molt ferm que t’interpel·la, per tant, espero que tothom tingui aquesta mateixa concepció del que vol dir fer política, que és complir allò que has acordat, el compromís que has adquirit”. La presidenta del Parlament agrega que “aquesta legislatura es va posar en marxa amb aquests acords i si aquests acords no són vigents hi haurà un replantejament de legislatura, entenc”.

Borràs ha admès a més que li hagués agradat que el Govern aprovés els pressuposts  amb la CUP i opina que el president hauria d’haver fet els mateixos esforços amb els cupaires que amb els Comuns per incorporar-los a aquest acord . “Si es té davant una legislatura d’un 52%, per tant independentista, els esforços havien de fer-se en aquest àmbit de la mateixa manera que el president es va posar al capdavant de la negociació per per incorporar els Comuns; en aquest sentit, es de JxCAT se li demanava que també fés els mateixos esforços per poder incorporar la CUP”.

Malgrat el rebuig de la CUP als pressupostos, Borràs entén que la majoria independentista del 52% no està trencada perquè els votants encara hi continuen sent i els partits es deuen als electors que hi van confiar. L’entrevista a Borràs s’emetrà divendres a les 20.30 hores al programa L’hemicicle de Catalunya Informació.

Comentaris

  Pepet Desembre 08, 2021 | 09:55
  A la presidenta del Parlament no li pertoca fer aquest tipus d'exigència. Aquesta senyora no té ni la més remota idea de com s'ha de comportar a nivell institucional, i sempre fa el ridícul. Sembla que això és una característica d'alguns personatges que depenen del líder suprem de JxCAT.
   Maria Desembre 08, 2021 | 11:03
   Ai, Pepet! Hi ha tantes coses que no ens agraden... la primera que tenim un president inepte i un titella, uns polítics indignes i uns representats que no tenen cap vàlua. I els continuem votant... la culpa és nostra.
    Pepet Desembre 08, 2021 | 12:34
    De moment, després d'un president que va fer unes retallades nefastes i del parell d'ineptes que el van seguir, tenim un president que és pragmàtic i efectiu, i que és el que ara ens convenia. No ven fum i fa funcionar la Generalitat. Les enquestes avalen el seu treball.
     Maria Desembre 08, 2021 | 16:19
     Ai, Pepet! Què et fa mal? Que la resta no aplaudim al president inepte? I a la seva tropa mentidera?
      Per Maria Desembre 09, 2021 | 07:59
      Donans més detalls de la ineptitud del MHP actual, jo te'n dono dels 3 anteriors: Miss Catalunya ens va donar una costellada de 3 respostes sense cap transcendència. Fuigpelmón va suspendre oa DUI en segons i va fugir deixant-ho tot enmerdat, va prometre tornar i encara l'esperem. El pallasso Torra només jugava amb pancartetes i sempre acabava obeint als jutges. Cap d'ells va ser votat, tots 3 van ser posats a dit pel predecessor a títol d'hereu, una costum corruptgent que demostra en quina democràcia orgànica creuen, com els fexistes. De tant en tant s'han de baixar els fums als corruptes prUcessistes cap enlloc que només buscan la crispació entre els independentistes.
   Ferran Desembre 08, 2021 | 13:43
   Apa noi de et veu el plumero d' esquerra
    Maria Desembre 08, 2021 | 16:21
    Sí, Ferran! És veu claríssim, oi? Ha ha ha!
  Hagas lo que hagas, Borràs .... Desembre 08, 2021 | 11:51
  ..... ponte bragas.
  Cge Desembre 08, 2021 | 12:59
  La MHP Laura Borràs fa molt bè de exigir que els acords per la investidura es compleixin.
   Ah si? Com cumpleixen els corruptes prUcessistes cap enlloc? Desembre 09, 2021 | 08:04
   Miss catalunya amb una costellada de 3 respostes sense cap transcendència? Fuigpelmón suspenen la DUI en segons i fugint deixant-ho tot enmerdat? El pallasso Torra jugant amb pancartetes i obeint als jutges? Ni ha que només saben fer el ridícul i quedar en evidència amb les seves paraules i fets...
  MHP Desembre 08, 2021 | 13:21
  Si, efectivament, els acords es tenen que cumplir i les lleis, ecara més. Possat les piles, xata.
  Ja ha parlat la lloca Desembre 08, 2021 | 15:20
  Laura Hagrid Borras, quan ens donarà explicacions de la investigació oberta per corrupció (fragmentar factures per evitar controls) que té als jutjats? També ens podria demostrar com va pagar el preu baix de mercat del famós Jaguar...
   Maria Desembre 08, 2021 | 16:22
   Esperem que no parli el mentider i traïdor Junqueras.
    Mentider i traïdor? Desembre 09, 2021 | 11:36
    Com Fuigpelmón suspenent la DUI en segons i fugint? Com prometent tornar i no fent-ho? Sisplau, iluminans amb la llum corruptgent...
  Manel de amanres Desembre 08, 2021 | 15:36
  Està clar que erñ actua com els espanyols a madrit. Primer promet i es compromet amb qui sigui per tal que els votis. Una vegada ja s'han instal.lat al poder es desdiuen i envien a les seves tropes a tots els diaris, tertúlies, ràdios erc a criticar a aquells que volen posar en clar els incompliments amb els seus socis. Cal veure què fara la CUP i JxCat amb els incompliments del pacta que va fer posible que un titella fos president . El d'enganyar als votants ja no cal ni parlar. Aqui a espanya es vota per simpatia o perque són "els nostres" no pel que prometen fer o que han fet.... i així ens va.
   De moment ERC ha alliberat els presos polítics i aconseguit una taula per parlar de tot Desembre 09, 2021 | 11:41
   Han aconseguit molt més en pocs mesos que els corruptes prUcessistes cap enlloc en 10 anys. Per això a Jx€ estàn tant crispats que renegan i boicotejan el diàleg sense oferir cap alternativa millor...

Nou comentari